اشاره: بر هیچکس پوشیده نیست که برقراری آرامش عمومی در بستر جامعه مستلزم گسترش فضای آرام در عرصه سیاسی و اقتصادی کشور است. در شرایطی که همه جریان های سیاسی کشور بر حفظ انسجام و وحدت ملی تاکید دارند برخی از افراد ، از مشکلات پیش آمده در کشور برای رسیدن به اهداف سیاسی خود […]

اشاره: بر هیچکس پوشیده نیست که برقراری آرامش عمومی در بستر جامعه مستلزم گسترش فضای آرام در عرصه سیاسی و اقتصادی کشور است. در شرایطی که همه جریان های سیاسی کشور بر حفظ انسجام و وحدت ملی تاکید دارند برخی از افراد ، از مشکلات پیش آمده در کشور برای رسیدن به اهداف سیاسی خود بهره برداری می کنند. این جریان نامرئی با سودای تسلط بر عرصه سیاسی کشور ، هر روز سناریوی جدید علیه دولت و ملت طرح ریزی می کند که آخرین مورد آن را می توان انتشار شایعه استعفای معاون اول رئیس جمهور نام برد. پیرامون این موضوع «جمله» با احمد شیرزاد فعال سیاسی به گفت وگو پرداخته که در ادامه می خوانید.

*با توجه به اوضاع حساس کشور ، ارزیابی شما از تحرکات جریانات سیاسی رقیب دولت چیست؟

یکی از برنامه های اصلی همه جریان های سیاسی نقد و انتقاد از رقیبان سیاسی است. این مساله یک امر طبیعی است اگر یک جریان سیاسی برای آینده خود برنامه هایی داشته باشد. اما آنچه که باید به ان اهمیت داد این موضوع است که وقتی یک جریان یا جناح سیاسی توسط مردم انتخاب شد باید همه او را به رسمیت شمرده و ورد حمایت خود قرار دهند.

*برخی از جریان های وابسته به جناح اصول گرا از فرصت پیش امده در جهت تخریب و تضعیف دولت استفاده می کنند. نظر شما در خصوص اقدامات این افراد چیست؟

در تمام کشورهای دنیا این مساله مشاهده می شود که وقتی یکی از دو یا چند جناح سیاسی به قدرت می رسند جناح های رقیب همواره عملکرد او را نقد می کنند و از او انتقاد می کنند. این اقدام بیشتر در جهت کسب آرای مردم در دوره های بعد انجام می شود. اما در اینجا باید به این نکته اشاره شود که نقد با تخریب فاصله زیادی دارد. در شرایط فعلی بسیاری از چهره های سیاسی اصول گرایی نیز حمایت خود را از دولت اعلام کرده اند . این بدان معنی است که آنان درک خوبی از شرایط دارند و مصالح ملی را در نظر گرفته اند. اما در مقابل این شخصیت ها هستند کسانی که هنوز در فکر انتقام گیری و یا تسویه حساب با دولت و حامیان دولت بوده و بدون در نظر داشتن منافع و مصالح ملی دست به اقداماتی همچون شایعه سازی ، تخریب و یا تضعیف دولت می زنند.

*چندی پیش شایعه ای مبنی بر استعفای معاون اول رئیس جمهور منتشر شد که تکذیب سخنگوی دولت را به دنبال داشت. به نظر شما کسانی این شایعات را منتشر می کنند ، پیگیر چه هدفی هستند؟

کاملاً واضح است که شایعه سازی از غیراخلاقی ترین اقداماتی است که یک جریان سیاسی می تواند به آن متوسل شود. بدون شک کسانی که با شایعه سازی سعی در تضعیف دولت دارند به هر چیزی می اندیشند غیر از مصالح ملی و منافع کشور . در شرایطی که دولت و نظام ما در مقابل تهدیدات خارجی ایستاده است ، هرگونه اقدامی که موجب تضعیف نظام و دولت ایران شود خیانت به کشور است.

*گفته می شود برخی از جریان های سیاسی از هم اکنون در حال طرح ریزی برای انتخابات مجلس یازدهم و انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بوده و تلاش می کنند از مشکلات پیش آمده در کشور به عنوان برگ برنده خود استفاده کنند . ارزیابی شما از این اقدامات چیست؟

برنامه ریزی برای انتخابات در هر جریان و جناح سیاسی امری طبیعی است. اما این موضوع که از هم اکنون فضای جامعه را وارد فاز انتخاباتی کنیم نمی تواند کار درستی محسوب شود. در شرایطی که کشور و مردم با مشکلات زیادی مواجه هستند ، ورود به فضای انتخاباتی و سوءاستفاده از شرایط کشور کار پسندیده ای نیست. در چینی وضعیتی که همه شخصیت های سیاسی، اجتماعی و مذهبی کشور بر این مساله تاکید دارند که باید به فکر حل مشکلات کشور بود ، تنها اندیشیدن به منافع حزبی ، گروهی و جناحی نمی تواند کار درستی باشد. هیچ فرقی نمی کند که کدام جریان و جناح سیاسی دست به چنین اقدامی می زند. امروز آنچه که از جناح و حزب و گروه بیشتر اهمیت دارد ، منافع ملی و مصالح کشور است. واقعیت این است که جامعه امروز آنقدر درگیر مشکلات شده است که دیگر ظرفیتی برای دیدن و شنیدین اختلافات میان احزاب و گروه های سیاسی را ندارد. برای مردم فرقی ندارد که چه کسی از چه جریانی مسئول است. مردم تنها کسانی را می خواهند که درد آنان را درک کرده و مشکلات کشور را برطرف کند.