محمد موسوی مدیر کل دفتر مدیریت بحران اظهار کرد: براساس مصوبه هیات دولت در ۱۱ فروردین ماه سال ۹۸، مبلغ ۴۸۰ میلیارد تومان برای کمک بلاعوض به منظور جبران خسارت ناشی از سیل و ۲هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی ارزان قیمت با سود ۴ درصد برای بازسازی و احیای اراضی کشاورزی و واحد‌های […]

محمد موسوی مدیر کل دفتر مدیریت بحران اظهار کرد: براساس مصوبه هیات دولت در ۱۱ فروردین ماه سال ۹۸، مبلغ ۴۸۰ میلیارد تومان برای کمک بلاعوض به منظور جبران خسارت ناشی از سیل و ۲هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی ارزان قیمت با سود ۴ درصد برای بازسازی و احیای اراضی کشاورزی و واحد‌های تولیدی تصویب شد. موسوی گفت: ۲هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی ارزان قیمت با سود ۴ درصد برای احیای اراضی کشاورزی تصویب شد. وی ادامه داد: دستورالعمل اجرایی نحوه توزیع و پرداخت کمک بلاعوض و تسهیلات بانکی ارزان قیمت تهیه و توسط وزیر جهاد کشاورزی به استانداری‌های ۲ استان مزبور ابلاغ شده که با برآورد میزان خسارت برای هر بهره بردار و تایید کارگروه شهرستانی و استانی پرداخت‌ها از این هفته آغاز می‌شود.

شرایط جدید تقسیط بدهی‌های مالیاتی اعلام شد

سرپرست امور مالیاتی، اختیار تقسیط بدهی‌ها و بخشودگی جرایم مالیاتی موضوع قانون مالیات‌های مستقیم را به مدیران کل مالیاتی تفویض کرد. محمدقاسم پناهی، در خصوص جزئیات تفویض اختیار تقسیط بدهی‌های مالیاتی و بخشودگی جرایم مالیاتی موضوع قانون مالیات‌های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده اعلام کرد: با توجه به اهمیت تحقق به موقع درآمدهای مالیاتی، رعایت اصل عدم تمرکز و اجتناب از انجام مکاتبات متعدد و اتلاف وقت مودیان مالیاتی، همچنین به منظور تسریع در امر وصول مالیات و پیرو بخشنامه‌های ۲۶ فروردین ماه ۹۷ و ۲۳ خرداد ماه ۹۷ با موضوع بخشودگی جرایم قابل بخشش و تقسیط بدهی مالیاتی، بدین وسیله اختیارات قانونی مندرج در هر ۲ بخشنامه مورد اشاره تا اطلاع ثانوی به مدیران کل امور مالیاتی سراسر کشور تفویض می‌شود.

میزان مالیات املاک در سال ۹۸ تعیین شد

مصوبه هیئت وزیران در خصوص تعیین ارزش معاملاتی املاک در سال ۹۸ به میزان ۶ درصد میانگین قیمت روز ابلاغ شد. هیئت وزیران به استناد تبصره (۳) ماده (۶۴) اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم، درصد ارزش معاملاتی املاک که ماخذ سایر عوارض قرار می‌گیرد را تصویب کرد. براین اساس «مأخذ محاسبه سایر عوارض و وجوه موضوع تبصره ۳ ماده ۶۴ اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم – مصوب ۱۳۹۴- در سال ۱۳۹۸، معادل ۳۶درصد ارزش معاملاتی خواهد بود که با رعایت نصاب مقرر در صدر ماده مذکور (۶ درصد میانگین قیمت روز) تعیین شده است». ضمنا در مواردی که میزان ارزش معاملاتی املاک توسط دستگاه‌ها و سایر مراجع قانونی از ادارات امور مالیاتی استعلام می‌شود، موضوع ضرورت رعایت نصاب یادشده را در پاسخ به استعلامات مربوط مورد تأکید قرار دهند.

برای رونق تولید باید ساختار این بخش تغییر کند

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: زمانی که در کشور تمام برنامه‌ریزی‌ها به سمتی باشد که سیستم انگیزشی و پاداش‌دهی به کارهای واسطه‌گری مالی و دلالی مربوط شود، چگونه تولید رونق صورت می‌گیرد؟ اگر به تغییر ساختار در بخش تولید توجه نکنیم، با تزریق منابع، تولید رونق نخواهد یافت.غلامحسین شافعی با بیان اینکه امسال با نام رونق تولید نامگذاری شده عنوان کرد: ما نگران هستیم که در نهایت شعار رونق تولید با شیوه‌های معمول و مرسوم، نتیجه‌ای جز اتلاف منابع نداشته باشد. اکنون بدون مطالعه و بررسی کارشناسی شروع به جمع‌آوری منابع کردیم تا به واحدهای تولیدی تزریق کنیم. وی مهم‌ترین فاکتور برای رونق تولید را توجه به فضای کسب و کار فعالان اقتصادی دانست.

 

آثار کاهش قدرت خرید در سال‌های بعد مشخص می‌شود

عضو هیئت مدیره کنفدراسیون صنعت ایران کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی، افزایش قیمت مواد اولیه و موانع صادرات را از جمله مهمترین دلایل رشد منفی ۷.۹ درصدی بخش صنعت عنوان کرد. نصراله محمدحسین فلاح‌، اظهار کرد: ممنوعیت صادرات نفت ایران که در پی تحریم‌های آمریکا اعمال شده در این عدد تأثیر قابل توجهی دارد. وی با بیان اینکه مفهوم اصلی موارد ذکر شده کاهش تولید در سال گذشته است، تصریح کرد: این آمار مربوط به ۹ ماهه سال گذشته است، اما آثار اصلی کاهش قدرت خرید مردم در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ آشکار خواهد شد. وی در پایان درباره راهکارهایی که دولت باید برای جبران رشد منفی اقتصاد در نظر بگیرد، اظهار کرد: دولت نمی‌تواند بازوی بهبود صنعت باشد و بهتر است که مقررات و کنترل را کمتر کند.