سی‌وهفتمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های برتر، حمایت و تشویق مؤلفان، مترجمان، مصححان و ناشران سراسر کشور و ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگی در بهمن ماه ۱۳۹۸ برگزار می‌شود. دبیرخانه جایزه کتاب سال از پدیدآورندگان، مترجمان، مصححان و ناشران دعوت می‌کند با ثبت‌نام در […]

سی‌وهفتمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های برتر، حمایت و تشویق مؤلفان، مترجمان، مصححان و ناشران سراسر کشور و ارتقای فرهنگ جامعه اسلامی، حفظ استقلال و هویت فرهنگی در بهمن ماه ۱۳۹۸ برگزار می‌شود.
دبیرخانه جایزه کتاب سال از پدیدآورندگان، مترجمان، مصححان و ناشران دعوت می‌کند با ثبت‌نام در تارنمای اینترنتی www.ketabsal.ir کتاب یا کتاب‌های پیشنهادی خود را تا ۳۱ شهریورماه سال جاری به دبیرخانه کتاب سال به نشانی تهران، خیابان انقلاب اسلامی، خیابان برادران مظفر جنوبی، کوچه خواجه نصیر، شماره ۲، طبقه اول ارسال کنند.
آثار ارسالی باید برای نخستین‌بار در سال ۱۳۹۷ منتشر شده باشند و جزو کتاب‌های کمک درسی و عکس برداری شده نباشد. علاوه بر این، کتاب باید دارای برگه اعلام وصول باشد. تنها آثاری در این جایزه مورد داوری و ارزیابی قرار می‌گیرند که پدیدآورنده یا ناشر کتاب، کاربرگ ثبت‌نام را در تارنمای جایزه تکمیل و به همراه دو نسخه از کتاب به دبیرخانه ارسال کند. همچنین، آثار دریافت شده بازگردانده نخواهد شد.
بر اساس این فراخوان، کتاب‌های داستان کوتاه، داستان بلند و رمان بزرگسال، نقد ادبی (تالیف)، مستند نگاری، شعر بزرگسال و شعر کودک و نوجوان به دلیل همپوشانی با جایزه جلال آل احمد و جشنواره شعر فجر در جایزه کتاب سال داوری و بررسی نمی‌شوند.
علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت جایزه کتاب سال به نشانی www.ketabsal.ir مراجعه کنند یا با شماره تلفن ۶۶۹۶۶۲۱۹ و ۶۶۹۶۶۱۳۹ تماس بگیرند.
ورود به دنیای شخصی یک بیمار با آرسنیک
به گزارش جمله به نقل از ایلنا، «آرسنیک» به نویسندگی، کارگردانی و تهیه‌کنندگی جواد واحدی از پنج اردیبهشت در تماشاخانه سپند روی صحنه می‌رود.
این نمایش درباره ورود به دنیای شخصی و فردی یک بیمار است و در خلاصه آن چنین آمده است: «همه ما یه خلوتی داریم که فقط تو اون خلوته خودمونیم، نه؟».
تک بازیگر این نمایش بابک خدائی است و دیگر عوامل آن عبارتند از: موسیقی: رامین شعبانی و طراح صحنه و لباس: زهره محمد بیگی.
«آرسنیک» از ۵ تا ۲۰ اردیبهشت هر شب ساعت ۲۰ در تماشاخانه سپند (سالن شماره ۳ – پلتفورم) با مدت زمان ۳۵ دقیقه روی صحنه می‌رود.
اصغر فرهادی به ایران می‌پردازد اما دغدغه جهانی دارد
ویچخ اونلت وزیر مختار سفارت لهستان در ایران در حاشیه بازدید از سی‌وهفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با اشاره به تاثیرگذاری برنامه‌های فرهنگی در راستای بهبود روابط میان دو کشور گفت: یکی از راه‌های بهبود روابط میان کشورها، استفاده از فرصت مناسب تبادلات فرهنگی است که برنامه هفته فیلم لهستان در ایران در همین راستا برگزار می‌شود.
وزیر مختار سفارت لهستان درباره صنعت سینمای ایران نیز بیان کرد: در سی‌وهفتمین جشنواره فیلم فجر که بهمن ماه سال گذشته برگزار شد، حضور داشتم و فیلم «سرخ پوست» را دیدم که موضوع آن درباره جابه‌جا کردن یک زندان بود. همچنین در هفته فیلم اروپا نیز حضور داشتم که تجربه جالبی بود و تنها فیلم لهستانی این برنامه را دیدم.
وی درباره سینماگران ایرانی که می‌شناسد و آثارشان را دنبال می‌کند، عنوان کرد: همان‌طور که همه اروپایی‌ها، اصغر فرهادی سینماگر ایرانی را می‌شناسند، من هم فیلم‌های این فیلمساز ایرانی شامل «درباره الی»، «جدایی نادر از سیمین» و «فروشنده» را دیده‌ام و آثارش را دنبال می‌کنم. فکر می‌کنم فرهادی در آثارش اگر چه به مسایل داخل ایران می‌پردازد اما در واقع دغدغه‌های جهانی را مطرح می‌کند که به نوعی مساله همه مردم دنیاست.
ویچخ اونلت وزیر مختار سفارت لهستان در ایران درباره جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: مخاطب این جشنواره مردم ایران هستند که می‌توانند به تماشای فیلم‌های خارجی بنشینند و مشاهده کنند که بسیاری از مسایلی که در فیلم‌ها مطرح می‌شود، مساله جهانی است و این نشان می‌دهد که همه ما انسان و شبیه به هم هستیم.
روند اخراج «رومن پولانسکی» منصفانه بوده است
به گزارش ایسنا به نقل از ورایتی، پس از آن که سال پیش، آکادمی علوم هنرهای سینمایی اسکار «‌رومن پولانسکی» را بر اساس استانداردهای اخلاقی این نهاد سینمایی اخراج کرد، این کارگردان نام‌دار همچنان برای بازگشت به این آکادمی تلاش می‌کند. پس از آن که «‌رومن پولانسکی»به طور رسمی دادخواهی مبنی بر بازگشت به این آکادمی، ارائه داد، سخنگوی آکادمی اسکار طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «روند اتخاذ شده درخصوص اخراج آقای پولانسکی منصفانه و مستدل بوده است. آکادمی اسکار از تصمیم خود حمایت می‌کند»‌.
طبق این شکایت، پولانسکی معتقد است آکادمی اسکار روند درست اخراج این کارگردان را طی نکرده است و تصمیم این آکادمی برای اخراج وی عاری از هرگونه مدرک معتبر دال بر اثبات دلایلشان بوده است.
وکیل «رومان پولانسکی» در مصاحبه‌ای با ورایتی بیان کرد: «ما نسبت به منصفانه بودن روند اتخاذ این تصمیم شکایت داریم. آکادمی، این کارگردان را بدون هیچ گونه اخطاری و یا دادن فرصت برای دفاع از خود اخراج کرد».
«پولانسکی» سازنده فیلم‌هایی چون «پیانیست» و «محله چینی‌ها»، ۴۰ سال است به سبب اتهام تجاوز به دختری ۱۳ ساله در سال ۱۹۷۷ از ترس محاکمه سنگین از آمریکا فرار کرده و در پاریس زندگی می‌کند.
وی پس از اعتراف به جرم تجاوزش در سال ۱۹۷۷ میلادی، ۴۲ روز را در زندانی در ایالت کالیفرنیا سپری کرد و سپس آزاد شد اما در سال ۱۹۷۸ زمانی که یک قاضی در تلاش بود مجددا پرونده او را به جریان بیاندازد و مجازاتی سنگین برای او صادر کند به فرانسه گریخت.