استان اردبیل با داشتن واحدهای تولیدی کوچک و متوسط و همچنین واحدهای راکد یا نیمه فعال که در صورت توجه و حمایت می توانند بخشی از بار اشتغال و تولید داخلی را بر دوش بکشند، ظرفیت بالایی برای رونق تولید و تحقق شعار مقام معظم رهبری دارد. با توجه به اینکه حمایت از تولید ملی […]
استان اردبیل با داشتن واحدهای تولیدی کوچک و متوسط و همچنین واحدهای راکد یا نیمه فعال که در صورت توجه و حمایت می توانند بخشی از بار اشتغال و تولید داخلی را بر دوش بکشند، ظرفیت بالایی برای رونق تولید و تحقق شعار مقام معظم رهبری دارد.
با توجه به اینکه حمایت از تولید ملی مهمترین مؤلفه برای کارآفرینی و بهبود وضعیت اقتصادی هر منطقهای محسوب میشود، در تمامی مناطق و استانهای بزرگ و کوچک از جمله اردبیل نیز میبایست نسبت به طرحها و برنامههایی که هموار کننده مسیر رونق اقتصادی و توسعه تولید خواهد بود، توجه مضاعفی انجام پذیرد.
احیای واحدهای راکد و نیمه راکد در بخشهای مختلف تولیدی، صنعتی و تجاری و تلاش برای بازاریابی مناسب و تولید باکیفیت که به نوعی تضمین کننده صادرات پایدار خواهد بود از جمله مهمترین ضرورتهای مرتبط با توسعه اقتصادی استان خواهد بود.
رونق تولید داخلی، اولویت اصلی مسئولان
استاندار اردبیل در این خصوص میگوید: به دنبال نام گذاری سال جاری با عنوان رونق تولید توسط مقام معظم رهبری وظیفه تک تک مسئولان تحقق این خواسته با همکاری مردم، کارآفرینان و سرمایه گذاران بخش خصوصی است.
بهنامجو افزود: بر این اساس شناسایی واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعال در مناطق مختلف استان آغاز شده و با برطرف کردن موانع و مشکلات موجود زمینه فعالیت دوباره این واحدهای تولیدی فراهم خواهد شد.
به گفته وی برای نمونه کارخانه تولید آب میوه در شهرستان مشگین شهر که از چند سال قبل به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده بود با مساعدت بانکهای عامل و بخشودگی بیش از ۳۵ میلیارد ریال از جریمه دیرکرد اقساط معوقه دوباره راه اندازی میشود.
معطل نشدن در بانکها مشوق سرمایهگذاران است
به گفته استاندار اردبیل به هر اندازه که در جذب و معرفی سرمایهگذاران در استان موفق باشیم، در کارآفرینی و رونق تولید نیز میتوانیم گامهای ارزندهای برداریم.
بهنامجو متذکر شد: جذب و حمایت از سرمایه گذاران باید در اولویت مدیران بانکها قرار گرفته و هر گونه معطلی افراد حذف شود.
وی ادامه داد: تمامی مدیران دستگاههای اجرایی و بانکها باید نسبت به شناسایی سرمایه گذارانی که اهل تولید و اشتغالزایی هستند اقدام کرده و تسهیلات مورد نیاز را با کمترین معطلی پرداخت کنند.
استاندار اردبیل با تاکید بر توجه به مسائل و مشکلات سرمایه گذاران در استان، تسهیل سرمایه گذاری را گامی مهم در راستای کاستن از میزان بیکاری دانست.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل نیز در خصوص ضرورتهای رونق اقتصادی در استان اردبیل افزود: همت عمومی برای بهبود محیط کسب و کار در قالب احصای قوانین و مقررات مخل کسب و کار و به حداقل رساندن بروکراسی اداری در حمایت از سرمایه گذاری و تولید یکی از اولویتهای سال جاری استان در راستای رونق تولید است.
عزیزی ضمن تاکید بر اولویت بندی اقدامات حمایتی دولت، یادآور شد: اولویت اول حفظ و تثبیت میزان تولید و اشتغال واحدهای فعال موجود خواهد بود و در اولویت دوم بالا بردن میزان تولید و اشتغال واحدهای نیمه فعال و طرحهای نیمه تمامی که امکان بهره برداری از آنها در طول سال ۹۸ فراهم باشد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان اردبیل نیز برای تحقق شعار سال بر این اعتقاد است: رونق تولید با توجه به اصل ۴۴ قانون اساسی و خصوصی سازی میسر شده و به هر اندازه در اعتماد حقیقی به قابلیتهای تولید داخل موفق شویم میتوانیم در سایر ابعاد نیز به موفقیتهای شایانی دست یابیم.
شایقی افزود: با برنامه ریزی درست تمامی نارساییهای موجود در تولید و حلقه مفقوده اقتصاد کشور برطرف خواهد شد و در این راستا باید به دور از هر گونه شعار زدگی در تحقق شعار سال در تلاش باشیم.
وی با تاکید بر وفاق و همدلی تمامی دستگاههای اجرایی برای جامه عمل پوشاندن به سیاستهای ابلاغی، افزود: رونق تولید در استان اردبیل با توجه مضاعف به بخشهای کشاورزی، صنعتی، گردشگری و خدماتی میسر خواهد شد.
شایقی افزود: با بهره مندی از توان نیروهای انسانی متخصص و کاربلد در تحقق اهداف کارآفرینی نیز میتوان موفق شده و گام بلندی را برای کاهش آسیبهای اجتماعی و ایجاد مشاغل جدید برداشت.
به گزارش مهر، آنچه که در تحقق شعار رونق تولید اهمیت مضاعف خود را نشان خواهد داد، ورود به مرحله اجرایی این شعار بوده تا تحولات مورد انتظاری که زمینه ساز اشتغال و رونق اقتصادی خواهد شد، در بازه زمانی کوتاهی خود را نشان داده و در مرحله عمل به بسیاری از مشکلات اقتصادی کنونی غلبه کرد. زمانی که از تولید صحبت میشود، عوامل متعددی در این عرصه به ذهن می آید که باید بررسی شود اما مشارکت همه جانبه بخش خصوصی و حمایت بخش دولتی دو بخش مهم رونق مورد نظر رهبر انقلاب است.