تقی خاوری -شاعر خراسانی- در سن ۸۱ سالگی از دنیا رفت و روز پنج شنبه به خاک سپرده شد. محمدکاظم کاظمی گفت: او روز (سه شنبه سوم اردیبهشت ماه) / بر اثر کهولت سن و بیماری تنفسی درگذشت. من نیز شب گذشته از این موضوع مطلع شدم. او افزود: پیکر تقی خاوری امروز (پنجشنبه پنجم […]
تقی خاوری -شاعر خراسانی- در سن ۸۱ سالگی از دنیا رفت و روز پنج شنبه به خاک سپرده شد.
محمدکاظم کاظمی گفت: او روز (سه شنبه سوم اردیبهشت ماه) / بر اثر کهولت سن و بیماری تنفسی درگذشت. من نیز شب گذشته از این موضوع مطلع شدم.
او افزود: پیکر تقی خاوری امروز (پنجشنبه پنجم اردیبهشت) حوالی ظهر در مقبره الشعرای خراسان در جوار آرامگاه فردوسی به تشبیع و خاک سپرده شد. تقی خاوری متولد ۱۳۱۷ در مشهد بود. او از پیشگامان شعر سپید در خراسان بود.
تقی خاوری شاعری بود خودآموخته و در عین حال صاحب مطالعه و دارای مقالات و پژوهشهای ادبی و تاریخی.
از مجموعه شعرهای او میتوان به «فرزند کارگاه»، «دایره صبح»، «شکلهای صدا» و «واژگان بازنده» اشاره کرد. او همچنین کتابی با عنوان «مردم هزاره و خراسان بزرگ» دارد که به سرگذشت تاریخی قوم هزاره و پیوند آن با خراسان پرداخته است.
خاوری در حوزه وزن شعر نیز نظریات خاص خود را داشت که چکیده این نظریات در مقالهای با عنوان «وزن طبیعی در شعر سپید» در مقدمه کتاب «واژگان بازنده» منتشر شد، منعکس شده است./ایسنا
فراخوان جایزه مروجان برجسته کتابخوانی
فراخوان جایزه مروجان برجسته کتابخوانی دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) و بنیاد شن ژن آی رید (IREAD) اعلام شد.
جایزهی مروجان برجسته کتابخوانی به نام ” IBBY ” و ” IREAD ” را بنیاد شن ژن آی رید در ژاپن و دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) به منظور تشویق تعهد پایدار در قبال ترویج کتابخوانی ایجاد کردهاند. با این امید که ترویج کتابخوانی به همه مردم کره زمین گسترش یابد. این جایزه مشوق افرادی است که حداقل ۳ سال با نوآوری و خلاقیت در شیوههای خواندن با کودکان و نوجوانان فعالیت کرده باشند و فعالیت شأن تداوم داشته باشد. نامزدهای این جایزه را در ایران شورای کتاب کودک ،شاخهی ملی دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان،(IBBY) تعیین و به این جایزه معرفی میکند.
معیارهای انتخاب نامزد برای این جایزه عبارت است: میزان تعهد در زمینه کاوشگری، نوآوری، و احساس مسئولیت و پایبندی به ایجاد عشق خواندن و توانمند کردن کودکان در امر خواندن در مناطق محروم و مناطق بی ثبات و تداوم آن. این کار میتواند شامل ایجاد پروژههای کتابخوانی و کار در این پروژهها، ترویج مؤثر و راهبردهایی که در راستای سیاستهای خواندن و حمایت از حق کودکان برای خواندن هستند، باشد.
به طوری کلی میتوان گفت، نامزدهای این جایزه شرایط زیر را دارند:
پایداری، اثر گذاری، الهام بخشی و نوآوری در پروژههای اجرا شده ی کتابخوانی.
برای شرکت در این برنامه میتوانید فرم فراخوان جایزه مروجان برجسته کتابخوانی را پر کنید. فرم را همراه با گزارش مکتوب فعالیتها و مستندهای مربوط به آن تا تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه (۱۳۹۸/۲/۲۲) به نشانی ایمیل cbctarvij8@gmail.com یا آدرس شورای کتاب کودک: تهران- خیابان انقلاب – خیابان ابوریحان بیرونی-خیابان وحید نظری- شماره ۳۱ – طبقه ۲. تلفن ۶۶۴۰۸۰۷۴.
کد پستی: ۱۳۱۵۶۸۵۵۷۳ ارسال کنید./ایسنا
مسجدجامعی: خانه عکس مترو راهاندازی شود
پنج شنبه گذشته مراسم اهدای جوایز نخستین «مسابقه عکس مترو» با حضور احمد مسجدجامعی و علی امام مدیر عامل مترو تهران چهارشنبه ۴ اردیبهشت در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
علی امام (مدیر عامل مترو تهران) گفت: مسابقه عکس مترو به مناسبت ۴۰ سالگی پیروزی انقلاب راه اندازی شده است و با برگزاری این مسابقه تلاش کردیم زمینهای را فراهم کنیم تا حاصل فعالیت کارکنان مترو ثبت شود.
او افزود: هدف از برپایی این مسابقه بهرهگیری از ظرفیتهای هنرمندان عکاس برای نشان دادن تلاشهای مغفول مانده مهندسان، کارگران و پرسنل تلاشگر شرکت مترو تهران است.
مدیرعامل مترو ضمن ابراز امیدواری برای تداوم برگزاری این مسابقه در دورههای آتی گفت: امیدواریم بهزودی مسابقه فیلم کوتاه مترو را نیز راه اندازی کنیم.
احمد مسجدجامعی (عضو شورای شهر تهران) نیز گفت: امیدوارم که بهزودی به همت برگزار کنندگان این مسابقه، خانه عکس مترو راه اندازی شود و عکاسان برای عکاسی از مترو و شهر زیرزمینی مترو به مجوز نیاز نداشته باشند.
او افزود: عکاسان برای عکاسی در سطح شهر همواره با مشکلات متعددی روبرو هستند اما ما باید زمینهای را فراهم کنیم که عکاسی برای آنها تسهیل شود.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در عکسهای که در این مسابقه بر روی دیوار رفتهاند تنها به مترو از جنبه صنعت توجه شده و ویژگی مردمی و اجتماعی آن نادیده گرفته شده است. مترو را نمیتوان بدون مردم تصور کرد. برای غنیتر شدن این مجموعه باید واقیعت مترو را ثبت کرد، این گونه میتوان این عکسها را باور پذیرتر کرد.
او در بخش پایانی صحبتهای خود گفت: اگر به وجه اجتماعی مترو توجه کنیم از مترو میتوانیم فیلمهای مستند و داستانی بسیاری بسازیم. مترو و آدمهایی که سوار مترو میشوند، قصههای متعددی دارند که نمیتوان از کنار آن به راحتی گذشت.
در این مراسم از اکبر توکلی، محمد سبحان، اصغر خمسه و جلال زرکانی تقدیر شد و مهران ریاضی به عنوان برگزیده سوم و مرضیه نور علی به عنوان برگزیده دوم تقدیر شدند.