مراسم بزرگداشت «عربعلی شروه» هنرمند اهل شهرستان قروه در حالی برگزار شد که این بار مسئولان با حضور خود رضایت حاضران را جلب کردند و اما ضعف مدیریت تشریفات و نبود برنامه‌ریزی مشکل‌ساز بود. مراسم بزرگداشت هنرمند برجسته قروه ای «عربعلی شروه» به همت ماهنامه مهر دلبران، انجمن هنرهای تجسمی شهرستان قروه و اداره کل […]

مراسم بزرگداشت «عربعلی شروه» هنرمند اهل شهرستان قروه در حالی برگزار شد که این بار مسئولان با حضور خود رضایت حاضران را جلب کردند و اما ضعف مدیریت تشریفات و نبود برنامه‌ریزی مشکل‌ساز بود.
مراسم بزرگداشت هنرمند برجسته قروه ای «عربعلی شروه» به همت ماهنامه مهر دلبران، انجمن هنرهای تجسمی شهرستان قروه و اداره کل فرهنگ و رشاد اسلامی کردستان با حضور خانواده، جمعی از همکاران و دوستان او در شهرستان قروه بالاخره پس از سه بار انتشار خبر از یادواره و کنسل کردن آن بدون اطلاع قبلی و حتی یک عذرخواهی، برگزار شد.
مراسمی برای گرامیداشت مترجم، مدرس، نقاش، سفالگر و مجسمه ساز برجسته ایرانی که آموزش نقاشی و طراحی نوین را در ایران بنیان نهاد را همه با «شاهنامه» می‌شناسند. مردی که در دوم مهرماه سال ۱۸ شمسی به دنیا می‌آید و بعد به جای گذاشتن یادگارهای فرهنگی و هنری بسیاری در ۱۳ اردیبهشت سال ۹۰ روی در نقاب خاک کشید و خاموش شد.
نقاط ضعف همیشگی
در این مراسم که انتظار می‌رفت روند برگزاری متفاوت‌تر از قبل باشد و دعوت شدگان حداقل به محوریت برنامه بخورند اما مثل همیشه تنها برای پر کردن سالن و شلوغ نشان دادن آن بیشتر صندلی‌ها به افرادی غیر مرتبط اختصاص یافت.
تنها دو ردیف اول از میهمانان و دعوت شدگان اصلی بودند و مابقی را اعضای گروه انجمن باران، مدیران ادارات، اعضای شورای شکوه آباد تشکیل می‌دادند و بدترین شیوه که در اکثر برنامه‌ها وجود دارد مربوط به پر کردن سالن توسط دانش آموزان در ردیف‌های آخر است. دانش آموزانی که بدون علاقه تنها برای آبرو خریدن مدیران برنامه حضور می‌یابند و در حین مراسم با بی حوصلگی تمام، وقت خود را هدر می‌دهند، بماند که اواسط مراسم هم عده‌ای دیگر صبرشان سر آمده و می‌رفتند.
در هر صورت گویا در شهرستان قروه مدیریت تشریفات معنایی ندارد و استفاده از متخصصان در این حوزه هم چندان برای مدیران خوشایند نیست. از طرفی دیگر نبود برنامه ریزی اصولی نقطه ضعف این مراسم بود. مراسمی که از هنرمندان برجسته کشوری دعوت می‌شود اما آن طور که باید تدارک لازم در خصوص اینکه بعد از برنامه چه باید کرد وجود ندارد.
جدای از اینها نکته دیگر که در قروه بیشتر به چشم می‌خورد نبود زیرساخت‌های لازم برای برگزاری چنین مراسم‌هایی است. زیرساخت‌هایی همانند سالن همایش مناسب، دستگاه‌های صوتی و بصری استاندارد و با کیفیت و … که همیشه یکی از ضعف‌های موجود در تمامی مراسم‌ها به حساب می‌آید.

حضور مسئولان؛ نقاط قوت برنامه
سال ۹۶ که مراسم بزرگداشت استاد «شروه» با همت ماهنامه مهر دلبران و انجمن باران در نبود مسئولان برگزار شد و همین انتقاد دعوت شدگان و میهمانان را برانگیخت. اما امسال نکته مثبت مراسم حضور مسئولان استانی و شهرستانی از معاون امور فرهنگی ارشاد کردستان گرفته تا فرماندار شهرستان که باعث ایجاد انگیزه و خرسندی همراهان و خانواده استاد شد.
در همین راستا همسر «عربعلی شروه» برگزاری این بزرگداشت را به نسبت آنچه در قروه وجود دارد، مناسب و خیلی خوب دانست. «مرضیه قره داغی» در پاسخ به این سوال که در برابر وعده‌هایی که برای مراسم داده شد و به عمل نرسید گفت که بحث گذشته‌ها گذشته است و به هر حال این گونه موارد پیش می‌آید.
او با بیان اینکه تا حدودی خلف وعده‌های قبل با این مراسم جبران شد، از اینکه این بار مسئولان شهرستان و استانی آمده بودند و دبیرخانه دائمی این یادواره قرار است دایر شود ابراز خرسندی کرد.
«قره داغی» با تأکید بر اینکه این برنامه ادامه داشته باشد و قطع نشود خواستار توجه بیشتر به هنرمندان جوان و بها دادن به آنان در راستای پیشرفت در کارشان شد.با این وجود مراسم بزرگداشت شروه در کنار تمامی کاستی‌ها برگزار شد. مراسمی که در آن اساتید برجسته ای همانند «جعفر نجیبی، سعید امدادیان، محمدرضا فیروزه‌ای، هادی ضیاءالدینی، احمد فتوت، فردین صادق ایوبی» حضور داشتند و هر کدام از دوران بودن با «شروه» سخن گفتند و بغض داشتند. بغض از استعدادی که چهره در نقاب خاک کشید و دیگر نیست.در نهایت اهدای لوح سپاس از طرف استاندار و مدیر کل ارشاد کردستان به خانواده استاد در کنار تجلیل از اساتید و همکاران «شروه» این مراسم را به پایان رساند.باتوجه به آنچه گفته شد گرچه نمی‌توان از بسیاری ضعف‌ها چشم پوشید اما برگزاری یادواره‌ها برای معرفی هنرمندان شاخص و برجسته کشور به نسل امروز مسئله‌ای است که باید بسیار مورد توجه متولیان فرهنگی و هنری باشد.