وقوع سیل اخیر اگر هزاران زیان به کشور وارد کرد، اما دستکم منجر شد تا دستگاههای دخیل در امر مسکنسازی توجه بیشتری به مکانیابی برای ساخت مسکن و درک بیشتری در بحث اهمیت مقاومت سازهها در برابر بلایای طبیعی و… از خود نشان دهند. درواقع در سیلاب اخیر بهدلیل تجاوز به حریم مسیلها بیش از […]
وقوع سیل اخیر اگر هزاران زیان به کشور وارد کرد، اما دستکم منجر شد تا دستگاههای دخیل در امر مسکنسازی توجه بیشتری به مکانیابی برای ساخت مسکن و درک بیشتری در بحث اهمیت مقاومت سازهها در برابر بلایای طبیعی و… از خود نشان دهند. درواقع در سیلاب اخیر بهدلیل تجاوز به حریم مسیلها بیش از ۱۶۰ هزار واحد مسکونی خسارت کلی و جزئی دید. این تجربه، ضرورت توجه به قانون ساختوساز در محاسبات مسکنسازی را نمایان کرد.
بنابراین طبق تجربهای که متصدیان بخش مسکن و شهرسازی وزارت راهوشهرسازی درباره آن سخن میگویند، به هر میزان که سازمانهای نظام مهندسی و تدوین ضوابط و مقررات برای بخش مسکن تقویت شوند از بار هزینهای خسارات احتمالی کاسته خواهد شد.
بنابراین طبق همین ایده، بنیاد مسکن با همکاری وزارت راهوشهرسازی و نظارت سازمان نظام مهندسی در نظر دارد که ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب «طرح اقدام ملی» شامل ۲۰۰هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید، ۱۰۰هزار واحد در بافتهای فرسوده و ۱۰۰ هزار واحد مسکونی دیگر بسازد.
برای این منظور وزارت راه و شهرسازی درصدد است تا شورای توسعه نظام مهندسی را احیا کند و برای مقررات ملی نیز یک شورای راهبری و سیاستگذاری به وجود آورد.
همکاری دستگاههای مرتبط با مسکن برای اجراییشدن طرح اقدام ملی
در این ارتباط، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، همکاری دستگاههای مرتبط با مسکن را برای اجرایی شدن طرح اقدام ملی مثبت ارزیابی کرد و بر اهمیت این طرح ملی در رفع مشکلات مردم تاکید کرد.
علی نبیان در جلسهای که با داریوش اسماعیلی نماینده مردم خرامه و سروستان برگزار شد، به بحث درخصوص همکاریهای مشترک سازمان ملی زمین و مسکن با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شرکت بازآفرینی شهری در شناسایی و واگذاری زمین برای ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح اقدام ملی پرداخت و بر اهمیت این طرح ملی در رفع مشکلات مردم تاکید کرد.
در این دیدار گزارشی از روند شناسایی اراضی مورد نظر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در استان ارایه شد و از همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شهرداریها در تحقق ساخت یکصد هزار واحد مسکونی در قالب طرح اقدام ملی قدردانی بهعمل آمد.
بخش دیگری از این دیدار به بحث و بررسی در خصوص مسائل زمینهای مربوط به پایانه مسافربری شهرستان خرامه بود که در این خصوص نیز تصمیم لازم در تعامل با شهرداری اتخاذ شد.
همکاری با شهرداریها در ساماندهی به بافت فرسوده و اجرای طرح های بازآفرینی از دیگر موارد مورد بحث معاون وزیر راه و شهرسازی و نماینده مردم در شهرهای خرامه و سروستان بود.
گفتنی است که سازمان نظام مهندسی با ۵۰۰ هزار عضو بزرگترین تشکل حرفهای کشور است که با ۲۰ سال سابقه و همکاری بین مهندسان، بدون شک سبب بهبود در اوضاع ساخت و ساز شده است و خواهد شد.
پیش از این نیز رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تکمیل این ۴۰۰ هزار واحد مسکونی تا پایان سال ۹۹ را منوط به تامین به موقع زمین دانسته بود و تاکید کرد: دو سال بعد از تحویل زمین عملیات احداث به پایان خواهد رسید. سیاست ساخت مسکن تلاشی در جهت رونقبحشی به بخش مسکن و در جهت خانهدار کردن همه اقشار جامعه خواهد بود.