معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه مالیات بر عایدی سرمایه باید اجرا شود، گفت: منتهی باید در برخی بازارها همچون بازار مسکن ملاحظاتی را در نظر بگیریم تا مشکلی پیش نیاید. محمدعلی دهقان دهنوی با بیان اینکه برای اجرای مالیات بر عایدی سرمایه ملاحظه‌هایی وجود دارد، گفت: وضع مالیات بر یک بازار اگر هم زمان […]

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه مالیات بر عایدی سرمایه باید اجرا شود، گفت: منتهی باید در برخی بازارها همچون بازار مسکن ملاحظاتی را در نظر بگیریم تا مشکلی پیش نیاید. محمدعلی دهقان دهنوی با بیان اینکه برای اجرای مالیات بر عایدی سرمایه ملاحظه‌هایی وجود دارد، گفت: وضع مالیات بر یک بازار اگر هم زمان با سایر بازارها نباشد ممکن است در واقع یک اختلاف و نوسانی ایجاد کند؛ به خصوص اینکه ممکن است سرمایه‌ها از یک بازار به بازار دیگر مهاجرت کنند، بنابراین در اجرای این طرح باید دقت زیادی شود تا اثرات خوبی بر جای گذارد. معاون وزیر اقتصاد اظهار داشت: باید بازارهایی همچون بازار سکه و ارز که در آنها انگیزه سوداگری بیشتر است را در اولویت برای اجرای طرح قرار دهیم.

تحقق۹۷درصدی درآمد‌های مالیاتی

سرپرست سازمان امور مالیاتی کشورگفت: در سال گذشته در بخش مالیات‌های مستقیم و مالیات بر کالا و خدمات، ۱۰۹ هزار میلیارد تومان مالیات وصول شده است. محمد قاسم پناهی مهمترین رویکرد‌های نظام مالیاتی را اعتمادآفرینی در جامعه و مودی‎مداری، حمایت از تولید و اشتغال، برقراری عدالت مالیاتی و رفع تبعیض‌های مالیاتی، مبارزه با فرار مالیاتی و شناسایی مودیان جدید، ارتقای سلامت نظام اداری و افزایش تعامل و تسهیل خدمت رسانی به مودیان عنوان کرد. وی با بیان اینکه درآمد‌های مالیاتی پیش بینی شده سال ۱۳۹۷ رقمی معادل ۱۱۳ هزار میلیارد تومان بود، اظهار داشت: از این رقم، حدود ۱۰۹ هزار میلیارد تومان مالیات به حیطه وصول درآمد که ۹۷ درصد تحقق را نشان می‌دهد.

 

تورم ۸۰ درصدی هزینه‌ تولید مرغ و تخم‌مرغ

تورم در بخش‌های تولیدی محصولات مرغداری صنعتی در زمستان گذشته نسبت به فصل مشابه ۱۳۹۶ تا مرز ۸۰ درصد رسیده است. بررسی آمار مرکز آمار در رابطه با شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی کشور در زمستان ١٣٩٧ نشان می‌دهد که شاخص کل قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی کشور در زمستان سال ١٣٩٧ به عدد ۵۳۶.۲۴ رسید که ١٣.٩٦ درصد نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) افزایش و ٧٩.٣٨ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه)، افزایش داشته است. جزئیات این طرح حاکی از است که شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی در استان‌ها نسبت به فصل قبل با افزایش و کاهش روبرو بوده است؛ به طوری که بیشترین میزان افزایش به ترتیب مربوط به استان‌های خراسان شمالی با ۴۴.۲۵ و ایلام با ۴۳.۶۷ درصد است.

 

سهم ۸۳ درصدی کالاهای واسطه‌ای از کل واردات در سال ۹۷

گمرک ایران اعلام کرد: در سال ۹۷ بیش از ۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار در قالب کالاهای واسطه‌ای وارد کشور شد. به نقل از گمرک ایران، کالاهای واسطه‌ای به کالاهایی گفته می‌شود که در تولید سایر کالاها به کار می‌رود و شامل مواد اولیه و نهاده‌های مختلف دامی، کشاورزی و صنعتی است. در همین مدت تنها ۱۵ درصد از وزن کالاهای وارداتی به کشور را کالاهای مصرفی تشکیل می‌داد که عمدتاً در نیمه اول سال ۹۷ وارد کشور شد. بدیهی است این رقم در سال ۹۶ معادل ۲۱ درصد بود. بر اساس این گزارش، در دوازده ماهه سال گذشته ۸۳.۳۴ درصد از وزن کالاهای وارداتی از نوع واسطه‌ای، ۱۵.۰۶ درصد از نوع مصرفی و ۱.۶ درصد از نوع سرمایه‌ای بوده است.

 

اصناف نظارت را جدی‌تر بگیرند

معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه اصناف نظارت را جدی تر بگیرند، گفت: کالاها باید برچسب قیمت داشته باشند. عباس قبادی گفت: با بیان اینکه کشور نیازمند اقدامات بسیجی وار است، افزود: در این شرایط ما باید به تکلیف خودمان عمل کنیم. اگر خودمان نتوانیم کارمان را انجام دهیم از بیرون به ما تحمیل می‌شود. در بخش اصناف هم قبل از ورود دیگران خودمان باید نظارت داشته باشیم. وی عنوان کرد: قابل قبول نیست که قیمت‌ها در چند مغازه تفاوت داشته باشد. کنترل‌ها کم شده است. اگر یک نفر از ما عملکرد بدی داشته باشد، همه زیر سوال می‌روند. قبادی گفت: شما مسئول تنظیم بازار هستید. برچسب قیمت کالاها را جدی بگیرید. اگر شما ورود نکنید، بی تردید تعزیرات ورود می‌کند و اعتبار ما زیر سوال می‌رود.