با گشت و گذاری در بازار نشر، کتاب هایی نظیر خانه ی خواب، افشاگر، بذرهای نابودی، سفر به دور اتاقم و رودرور با اصغر فرهادی به چشم می خورد، که در ادامه می خوانید: خانه ی خواب خانه خواب اثر جاناتان کو (۱۹۶۱-) نویسندهی بریتانیایی متولد بیرمنگام. در مدرسهی کینگ ادوارد و کالج ترینیتی کمبریج […]
با گشت و گذاری در بازار نشر، کتاب هایی نظیر خانه ی خواب، افشاگر، بذرهای نابودی، سفر به دور اتاقم و رودرور با اصغر فرهادی به چشم می خورد، که در ادامه می خوانید:
خانه ی خواب
خانه خواب اثر جاناتان کو (۱۹۶۱-) نویسندهی بریتانیایی متولد بیرمنگام. در مدرسهی کینگ ادوارد و کالج ترینیتی کمبریج تحصیل کرده و در رشتهی ادبیات انگلیسی، در مقطع دکتری، فارغ التحصیل شده است. در آثارش دلمشغولیهای سیاسی، اجتماعی و آخرالزمانی دارد و در کنار نوشتن و تدریس در دانشگاه، بهطور حرفهای موسیقی کار میکند؛ ترانه مینویسد و پیانو مینوازد. رمانهای جاناتان کو علاوه بر اقبال عمومیِ چشمگیر خوانندگان در انگلستان و دیگر کشورها، تحسین منتقدان ادبی را هم برانگیخته و جوایز زیادی را برای او به ارمغان آورده است. او در این رمانها با زبانی طنز و گزنده زندگی اجتماعی و سیاسی جامعهی مدرن بریتانیا را بهنقد میکشد و با تخیلی منحصربهفرد آیندهای برای این جامعهی اسیر تکنولوژی پیشبینی میکند که یادآور آثار بزرگ آخرالزمانی تاریخ ادبیات هستند. رمان «خانهی خواب» یکی از مهمترین آثار جاناتان کو است که در سال ۱۹۹۸ برندهی جایزهی معتبر مدیسی فرانسه برای بهترین رمان خارجی شد. این رمان توسط نشر نیماژ با قیمت ۴۹ هزار تومان به چاپ رسیده است.
افشاگر
جفری آرچر حدود یک دهه پس از آخرین مجموعهداستانش، با روایتهای جذاب و گیرای افشاگر مخاطبانش را با همان قلم خاص خودش مهمان تجربیات سفرهایش به جایجای جهان میکند. در این مجموعه به تماشای روایتهای ناب کارآگاهی از ناپل، زنی که در دهه ۱۹۳۰ به دنبال برابری حقوق است، پسری که به منبع ثروت بیکران پدرش پی میبرد و سایر شخصیتهای منحصربهفرد آرچر مینشینید. مجله تایمز درباره نویسنده انگلیسی افشاگر میگوید: «احتمالاً جفری آرچر بهترین قصهگوی معاصر محسوب میشود.» او همواره با آثارش لذت و شگفتی به همراه میآورد. نشر چترنگ از همین نویسنده مجموعهداستان داستانهای گربهای را نیز منتشر کرده است. افشاگر را شیما الهی به فارسی برگردانده و انتشارات چترنگ آن را در۲۳۱ صفحه منتشر کرده است.
بذرهای نابودی
عرصه محصولات «دستکاریشده ژنتیکی» که در زبان فارسی برایشان از معادل «تراریخته» استفاده میشود موضوعی مناقشهبرانگیز است که در سالهای اخیر در کشورمان و در سراسر جهان توجه گستردهای به آنها نشان داده است. این کتاب خواننده را با مراحل، پیدایش، رواج و خطرات مواد غذایی دستکاریشده ژنتیکی آشنا میکند و از سیاستهای پنهان پرده برمیدارد. همچنین این کتاب گسترش و تکثیر تراریختهها را ردیابی میکنند که اغلب از طریق سرکوب سیاسی، فشار دولتی، کلاهبرداری، دروغ و حتی قتل صورت گرفته است. انگدال خواننده را به درون دالانهای قدرت، به پشت پرده آزمایشگاههای علمی، به پشت درهای بسته در اتاق جلسات شرکتها میبرد. نگارنده جهانی از دسیسههای سیاسی، فساد و سرکوب دولتی منفعتطلبانه را برملا میکند که در آن از دستکاری ژنتیکی و ثبت انحصاری موجودات زنده برای به دست گرفتن کنترل جهانی تولید غذا استفاده میشود. بعد از خواندن این کتاب تصمیمگیری برای انتخاب سبک زندگی و رژیم غذایی سالم با خودتان است.. این کتاب توسط نشر ققنوس به چاپ رسیده است.
سفر به دور اتاقم
اگزویه دومستر (۱۷۶۳-۱۸۵۲)، نویسنده و نقاش فرانسوی، در خانوادهای اشرافی و پرجمعیت زاده شد. شش ساله بود که مادرش را از دست داد. پدرش دولتمردی مشهور بود و برادرش ژوزف، که ده سال از او بزرگتر بود، از مشهورترین فیلسوفان ضدانقلاب فرانسه به شمار میرفت. اگزویه دومستر اثر کلاسیک خود، سفر به دور اتاقم، را در ۱۷۹۴ نوشت و در ۱۷۹۵منتشر کرد. او پس از دوئل با افسری ایتالیایی، که با پیروزی نویسندهی فرانسوی خاتمه یافت، محکوم به چهل و دو روز اقامت اجباری در اتاق خود شد. سفر نیز اثری در قالب زندگینامهی خودنوشت دربارهی افسری جوان است که مجبور میشود چهل و دو روز در اتاق خود محبوس بماند. انتخاب گونهی سفرنامه به این اثر بُعدی پارودیک میبخشد. این کتاب توسط نشر ماهی به قیمت ۱۲ هزار تومان به چاپ رسیده است.
رودررو با اصغر فرهادی
رودررو با اصغر فرهادی مجموعه گفتوگوهای اسماعیل میهندوست با اصغر فرهادی است که از سال ۱۳۸۳ آغاز شده و تا بعد از اکران فیلم فروشنده ادامه داشته است. این مجموعه دامنه گستردهای از مخاطبان را، با هر پیشزمینه و سواد تئوریکی، در بر میگیرد. در این کتاب تا جایی که فرهادی این اجازه را به ما میدهد، به پشت صحنه سرک میکشیم. گاهی پرسشهایی ساده و سرراست به دنیایی از پیچیدگی در گذشته، حال و آینده فرد میرسد؛ مثل اینکه در فیلم جدایی نادر از سیمین آیا ترمه با پدرش میماند یا با مادرش میرود؟ پاسخها نامکشوفاند و همین گفتوگوها گوشهای از رازهای فیلمها را فاش میکند. هنوز ردپای الی در ساحل هست. هنوز ترمه روبهروی میز قاضی ایستاده است. رودررو با اصغر فرهادی را انتشارات چترنگ در ۴۹۶ صفحه منتشر کرده است.