«محمد پنجم»، پادشاه مالزی در مراسم آغاز به کار مجلس نمایندگان و بعد از گذشت دو ماه از به قدرت رسیدن ماهاتیر محمد، خواستار وحدت در این کشور چند نژادی میان مردم، دولت و مجلس شد. طبق قوانین مالزی مجلس جدید این کشور با سخنان پادشاه فعالیت خود را آغاز می کند. سلطان محمد پنجم […]
«محمد پنجم»، پادشاه مالزی در مراسم آغاز به کار مجلس نمایندگان و بعد از گذشت دو ماه از به قدرت رسیدن ماهاتیر محمد، خواستار وحدت در این کشور چند نژادی میان مردم، دولت و مجلس شد.
طبق قوانین مالزی مجلس جدید این کشور با سخنان پادشاه فعالیت خود را آغاز می کند.
سلطان محمد پنجم با حضور در ‘دیوان رایت’ یا مجلس نمایندگان مالزی در سخنانی در جمع ۲۲۲ نماینده این مجلس گفت که هر نوع اقدامات یا عناصر منفی که تهدید کننده یکپارچگی و هماهنگی آحاد مردم مالزی باشد، باید ریشه کن شود.
وی در این سخنرانی سنتی در دیوان رایت که ماهاتیر محمد و سایر اعضای دولت به همراه تمام نمایندگان مجلس حضور داشتند، خواستار نظم و وحدت در کشور ، مردم و میان قانونگذاران مالزی شد.
روز گذشته تعدادی از مخالفان دولت ماهاتیر محمد برای مدتی صحن مجلس را ترک کردند.
پادشاه مالزی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: مردم انتخاب خود را کرده اند، بنابراین همه گروههای سیاسی باید این انتخاب را با دلهایی روشن و نه با لجاجت و احساسات کور بپذیرند.
وی از همه سیاستمداران این کشور خواست تا با یکدیگر متحد باشند و ابراز امیدواری کرد تا تمام گروههای سیاسی با یکدیگر اتحاد واقعی را تشکیل دهند.
وی از نمایندگان مجلس خواست تا برای یافتن اهداف مشترک و نه دامن زدن به تفاوت ها درجهت رفاه حال مردم و بقای کشور با یکدیگر همکاری کنند.
سلطان محمد پنجم همچنین از آنها خواست تا با اتخاذ سیاست ها و قوانین صحیح اقتصادی نیازمندان را در هر نژادی در این کشور مورد حمایت قرار دهند و بی عدالتی اجتماعی را رفع کنند.
پادشاه مالزی تلاش های دولت جدید را برای ایجاد شفافیت در امور اقتصادی این کشور و هزینه های دولت مورد تقدیر قرار داد.
وی همچنین از اعضای هیات دولت و نمایندگان مجلس خواست تا قوانین و اقدامات لازم را برای عبور بسلامت از نوسانات اقتصاد جهانی، انقلاب چهارم صنعتی و بررسی مجدد برنامه یازدهم توسعه اقتصادی مالزی ۲۰-۲۰۱۶ به کار گیرند.
هشت سناتور جدید در مجلس نمایندگان نیز با حضور پادشاه این کشور سوگند یاد کردند.
چهاردهمین مجلس نمایندگان مالزی روز دوشنبه با شرکت ۲۲۲ نماینده محمد عارف محمد یوسف را که ماهاتیر محمد معرفی کرده بود، به عنوان رئیس مجلس انتخاب کردند.
محمد عارف دانش آموخته حقوق از انگلیس ، استاد رشته حقوق دانشگاه مالایا،سابقه فعالیت های قضایی مستمری در نهادهای قضایی و همچنین نظارتی بر بخش های مالی- پولی این کشور را داشته است و به عنوان یکی از نخبگان حقوقی این کشور در حوزه قانون اساسی، قوانین بازرگانی و بانکی، اوراق بهادار شناخته می شود.
اگر چه عارف با رای اکثریت نمایندگان به عنوان رئیس مجلس انتخاب شد، اما برخی از نمایندگان مخالف دولت در احزاب آمنو و پاس با زمان بندی معرفی وی به مجلس مخالفت کردند و در اعتراض به این موضوع برای مدتی از صحن مجلس خارج شدند.