مدیریت بحران استان کرمان در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری گفت: با توجه به بارندگی‌های اخیر، مشکل مبارزه با ملخ‌ها در جنوب استان دوباره تشدید شده است. محمدجواد فدایی گفت: متأسفانه با گزارشی که ارائه شده است، بخشی از باند فرودگاه قلعه‌گنج و رودبار جنوب در اثر بارندگی‌ها و سیل دچار تخریب شده است که […]

مدیریت بحران استان کرمان در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری گفت: با توجه به بارندگی‌های اخیر، مشکل مبارزه با ملخ‌ها در جنوب استان دوباره تشدید شده است. محمدجواد فدایی گفت: متأسفانه با گزارشی که ارائه شده است، بخشی از باند فرودگاه قلعه‌گنج و رودبار جنوب در اثر بارندگی‌ها و سیل دچار تخریب شده است که باید فکری شود.
وی در خصوص ارسال خودروهای شاسی بلند برای کمک به حل مشکل آفت ملخ در جنوب استان کرمان گفت: از ۳۴ خودرو شاسی بلند که باید به منطقه ارسال می‌شد، متأسفانه در حال حاضر ۹ دستگاه ورود کردند.
تعلل دستگاه‌ها در انجام تعهدات
فدایی با تاکید بر اینکه اوضاع و شرایط سخت است، گفت: به شدت گله داریم از دستگاه‌ها که با تعلل تهعدات خودشان را انجام می‌دهند در صورتی که همه دستگاه‌ها کمک کنند، مشکل حل خواهد شد. دستگاه‌های اجرایی که در جلسه قبل تعهد کردند خودروهایی در اختیار قرار دهند اعزام را در اسرع وقت انجام دهند.
فدایی با گلایه از سازمان حفظ نباتات کشور در خصوص عدم پرداخت اعتبار ۱.۵ میلیارد تومانی به استان کرمان اظهار داشت: خواهشمندیم سازمان حفظ نباتات عمل به تعهداتش را تسریع کند و همین اعتبار کمی که نسبت به نیاز تعیین شده است به استان ابلاغ کند.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه معین اقتصادی باید در بخش کوهستان اقدامات لازم را انجام دهد، افزود: فرودگاه قلعه‌گنج امروز برای پرواز آماده می‌شود، هر چه سریع‌تر باید نسبت به سمپاشی هوایی در این منطقه اقدام شود.
رییس جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان نیز در خصوص احتمال ریزش ملخ‌های صحرایی به روستاهای اطراف جازموریان هشدار داد.
عباس برخوری در این جلسه با اشاره به اینکه رطوبت، گرما و بارندگی باعث تخریب کپسول‌های تخم ملخ‌ها می‌شود، افزود: حاشیه‌های روستاها را کنترل کردیم تا پوره‌ها تخریب نشوند ولی بارندگی‌های اخیر باعث تخریب شده است.
وی تاکید کرد: این مشکل، کمتر از سیل نیست که در جنوب اتفاق می‌افتد و درخواست داریم دستگاه‌های اجرایی شرایط را درک کنند.
برخوری با اشاره به اینکه عملیات سم پاشی در منطقه جازموریان در حال انجام است، گفت: متأسفانه با بارندگی اخیر پوره‌ها با سرعت بیشتر تخریب می‌شوند و به حاشیه روستاها می‌روند و روستاهای اطراف جازموریان در معرض هجوم پوره‌ها قرار می‌گیرند.
فرماندار رودبار جنوب هم در این جلسه گفت: حدود ۲۵ هزار هکتار سم پاشی انجام شده که این عملیات در چهار هزار هکتار به صورت هوایی بوده است.
منصور خانه‌گیر گفت: ۳۶ روستا در رودبار جنوب درگیر ریزش ملخ‌ها هستند و ۴۰ روستا در طول ۱۵۰ کیلومتر درگیر هستند.
وی تصریح کرد: در حوزه کوهستان رودبار جنوب ۲۳ روستا درگیر هستند که منطقه صعب العبوری است که امکان ورود با ماشین ندارند و نیازمند سم پاشی دستی و هوایی است.
فرماندار رودبار جنوب گفت: حوزه کوهستان در نزدیکی ریگان است و همین مساله باعث درگیر شدن شدید حوزه شرق به ویژه در بم و نرماشیر خواهد شد، در صورت امکان یک پرواز جدیدی در باند زهکلوت در نظر گرفته شود تا عملیات مبارزه را تسریع کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: تعداد روستاهای در معرض تهدید ملخ به دلیل بارندگی‌های اخیر در حال افزایش است.
مجید سعیدی در این جلسه گفت: براساس ردیابی‌هایی که در منطقه جنوب صورت گرفته است، سطح تحت سم پاشی آمار بالایی دارد و با بروز بارندگی‌های اخیر در جنوب استان، مشکل حمله ملخ‌ها نیز مجدد شدت گرفته است. سعیدی گفت: با توجه به اینکه تعداد روستاهای در معرض تهدید ملخ به دلیل بارندگی‌های اخیر در حال افزایش است، پیشنهاد می‌شود که با نظارت فرمانداران، دهیاران را در راه مبارزه با ملخ صحرایی وارد کنیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان ادامه داد: سم خریداری شده باید مورد تأیید جهاد کشاورزی باشد و صورت حساب با تأیید جهاد کشاورزی و فرماندارن باشد.
ارزیابی خبرنگار «جمله» حکایت از این دارد که سیل ملخ‌ها تهدیدی برای چند استان است که درحال حاضر منطقه جنوب کرمان در کانون خطر قرار گرفته است و اگر با مشارکت استانهای معین و همچنین تزریق اعتباری ویژه دولت، این مشکل در منطقه به خوبی کنترل نشود، احتمال گسترش آن در شهرها و استانهای دیگر شدت می‌گیرد.