مدیرکل موزههای سازمان میراث فرهنگی گفت: توسعه پایدار استان گلستان در گرو حفظ و احیا میراث فرهنگی و تنوع قومیتی آن است. محمدرضا کارگر در مراسم گرامیداشت روز موزه و هفته میراث فرهنگی اظهارداشت: ۲۸ اردیبهشت فرصت مناسبی است که موزهداران توجه بیشتر مردم را به فعالیتهای خود جلب کنند. موزهها رسالت سنگینی برعهده دارند […]
مدیرکل موزههای سازمان میراث فرهنگی گفت: توسعه پایدار استان گلستان در گرو حفظ و احیا میراث فرهنگی و تنوع قومیتی آن است.
محمدرضا کارگر در مراسم گرامیداشت روز موزه و هفته میراث فرهنگی اظهارداشت: ۲۸ اردیبهشت فرصت مناسبی است که موزهداران توجه بیشتر مردم را به فعالیتهای خود جلب کنند. موزهها رسالت سنگینی برعهده دارند و اگر وجود نداشتند بسیاری از علوم نیز شکل نمیگرفتند.
وی افزود: اینکه میخواهیم گذشتهای و تاریخی از معماری، هنر، جانوران و غیره بنویسیم بدون موزه امکانپذیر نیست. ۸۰ درصد کتابهایی که درباره تاریخ نوشته شده از موزهها نشات گرفته است.
مدیرکل موزههای سازمان میراث فرهنگی با اشاره به شعار امسال ایکوموس گفت: « موزهها در جایگاه کانونهای فرهنگی؛ آینده سنتها» شعار امسال این موسسه بوده و موضوعی است که باید امروز بسیار موردتوجه قرار بگیرد.
وی یکی از کارکردهای موزهها را شناخت پیدا کردن نسبت به هنجارها و ناهنجاریها دانست و گفت: بررسی گذشته و پیام موزهها ناهنجاریها و هنجارها را نشان میدهند. اگر جامعه به این مقولهها آگاهی پیدا کند میتواند به توسعه پایدار برسد. گاهی گفته میشود که خشکسالی تهدیدی برای این سرزمین است اما اگر ما بدانیم که این موضوع در گذشته هم بوده و در کتیبه کوروش هم به آن اشاره شده است، راهحلهای سازگاری با این شرایط را پیدا خواهیم کرد.
کارگر ادامه داد: بسیاری معتقد هستند تمدن ایران محصول خشکسالی است. بسیاری از محصولات و ادوات و آثار مانند صنایع دستی، قناتها و غیره محصول خشکسالی است. اگر آگاهی داشته باشیم که در شرایط خشکسالی پدران ما چگونه به توسعه و تمدن شکوفا رسیدند دیگر از این پدیده وحشت نخواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: امروز یونسکو معتقد است بالاترین نوع سواد، سواد فرهنگی است؛ چون سبب شناخت و عشق ورزیدن انسانها به داشتههایشان میشود. سنتها دائم در حال نو شدن هستند. نوروز، عاشورا و غیره یک سنت هستند در حالیکه هر روز نو میشوند زیرا همه سنتها برای ماندگاری نیاز به نو شدن دارند.
مدیرکل موزههای سازمان میراث فرهنگی در ادامه اظهارداشت: جدا از ثروتهای طبیعی مانند آب و خاک مناسب، روزی در استان گلستان ارزشهای گردشگری آن برارزشهای آب و خاک غلبه خواهد کرد.
وی تأکید کرد: اگر این استان بتواند سنتها و تنوع فرهنگی و قومیتی، پوشاک، غذا و میراث خود را حفظ و جاذبهای ایجاد کند، گردشگران به این استان سفر خواهند کرد. آن زمان دستاوردهای مادی و معنوی میراث فرهنگی خود را نشان خواهد داد.
کارگر بیان داشت: باید راههایی را برای حفظ این ثروت پیدا کنیم، این گنجی است که در آیندهای نه چندان دور به ارزش آن پی خواهیم برد. باید ثروت را غنیمت بشماریم زیرا تمام آینده توسعه پایدار ما در گرو حفظ و احیای میراث فرهنگی خواهد بود.
گفتنی است استان گلستان هم به واسطه طبیعت بکر و برخورداری از کوهها، جنگلها، آبشارها و هم قرار گرفتن در مجاورت دریای مازندران و هم به واسطه قرار داشتن در مسیر راه مسافران و زائران مشهد مقدس ازجمله استانهایی است که بالاترین زمینه توسعه صنعت گردشگری را دارد و ضرورت حفظ و حراست از مواریث فرهنگی و تمدنی برای توسعه صنعت گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار است
فشار خون عامل ۵۰ درصد مرگ و میرها در گیلان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان فشار خون بالا را عامل بیش از ۵۰ درصد مرگ و میرها در این استان عنوان کرد و گفت: ۴۰ درصد مبتلایان به فشار خون بالا از بیماری خود آگاه نیستند.
شاهرخ یوسف زاده چابک در جلسه ستاد اجرایی بسیج ملی کنترل فشارخون استان گیلان که در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی این دانشگاه برگزار شد با بیان اینکه هدف ما صیانت از سلامت جامعه است، اظهار کرد: از روز جمعه طرح ملی بسیج کنترل فشار خون بالا در سطح کشور و در دو فاز اطلاع رسانی و عملیاتی آغاز شده است.
وی با اشاره به پیش بینی تیمهای سه نفره برای اجرای فازهای اطلاع رسانی و عملیاتی، افزود: این تیمها در ادارات، مراکز پرتردد در راستای شناسایی و هدایت افراد مبتلا به فشار خون بالا و درمان مستقر هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اجرای نظام ارجاع الکترونیک از سال گذشته در این دانشگاه، گفت: دانشگاههای علوم پزشکی استانهای گلستان، گیلان و زنجان پیشگام نظام ارجاع الکترونیک هستند و در استان گیلان ۹ شهرستان تحت پوشش نظام ارجاع هستند.
یوسف زاده با بیان اینکه آغاز پرونده الکترونیک فرصتی برای دانشگاه و مردم است، بیان کرد: پرونده الکترونیک از طریق کد ملی آغاز و در سامانه یکپارچه بهداشت و اتصال به سامانه درمان ثبت شد تا استان گیلان در تشکیل پرونده الکترونیک پیشتاز و در جایگاه نخست کشور باشد.
وی با اشاره به بیماریهای غیر واگیر همانند فشارخون، دیابت، انواع سرطانها و تصادفات، تصریح کرد: طول عمر آقایان ۷۵ و بانوان ۸۰ سال است و در سال ۹۶ از ۱۴ هزار مرگ، ۷۵۰۰ مورد آن ناشی از بیماریهای قلب و عروق و مغزی بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر اینکه مهمترین عامل شیوع بیماریهای غیر واگیر رژیم غذایی نامناسب و کاهش فعالیتهای فیزیکی است، افزود: برای محدود کردن فشارخون و دیابت نیازمند توجه خاص و تغییر رفتار در مصرف نمک و قند در انواع مواد غذایی هستیم.
یوسف زاده چابک با اشاره به اقدامات نامحسوس دانشگاه برای کنترل بیماریهای دیابت و فشارخون، بیان کرد: همکاری و همگام سازی شرکتهای کلوچه سازی، شیرینی، دوغ و نان و سایر واحدهای تولیدی برای کاهش مصرف قند و نمک در تولید مواد غذایی از جمله این اقدامات است.
وی با تاکید بر اینکه فشارخون ۵ بر روی ۹، سه برابر سبب ایجاد مرگ زود رس میشود، ادامه داد: ۴۰ درصد از مجموع کسانی که مبتلا به فشارخون هستند از بیماری خود اطلاع ندارند و از تعداد افراد مطلع ۵۰ درصد در فکر درمان نبوده و ۵۰ درصد باقی مانده درمان مناسبی انجام نمیدهند.
یوسف زاده چابک فشار خون را قاتل خاموش عنوان کرد و گفت: فشارخون زمینه ساز بیماریهای قلب و عروق و عامل بیش از ۵۰ درصد مرگ و میرها در گیلان است.