مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان از اجرای حدود یک‌هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان پروژه در استان خبر داد. ابراهیم کریمی اظهارداشت: در سال‌های اخیر تلاش کردیم تا گلستان از معبر به مقصد گردشگری تبدیل شود که آمار و ارقام حضور مسافران و گردشگران، تعداد بازدید از مکان‌های تفریحی و تاریخی، مدت زمان اقامت و […]

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گلستان از اجرای حدود یک‌هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان پروژه در استان خبر داد.
ابراهیم کریمی اظهارداشت: در سال‌های اخیر تلاش کردیم تا گلستان از معبر به مقصد گردشگری تبدیل شود که آمار و ارقام حضور مسافران و گردشگران، تعداد بازدید از مکان‌های تفریحی و تاریخی، مدت زمان اقامت و غیره نشان می‌دهد تاحدودی به این هدف دست‌ یافته‌ایم.
وی گفت: عدم شناخت ظرفیت‌ها و جاذبه‌های گردشگری استان یکی از ضعف‌های اصلی در جذب مسافران و گردشگران بود که تلاش کردیم با برگزاری جشنواره‌های مختلف در استان و همچنین شرکت در جشنواره‌های خارج از استان، پای تورهای گردشگری را به استان باز کنیم. همزمان به ایجاد زیرساخت‌های گردشگری در استان پرداختیم و امروز حدود یک‌هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان پروژه در بخش‌های مربوط به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در حال اجرا است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از مدت زمان اقامت مسافران و گردشگران در استان آماری ارائه کرد و گفت: سال ۹۴ حدود ۳۰۴ هزار اقامت‌کننده در استان داشتیم که در سال ۹۵ این تعداد به ۵۲۴ هزار نفر، نوروز ۹۶ به حدود یک میلیون نفر و نوروز سال ۹۷ نیز به بیش از یک میلیون و ۶۷۰ هزار نفر رسید. اگر نوروز امسال درگیر سیل نمی‌شدیم اتفاقات بزرگی در حوزه جذب مسافر و گردشگر در استان رقم می‌خورد.
وی افزود: در این سال‌ها میزان بازدید از جاذبه‌های تفریحی، تاریخی و طبیعی استان نیز از دو میلیون بازدیدکننده به ۱۱ میلیون بازدید رسید. اگر در گذشته یک گردشگر وارد استان می‌شد فقط از دو تا سه نقطه گردشگری بازدید می‌کرد امروز تعداد این مناطق به بیش از پنج نقطه رسیده است. کریمی ایجاد و توسعه واحدهای بوم‌گردی را یکی از اولویت‌های مهم استان در جذب گردشگر برشمرد و بیان داشت: در سال ۹۴ حدود یک تا دو واحد بوم‌گردی در استان فعال بود که تعداد این واحدها امروز به حدود ۱۰۰ واحد رسیده است. همچنین ایجاد حدود ۵۰ واحد بوم‌گردی دیگر نیز در دستور کار قرار دارد. اگر در گذشته تمرکز هتلینگ در استان فقط در دو تا سه شهرستان بود الان در بسیاری از شهرها سرمایه‌گذاری در این زمینه انجام شده است.
وی با بیان اینکه در حوزه میراث فرهنگی در گذشته رویکرد مجموعه صرفاً حفاظت از این آثار بود، ادامه داد: احیا و بهره‌برداری از میراث فرهنگی را در دستور کار قرار داده‌ایم. اگر در گذشته هر روز شاهد تعدی به ساختمان‌ها و آثار باارزش در بافت تاریخی گرگان بودیم و یا در بافت تاریخی گمیشان شاهد آتش‌سوزی‌های عمدی این خانه‌ها بودیم؛ امروز با تغییر کاربری از مسکونی به گردشگری در حال احیا و بهره‌برداری از این آثار هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان درباره ثبت آثار تاریخی بیان داشت: تعداد آثار تاریخی ثبت ملی شده استان از ۶۲۵ اثر به ۹۰۰ اثر در حدود چهارسال اخیر رسیده است و تا رسیدن به ثبت یک‌هزار و ۵۰۰ اثر فاصله چندانی نداریم. وی به احداث پنج بازارچه صنایع دستی در استان هم اشاره کرد و گفت: در حوزه صنایع دستی حلقه‌های مفقوده زیادی داشتیم و موضوعی به نام بسته‌بندی وجود نداشت. اما امروز احداث پنج بازارچه صنایع دستی را در شهرهای مختلف آغاز کرده‎ایم. همچنین ۱۰ مرکز تخصصی صنایع دستی نیز در استان راه‌اندازی شده است تا از منسوخ شدن برخی از این صنایع دستی جلوگیری شود.
قطع درختان در خیابان سعیدیه همدان
درحالی که روز گذشته تصاویری از قطع درخت و سرشاخه‌ها در خیابان سعیدیه همدان در فضای مجازی دست به دست شد معاون فضای سبز سازمان سیما و منظر شهرداری همدان از قطع این درختان و سرشاخ‌ها در راستای عملیات خشکه‌بری خبر داد.
پس از حواشی قطع درختان در اردوگاه فجر و جاده دیوین، تصاویری از قطع درخت و سرشاخه‌ها در خیابان سعیدیه همدان در فضای مجازی دست به دست شد و واکنش‌هایی نیز در پی داشت. برخی در فصای مجازی نوشتند قطع این درختان در بی‌توجهی و بی‌خبری مسئولان شهرداری و فضای سبز رخ داده و برخی دیگر نوشتند چرا باید درختان و سرشاخ‌ها خشک شود و مسئول این اتفاق کیست؟.
اما معاون فضای سبز سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری همدان مدعی است قطع این درختان تحت نظر کارشناسان سازمان و توسط پیمانکار شهرداری بوده است.
مجتبی توتونی با بیان این که قطع درخت و سرشاخه‌ها در خیابان سعیدیه همدان در راستای عملیات خشکه‌بری انجام گرفته اظهار داشت: این عملیات تحت نظارت کارشناسان سازمان و توسط پیمانکار صورت گرفته است.
وی افزود: هر ساله عملیات خشکه‌بری در این مقطع از سال با اهدافی مشخص تحت نظر معاونت فضای سبز در کل شهر همدان اجرا می‌شود. توتونی با بیان این که در طول سال تعدادی از درختان معابر یا بخشی از شاخه‌ها و سرشاخه‌های درختان خشک می‌شوند گفت: خشک شدن کامل درخت یا بخشی از آن دلایل مختلفی دارد که از آن جمله می‌توان به آفات و بیماری‌های نباتی، سرمازدگی در فصل زمستان، ریختن مواد شیمایی به صورت عمدی یا سهوی در اطراف ریشه، آلودگی هوا و گرد و غبار، پایین رفتن سطح آب‌های زیرزمینی و عدم آبیاری مناسب اشاره کرد.
وی تصریح کرد: اگر مواد شیمیایی مثل شوینده‌ها، بنزین و گازوئیل پای درخت ریخته شود به خشک شدن آن می‌انجامد که برخی سهواً و برخی عمداً مرتکب این عمل می‌شوند.
توتونی با اشاره به این که احتمال سقوط درخت خشک و یا سرشاخه خشک بسیار بالا است عنوان کرد: یکی از دلایل اجرای سالیانه و هدفمند عملیات خشکه‌بری جلوگیری از سقوط درختان و سرشاخه‌های خشک بر روی رهگذران و وسائل نقلیه است تا از آسیب جانی و مالی به شهروندان عزیز جلوگیری شود.
وی افزود: زیبا سازی منظر درختان با حذف شاخه‌ها و سرشاخه‌های خشک، و از بین بردن محل تجمع و زندگی آفات و حشرات نباتی از دیگر اهداف عملیات خشکه‌بری است.
توتونی تاکید کرد: قطع درختان و سرشاخه‌های خشک با مصوبه کمیسیون ماده ۷ شهرداری همدان و تحت نظر کارشناسان سازمان و توسط پیمانکار صورت می‌گیرد.
وی با اشاره به این که خشک شدن کامل تعدادی از درختان و سرشاخه‌ها در طول سال به دلایلی که ذکر شد اجتناب ناپذیر است تصریح کرد: شهرداری همدان به منظور پر کردن جای خالی درختان خشک شده و نیز افزایش تعداد درختان معابر سطح شهر سالانه بیش از ۲۰ هزار اصله نهال می‌کارد و سالانه تعداد قابل توجهی نهال نیز به صورت رایگان در اختیار شهروندان می‌گذارد.