مدیرعامل بانک ملی ایران از اجرایی شدن رمز ارز پیمان با مشارکت این بانک به همراه بانکهای ملت، پارسیان، پاسارگاد و یک شرکت خصوصی بر پایه طلا و در حوزه املاک خبر داد. محمدرضا حسین زاده درباره رمز ارز پیمان که از سوی بانکهای ملی، ملت، پارسیان، پاسارگاد و با همکاری یک شرکت بخش خصوصی […]
مدیرعامل بانک ملی ایران از اجرایی شدن رمز ارز پیمان با مشارکت این بانک به همراه بانکهای ملت، پارسیان، پاسارگاد و یک شرکت خصوصی بر پایه طلا و در حوزه املاک خبر داد.
محمدرضا حسین زاده درباره رمز ارز پیمان که از سوی بانکهای ملی، ملت، پارسیان، پاسارگاد و با همکاری یک شرکت بخش خصوصی تولید شده، اظهار داشت: کارهای مقدماتی این رمزارز تا حدودی انجام شده و در مرحله شروع به کار است و به زودی اجرایی می شود.
وی با بیان اینکه این رمز ارز در ابتدا در زمینه معاملات املاک کار خود را آغاز خواهد کرد، گفت: این رمز ارز به تدریج همه موضوعات را دربر می گیرد و پایه آن نیز، طلاست.
مدیرعامل بانک ملی درباره وضعیت مطالبات معوق این بانک نیز گفت: مطالبات معوق بانک ملی در سه سال گذشته روند نزولی داشته وMPL بانک وضعیت مطلوب تری دارد. در واقع مانده مطالبات معوق بانک نسبت به کل مانده تسهیلات داده شده در بانک ملی وضعیت مناسبی دارد.
حسین زاده افزود: استاندارد MPL در دنیا زیر پنج درصد است و هرچقدر به صفر نزدیک تر شود، بهتر است. این رقم در سال ۱۳۹۶ برای بانک ملی ۷.۳ درصد بود و در سال گذشته به ۶.۳ درصد رسید.
مدیرعامل بانک ملی با بیان اینکه عملکرد بسیار خوبی در وصول مطالبات موفق داشتیم، ادامه داد: دلیل اصلی این موضوع، پیگیری مستمر بانک با استفاده از کمیتههای استانی و شهرستانهاست؛ به طوری که بخشی از این کار به شهرستانها تفویض اختیار شده و فقط موارد خاص در تهران بررسی میشود. این روند باعث شده که وصول مطالبات در بانک ملی بالا باشد.
حسین زاده این بانک را یکی از منضبط ترین بانک های کشور در سال های گذشته دانست و یادآور شد: در دو سال گذشته نه تنها اضافه برداشت از بانک مرکزی نداشته ایم، بلکه در بازار بین بانکی نیز به تعدادی از بانک ها کمک کردیم و میکنیم.
بسته رونق مسکن نهایی میشود
مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه بسته رونق بانک مسکن این هفته نهایی میشود، ابراز امیدواری کرد که بخشی از این بسته تا تیرماه وارد فاز اجرایی شود.
ابوالقاسم رحیمی انارکی، درباره برنامههای مطرح شده در خصوص افزایش سهم مسکن از تسهیلات بانکی، اظهار داشت: بانک مسکن بیش از ۹۰ درصد تسهیلات خود را در حوزه مسکن پرداخت میکند و در این زمینه تعهدات خود را ایفا کرده است.
وی افزود: این موضوع در مورد سایر بانکها صدق میکند و آنها باید بیشتر به این حوزه ورود کنند که بانک مرکزی باید این تقسیمبندی را انجام دهد.
رحیمی انارکی درباره بسته رونق مسکن بانک مسکن نیز گفت: این موضوع اخیرا در جلسهای در وزارت راه مطرح شد و هفته آینده نهایی میشود. این بسته میتواند بخش عرضه و تقاضا را پوشش دهد و مثمرثمر باشد. همچنین بازار رهن و اجاره را در این بسته پوشش دادهایم و سعی کردیم آیتمهایی را برای آن در نظر بگیریم.
مدیرعامل بانک مسکن در مورد روند تصویب و زمان اجرایی شدن این بسته نیز گفت: بخشی مربوط به دولت است که باید مصوباتی را بدهد، بخشی مربوط به بانک مرکزی و بخشی مرتبط با سازمان بورس است. همچنین بخشی مربوط به اصلاح قوانین است که امیدواریم قسمتی از این بسته را تا تیرماه به جمعبندی برسانیم. رحیمی انارکی با اشاره به وضعیت صندوق پسانداز مسکن یکم یادآور شد: کماکان در بخش استفاده از تسهیلات صندوق استقبال خوبی صورت میگیرد و هفته گذشته بالای ۹۰۰ فقره از تسهیلات استفاده کردهاند. البته روند کاهشی بوده اما به نسبت رقم خوبی است.
بانک ها تا اطلاع ثانوی تسهیلات ساخت منازل سیل زده را پرداخت نمی کنند
دبیر شورای بانکهای استان خوزستان با اشاره به تغییر مصوبه دولت مبنی بر اختصاص تسهیلات ساخت و تعمیر منازل سیل زده از عقود مشارکت به قرض الحسنه، گفت: با توجه به نبود ساز و کار لازم در این زمینه ادامه پرداخت وام به سیل زدگان به زمان بعد از صدور دستورالعمل و قراردادهای خاص موکول شد.
سعید طاهری با تاکید بر اینکه شرایط به وجود آمده در دیگر استانها نیز حاکم است، گفت: پیش از این ملاک سیستم بانکی مصوبه هیئت وزیران به شماره ۱۲۱۳ در تاریخ ۱۱ فروردین ۹۸ و طبق بند پنج آن بود که بر اساس آن سازمان برنامه و بودجه کشور پرداخت یارانه (مابه التفاوت سود تعیین شده سهم متقاضی) با نرخهای مصوب شورای پول و اعتبار را تضمین کرده بود و متعهد شد که هزینههای یاد شده پس از اعلام بانک مرکزی در لایحه بودجه سالهای بعدی پیش بینی و منظور خواهد شد.