مدیرکل املاک و مستغلات شهرداری تبریز گفت: سند مالکیت خانه موزه استاد شهریار،مربوط به دوره پهلوی دوم، در محله مقصودیه این شهر به مساحت ۲۲۱ متر مربع اخذ شد. علیرضا داستان، افزود: این اقدام به منظور حفظ و نگهداری بهتر ساختمان ها و خانه موزههای تاریخی انجام شده است و تلاش میشود با اخذ اسناد […]
مدیرکل املاک و مستغلات شهرداری تبریز گفت: سند مالکیت خانه موزه استاد شهریار،مربوط به دوره پهلوی دوم، در محله مقصودیه این شهر به مساحت ۲۲۱ متر مربع اخذ شد.
علیرضا داستان، افزود: این اقدام به منظور حفظ و نگهداری بهتر ساختمان ها و خانه موزههای تاریخی انجام شده است و تلاش میشود با اخذ اسناد مالکیت موزههای تبریز و ساختمان های تاریخی و فرهنگی از آنها بیشتر و بهتر نگهداری کرد.
وی اظهار داشت: این اسناد حاکی از هویت گذشته شهری و سندی بر ماهیت آینده تبریز بوده و با اخذ اسناد موزهها و خانههای تاریخی شهر، از تخریب و ورود آسیبهای احتمالی به این امکان جلوگیری میشود.
خانه موزه استاد شهریار در محله تاریخی مقصودیه تبریز در ۲۷ اسفند ۱۳۸۶ با شماره ثبت ۲۲۷۲۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
ساختمان این موزه قبلاً محل زندگی محمدحسین بهجت تبریزی معروف به شهریار بود که در سال ۱۳۶۷ بعد از درگذشت این شاعر مشهور ایرانی، از سوی شهرداری تبریز خریداری شد و هماکنون زیر نظر این نهاد اداره میشود.
در این خانه بیش از ۵۰۰ قطعه از آثار و وسایل شخصی استاد شهریار شامل کتاب، دستخط و انواع یادبودها و هدایای داخلی و خارجی به همراه لوازم زندگی این شاعر تبریزی به نمایش گذاشته شدهاست.
در بخش فوقانی آن نیز که در واقع بخش اصلی و قدیمیتر موزه ادبی استاد شهریار به شمار میرود، بخشهایی مانند اسناد قدیمی، عکسها، دست نوشتهها، وسایل شخصی شامل لباسها، کتابها، نوشت افزار، رختخواب و بستر استراحت استاد، هدایا، لوحهای تقدیر و تندیسهای این شاعر بزرگ قرار گرفته است.
در موزه ادبی استاد شهریار همچنین سه تار معروف این شاعر بزرگ و آثار خط نستعلیق وی در معرض دید عموم قرار دارد.
شهری که فقط ۳ روز اجازه اقامت در آن را دارید
در میان شهرهای مختلف جهان که هر کدام فرهنگ خاص خود را دارند،به سراغ شهری رفته ایم که احتمالا آنچه در این مکان میگذرد برایتان بسیار جالب خواهد بود.
در گوشه و کنار این جهان پهناور شهرهای بسیاری وجود دارند که مردمان هر کدام از آنها دارای فرهنگ و عقایدی منحصر به فرد برای خود هستند. یکی از این موارد مردم شهر زبید در استان الحدیده یمن هستند که از گذشته تاکنون همچنان به زبان عربی فصیح سخن می گویند، ساکنان زبید از واژگان قدیمی استفاده می کنند که در واژه نامههای کهن عربی یافت می شوند. آنها از ترس اینکه غریبهها روی زلالی زبانشان تاثیر نگذارند به هیچ گردشگری بیشتر از سه شبانه روز اجازه اقامت در شهرشان را نمی دهند.