زهرا ایرانشاهی وزیر راه‌وشهرسازی کشورمان عصر چهارشنبه هفته گذشته به استان خراسان رضوی سفر کرد و طی سخنرانی‌ خود اعلام کرد که عملیات اجرایی برخی از پروژه‌های این استان را آغاز خواهد کرد. محمد اسلامی در این سفر، پروژه‌ ملی ساماندهی و احداث پل‌های بزرگ و خاص تقاطع سنگ بست را افتتاح کرد و از […]

زهرا ایرانشاهی
وزیر راه‌وشهرسازی کشورمان عصر چهارشنبه هفته گذشته به استان خراسان رضوی سفر کرد و طی سخنرانی‌ خود اعلام کرد که عملیات اجرایی برخی از پروژه‌های این استان را آغاز خواهد کرد.

محمد اسلامی در این سفر، پروژه‌ ملی ساماندهی و احداث پل‌های بزرگ و خاص تقاطع سنگ بست را افتتاح کرد و از پایانه مرزی دوغارون، ایستگاه راه‌آهن خواف – هرات بازدید کرد. اسلامی همچنین خبر داد که کامیون‌هایی که کالای اساسی حمل کنند، ۲ حلقه لاستیک دریافت خواهد کرد.
اسلامی اولویت راهسازی در خراسان رضوی را ساخت شریان‌های اصلی ترانزیتی به‌ویژه جاده مشهد ـ سرخس و تکمیل پروژه راه‌آهن خواف ـ هرات عنوان کرد که این دو پروژه جزو پروژه‌های راهسازی مهم این استان محسوب می‌شوند.

۳۰۰ کیلومتر آزادراه در خراسان رضوی احداث خواهد شد
وزیر راه‌وشهرسازی در سخنرانی خود با تاکید بر اینکه اجرای ۳۰۰ کیلومتر پروژه آزادراهی برای خراسان رضوی در دستور کار قرار دارد، گفت: ۱۷۰ کیلومتر پروژه ریلی، ساخت ۴۰۰ کیلومتر بزرگراه و همچنین ایجاد و بهسازی راه‌های روستایی نیز در این استان در حال انجام است.
اسلامی تکمیل این پروژه‌ها در زمان‌بندی خاص خود را مهم دانست و یادآور شد: با توجه به اینکه نقاط گلوگاهی و راه‌های ارتباطی در کشور سبب بروز حوادث هستند، اولویت ما بهسازی و ترمیم آنها بوده، علاوه بر این، شتاب بخشی به ایجاد باندهای دوم که جاده‌های اصلی را تبدیل به بزرگراه می‌کند نیز در دستور کار قرار دارد.

پیگیری تکمیل پروژه‌های راه‌آهن در خراسان رضوی
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: خراسان رضوی نقطه‌ای بین‌المللی و محل تلاقی کریدور شمال ـ جنوب، شرق و غرب وبده، این استان علاوه بر ظرفیت‌های خاص خود به ویژه آستان مقدس حضرت رضا (ع) ظرفیت‌های اقتصادی ویژه‌ای را از جمله قرار گرفتن به عنوان دروازه ورود منطقه آسیای میانه و همچنین به‌طور ویژه کشورهای جنوب دریای عمان و اقیانوس هند به آب‌های آزاد و اروپا دارد.
وی خراسان رضوی را محل اتصال کشورهای شرقی به کشورهای غربی از جمله عراق و اروپا دانست و اضافه کرد: این استان نقطه تلاقی بزرگی بین شرق و غرب به شمار می‌رود، بنابراین، برای این منطقه و مشهد ایجاد «شهر لجستیک» را پیش‌بینی کرده‌ایم تا در قالب «بندر خشک» ایفای نقش کند.
اسلامی تکمیل پروژه‌های راه‌آ‌هن در خراسان رضوی از دیگر برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی دانست و ادامه داد: تکمیل این پروژه می‌تواند حجم جابه‌جایی بار ترانزیتی را در منطقه افزایش دهد.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه سیل ابتدای امسال خسارات سنگینی به بخشی از راه‌های کشور وارد کرد، گفت: برای ایام تابستان ایمن‌سازی مسیرهای خسارت‌دیده از سیل که حجم تردد تابستانی در آن بالا است، در اولویت قرار می‌گیرد.
وی با بیان اینکه ایمن‌سازی راه‌ها به ویژه رفع حادثه‌خیری گلوگاه‌ها در محورهای ارتباطی خراسان رضوی و سایر استان‌های کشور از برنامه‌هایی هستند که وزارت راه و شهرسازی از ابتدای سال جاری آنها را آغاز کرده است، یادآور شد: آماده‌سازی راه‌ها، ایمن‌سازی و اصلاح روکش آسفالت در سفرهای نوروزی سال جاری جزو برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی بود که این موضوع در تابستان نیز ادامه دارد.

کامیون‌هایی که کالای اساسی حمل کنند، ۲ حلقه لاستیک دریافت می‌کنند
وزیر راه‌وشهرسازی در سومین روز از سفر خود اعلام کرد: ناوگان حمل‌ونقل همگانی بار برون‌شهری به دلیل ایفای نقش ممتاز در افزایش سرعت تخلیه و حمل کالاهای اساسی از بنادر کشور، از هفته آینده با مراجعه به ادارات کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان‌ها، می‌توانند به ازای هر ۲۰ هزار کیلومتر پیمایش دو حلقه لاستیک دریافت کنند.
اسلامی افزود: این اقدام وزارت راه و شهرسازی به خاطر حمایت و پشتیبانی از ناوگان خدوم و زحمتکش حمل‌ونقل جاده‌ای کشور است.
وزیر راه‌وشهرسازی با اشاره به پروژه احداث باند دوم محور سنگان-تربت حیدریه نیز گفت: با فعال شدن معادن سنگان بار حجیمی بر روی این جاده گسیل می‌شود. اما به رغم اینکه احداث باند دوم برای جاده مذکور یک پروژه استانی و فاقد ردیف اعتباری بود با پیگیری‌های انجام گرفته از ردیف اعتباری نیز برخوردار شد.
اسلامی بیان داشت: هم اکنون فراخان جذب پیمانکار برای این پروژه منتشر شده تا یک پیمانکار واجد شرایط برای اجرای این پروژه انتخاب شود.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: مردم باید در نظر داشته باشند که سرعت مطمئنه برای تردد در جاده فعلی ۹۵ کیلومتر است و برای حفظ سلامت جانی خود و خانواده از قوانین پیروی کنند.
نحوه دریافت لاستیک اتوبوس و کامیون برون شهری با نرخ دولتی
این در حالی است که سازمان راهداری نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است که مالکان ناوگان عمومی حمل و نقل بار و مسافر جاده‌ای می‌توانند با در دست داشتن مدارک متعلق به خود و وسیله نقلیه نسبت به دریافت لاستیک مورد نیاز به نرخ مصوب اقدام کنند.
در این توضیح آمده است که مالکان ناوگان عمومی حمل و نقل بار و مسافر جاده‌ای سراسر کشور (ناوگان سنگین و نیمه سنگین) می‌توانند با در دست داشتن مدارک متعلق به خود و وسیله نقلیه (شامل کارت هوشمند ناوگان، کارت ناوگان و برگ سبز مالکیت ناوگان) نسبت به دریافت لاستیک مورد نیاز به مصوب اقدام کنند.

مراحل دریافت لاستیک:
۱- مراجعه به ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان منطبق با سریال پلاک وسیله نقلیه در سراسر کشور، ۲- ثبت نام متقاضی، ۳- دریافت حواله لاستیک بر اساس کارکردهای مندرج در جدول ذیل، ۴- مراجعه به نمایندگی فروش مشخص شده در حواله، پرداخت وجه مندرج در حواله و دریافت لاستیک مورد درخواست.
نوع ناوگان عمومی جاده‌ای میزان لاستیک تخصیص یافته به ازای پیمایش ناوگان:
اتوبوس به ازای هر ۲۰۰۰۰ کیلومتر کارکرد ۲ حلقه؛ مینی‌بوس به ازای هر ۱۵۰۰۰ کیلومتر کارکرد ۲ حلقه؛ باری (انواع کامیون و کامیونت) با ظرفیت تا ۲۰ تن به ازای هر ۲۰۰۰۰ کیلومتر کارکرد ۲ حلقه؛ باری با ظرفیت بیش از ۲۰ تن تا ۴۰ تن به ازای هر ۱۵۰۰۰ کیلومتر کارکرد ۲ حلقه؛ باری با ظرفیت بیش از ۴۰ تن به ازای هر ۱۰۰۰۰ کیلومتر کارکرد ۲ حلقه.

مختصات اجرایی پروژه‌هایی که وزیر راه‌وشهرسازی افتتاح کرد
گفتنی است که وزیر راه‌وشهرسازی در ادامه سفر به خراسان و در مراسمی عمليات اجرايی تکمیل احداث قطعه سه باند دوم فریمان-مشهد (باند رفت مشهد- فریمان) را آغاز کرد. این پروژه با برآورد ۲۸۵ ميليارد ریالی در مدت ۲۴ ماه به بهره‌برداری خواهد رسید. او در ادامه سفر خود کلنگ آغاز عمليات اجرايی احداث قطعه سه محور تربت حيدريه-باخرز به‌طول ۲۵ كيلومتر را خواهد زد. بر اساس برآوردهای اولیه احداث این پروژه به مبلغ ۸۰ ميليارد ريال ۳۰ ماه به‌طول خواهد انجامید. احداث پل‌های بزرگ و خاص تقاطع سنگ بست نیز با احتساب رمپ‌ها و لوپ‌ها و تيپرها ۵/۹ کیلومتر است که در مدت ۲۴ ماه با مبلغ ۲۵ميليارد تومان به‌طور صدردرصدی تکمیل شده است. بخش عمده‌ای این پروژه، احداث دو پل بزرگ شامل پل بزرگ و خاص فلزی دهانه ۵۰ متری روگذر راه‌آهن سنگ بست و پل بزرگ و خاص ۲۵*۲+۱۳*۲ رودخانه سنگ بست است. عمليات نصب علائم و تاسيسات ايمني و خط كشی این پروژه نیز به عهده اداره كل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان رضوی بوده است.
عضو کابینه دولت دوازدهم در جریان این سفر از پایانه مرزی دوغارون بازدید کرد. پایانه دوغارون فعال‌ترين مرز كشور در تردد پياده مسافران خارجی است و همچنین یکی از پایانه‌های فعال کشور در ترانزیت خروجی کالا از کشور است. این پایانه در مرز ایران و افغانستان با مساحت ۳۳ هکتار از گستردگی و تنوع کالای عبوری زیادی برخوردار است.
در برنامه بازدید وزیر راه و شهرسازی بازدید از تاسیسات و ایستگاه راه‌آهن خواف-هرات نیز انجام شد. راه‌آهن خواف-هرات علاوه‌بر آنکه از لحاظ حمل ‌و نقل داخلی بار و مسافر اهمیت دارد، از نظر اتصال کشور افغانستان از طریق شبکه ریلی جمهوری اسلامی ایران به آب‌های آزاد، حمل و ترانزیت بار و کالا به کشور افغانستان و در ادامه به کشورهای شرقی آسیا بسیار مهم است.