رییس مرکز مدیریت پیوند و بیماری‌های وزارت بهداشت طرح جدید این وزارتخانه را برای تسهیل ارائه داروهای بیماران پیوندی تشریح کرد. دکتر مهدی شادنوش درباره وضعیت حمایت از داروهای بیماران پیوندی، گفت: عمده داروهای بیماران پیوندی از سوی وزارت بهداشت مورد حمایت قرار می‌گیرند. به‌طوریکه برخی از این داروها به صورت رایگان در اختیار بیماران […]

رییس مرکز مدیریت پیوند و بیماری‌های وزارت بهداشت طرح جدید این وزارتخانه را برای تسهیل ارائه داروهای بیماران پیوندی تشریح کرد.
دکتر مهدی شادنوش درباره وضعیت حمایت از داروهای بیماران پیوندی، گفت: عمده داروهای بیماران پیوندی از سوی وزارت بهداشت مورد حمایت قرار می‌گیرند. به‌طوریکه برخی از این داروها به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار گرفته و برخی هم با پوشش بیمه‌ای بالای ۹۰ درصد به بیماران ارائه می‌شوند.
وی با تاکید بر لزوم انجام مدیریت دقیق‌تر در حوزه داروهای بیماران پیوندی، افزود: از آنجایی که داروهای این بیماران عمدتا وارداتی و بسیار گران‌قیمت هستند، لازم است مدیریت بهتری در زمینه ارائه آن‌ها اتفاق بیفتد تا به صورت بهینه‌تر این داروها را به دست بیماران پیوندی برسانیم. بر همین اساس طرحی را با عنوان «صدور حواله الکترونیکی» برای داروهای بیماران پیوندی تدوین کردیم که طی پنج ماهه گذشته در دانشگاه علوم پزشکی ایران به صورت پایلوت اجرا شد. شادنوش با بیان اینکه هدف‌مان از اجرای این طرح این بود که بیماران پیوندی گرفتار رفت‌وآمد برای دریافت تاییدیه داروهایشان نباشند، اظهار کرد: طبق طرح پایلوت صدور حواله الکترونیکی برای داروهای بیماران پیوندی، بیماران پیوندی که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران بودند، به محض اینکه پزشک برایشان داروی مورد نظر را تجویز می‌کرد، به معاونت درمان دانشگاه ایران مراجعه کرده و برایشان پرونده‌ای تشکیل می‌شد.
وی ادامه داد: سپس دانشگاه علوم پزشکی ایران به صورت آنلاین تاییدیه‌ای را برای داروخانه مربوطه که عمدتا در نزدیکی محل سکونت و یا کار ایین بیماران است، ارسال کرده و بیمار می‌تواند با مراجعه به داروخانه سهمیه دارویی خود را دریافت کند. بعد از آن نیز بیمار به صورت دوره‌ای سهمیه داروی خود را از داروخانه مربوطه دریافت می‌کند. بنابراین دیگر نیازی به دریافت تاییدیه مداوم ندارد.
تاثیر الگوی خواب در کاهش خطر سرطان پستان
متخصصان در یک مطالعه بزرگ تاکید کردند که زنان سحرخیز کمتر با احتمال ابتلا به سرطان پستان مواجه هستند.
متخصصان در این مطالعه برای تجزیه و تحلیل‌های خود از داده‌های مربوط به ۱۸۰ هزار و ۲۱۶ زن از بانک اطلاعات زیستی انگلیس در کنسرسیوم انجمن سرطان پستان استفاده کردند.
متخصصان “شواهد مستمر”ی را مبنی بر “تأثیر محافظتی” سحرخیزی از زنان در برابر سرطان پستان کشف کردند. آن‌ها هم‌چنین “شواهد دلالت‌کننده” یافتند که خواب شبانه بیش از هفت تا هشت ساعت می تواند “اثرات نامطلوب” با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پستان داشته باشد. با این حال متخصصان تاکید کرده‌اند تاثیراتی که در این مطالعه کشف شده در مقایسه با دیگر عوامل خطر سرطان پستان، مانند BMI، مصرف الکل و کشیدن سیگار کوچک محسوب می‌شود. سرطان پستان در بافت پستان آغاز می شود. این سرطان هنگامی بروز می‌کند که رشد سلول‌های غیرطبیعی از کنترل خارج شده، به بافت‌های اطراف هجوم برده و به سایر قسمت‌های بدن منتشر می‌شوند. اگر چه سرطان پستان به طور معمول یک بیماری زنانه محسوب می‌شود اما در مردان نیز احتمال ابتلا به این نوع سرطان وجود دارد.
ثبت فشار خون ۲۱ میلیون ایرانی
توصیه به هموطنان بالای ۳۰ سال
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از ثبت فشار خون بیش از ۲۱ میلیون نفر از هموطنان در طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در کشور خبر داد.
علیرضا رئیسی، افزود: از مجموع این تعداد، بیش از ۴۰۴ هزار نفر فشار خون خود را در سامانه خوداظهاری فشار خون بسیج ملی کنترل فشار خون به نشانی salamat.gov.ir ثبت کردند.
وی گفت: بیش از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار مورد فشار خون هموطنان در ایستگاه‌های ثابت و سیار سنجش فشار خون در سراسر کشور ثبت شده است. دبیر شورای راهبری بسیج ملی کنترل فشار خون افزود: از مجموع ثبت‌های انجام شده بیش از ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار مورد در سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) ثبت شده است. رئیسی با اشاره به فعالیت گسترده ایستگاه‌های ثابت و سیار سنجش فشار خون در کشور گفت: تاکنون ۱۳ هزار و ۷۵۱ ایستگاه ثابت و سیار در اقصی نقاط کشور راه اندازی شده است. معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن توصیه به همه هموطنان دارای سن ۳۰ سال به بالا برای مراجعه به مراکز بهداشتی، درمانی و ایستگاه‌ها برای سنجش فشار خون اظهار داشت: تمامی مراکز جامع سلامت شهری و روستایی، پایگاه‌های سلامت، خانه‌های بهداشت و ایستگاه‌های ثابت و سیار در سراسر کشور تا روز شنبه ۱۵ تیر ماه آماده سنجش فشارخون هموطنان هستند.