در نشست همکاری‌های حمل‌ونقل ریلی سه جانبه میان ایران، عراق و سوریه روسای راه‌‌آهن عراق و سوریه، فایده راه‌آهن شلمچه-بصره را تسهیل حمل‌ونقل جهانی عنوان کردند که باید برای پروژه‌های این چنینی در منطقه بازاریابی گسترده‌ای صورت گیرد. در جریان برگزاری این نشست سه جانبه برای افزایش همکاری‌های حمل‌ونقل ریلی بین جمهوری اسلامی ایران، جمهوری […]

در نشست همکاری‌های حمل‌ونقل ریلی سه جانبه میان ایران، عراق و سوریه روسای راه‌‌آهن عراق و سوریه، فایده راه‌آهن شلمچه-بصره را تسهیل حمل‌ونقل جهانی عنوان کردند که باید برای پروژه‌های این چنینی در منطقه بازاریابی گسترده‌ای صورت گیرد.
در جریان برگزاری این نشست سه جانبه برای افزایش همکاری‌های حمل‌ونقل ریلی بین جمهوری اسلامی ایران، جمهوری عراق و جمهوری عربی سوریه، طالب جواد کاظم مدیر راه‌آهن جمهوری عراق تمایل این کشور برای اتصال ریلی بین سه کشور را اعلام کرد و گفت: ایران در جایگاه ویژه‌ای قرار دارد و به همین خاطر همکاری‌های ریلی بسیاری بین ایران و عراق شکل گرفته که می‌توان از امکانات دو کشور در راستای ارتقاء همکاری‌ها استفاده کرد. وی تصریح کرد: ما به دنبال آن هستیم تا سریع تر اتصال ریلی بین دو کشور ایران و عراق با تکمیل خطوط مرزی صورت گیرد. همچنین نجیب الفارس مدیرعامل راه‌آهن جمهوری عربی سوریه تسهیل در حمل‌و‌نقل جهانی را منوط به اتصال ریلی سه کشور ایران ، عراق و سوریه دانست و گفت: با اتصال ریلی بین این سه کشور فایده های اقتصادی بسیاری برای کشورهای مذکور دارد که باید به این منظور گام های واقعی برداشته شود. وی اظهار داشت: باید برای پروژه‌های این چنینی در منطقه بازاریابی گسترده‌ای صورت گیرد تا سرمایه گذاران با جدیت منطقه را به سوی پیشرفت حرکت دهند. سعید رسولی مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران نیز در ادامه بنیاد مستضعفان انفلاب اسلامی که پیمانکار پروژه احداث راه‌‌آهن شلمچه-بصره محسوب می‌شود را یکی از سازمان‌های معتبر و قدرتمند از نظر مالی و فنی خواند و گفت: که پروژه‌های بزرگ و قابل توجهی از سوی آن اجرا شده است و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور با مدیریت دکتر خادمی رکورد‌های بی‌نظیری در حوزه زیرساخت ریل و جاده برجای گذاشته است. گفتنی است که اولین نشست سه جانبه همکاری حمل‌ونقل جمهوری اسلامی ایران، جمهوری عراق و جمهوری عربی سوریه با تمرکز بر فعال‌سازی کریدور حمل‌ونقل چندوجهی بین سه کشور در قالب طرح جاده ابریشم و تسریع طرح‌ها و پروژه‌های مشترک که موجب اتصال حمل‌ونقلی سه کشور در شقوق مختلف می‌شود در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد و در پايان مقرر شد که نسبت به تشكيل ۵ كميته كاري تخصصي شامل: كميته حمل و نقل چندوجهي و كريدورهاي ترانزيتي، كميته حمل‌ونقل جاده اي، كميته حمل‌ونقل هوايي، كميته حمل‌ونقل دريايي و بندري، ۵. كميته حمل‌ونقل ريلي اقدام شود. بنابراین با توجه به برنامه‌ريزي‌هاي صورت پذيرفته و دستور كارهاي مشخص هر يك از اين كميته‌ها، امید است که سه کشور به هدف راه‌اندازي كريدور ايران-عراق-سوريه و حمل و نقل روان، ارزان و پيوسته ميان سه كشور دست يابند.