به گزارش «جمله» بی بی سی فارسی، اخیرا تصمیم به پخش برنامه هایی ویژه کودکان به نام «قد و نیم‌قد» گرفته است که مخصوص خردسالان و کودکان است از این شبکه پخش می‌شود . محمد سرشار مدیر شبکه کودک تلویزیون در واکنش به برنامه ویژه کودکان از شبکه بی بی سی فارسی، ابراز نگرانی کرده […]

به گزارش «جمله» بی بی سی فارسی، اخیرا تصمیم به پخش برنامه هایی ویژه کودکان به نام «قد و نیم‌قد» گرفته است که مخصوص خردسالان و کودکان است از این شبکه پخش می‌شود . محمد سرشار مدیر شبکه کودک تلویزیون در واکنش به برنامه ویژه کودکان از شبکه بی بی سی فارسی، ابراز نگرانی کرده و گفت:«نگرانی ما از ورود سازمان بی بی سی به حوزه کودک بودجه ای است که دارد. بودجه بی بی سی از وزارت خارجه انگلیس تامین می‌شود و ترسی از هزینه ندارد و می‌تواند هر برنامه ای را که می خواهد به تولید برساند».
طبق بررسی هایی صورت گرفته صداوسیما با حدود پنجاه هزار کارمند، از حیث تعداد کارکنان، بزرگ‌ترین سازمان رسانه‌ای جهان است با اینحال در سال های اخیر با ریزش شدید مخاطب مواجه شده است.
این در حالی است که در بودجه‌ سال ۹۸ نزدیک به دو هزار میلیارد تومان به صداوسیما اختصاص یافته است.
صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران نیز، اظهارات محمدسرشار و دیگرمدیران شبکه های صداوسیما در این خصوص را «فرار به جلو و پاسخگو نبودن در قبال صرف هزینه های زیاد و ساخت برنامه های کم مخاطب» می داند و معتقد است: «متاسفانه مسئوولین صداوسیما چشم خود را روی برخی واقعیتها بسته اند. از آنجا که این سازمان یک رسانه ی ایدئولوژیک است بنابراین برای هر پدیده ای چه در گذشته و چه امروز، چه در عرصه بین المللی ، چه در عرصه داخلی و چه در سطح منطقه، توجیه ایدئولوژیک پیدا می کنند».
زیباکلام در گفت و گو با پایگاه تحلیلی «آزادی» ، افزود: «صرفنظر از اینکه در عالم واقعیت،پدیده ها چرا و چگونه به وقوع پیوستند،صداوسیما، روایت و قرائت مخصوص به خودش را از تمام پدیده ها دارد».
این استاد دانشگاه با تاکید براینکه صدا وسیما یک نهاد رسانه جمعی نیست تاکید کرد:« با اینکه چرخ این سازمان عریض و طویل با بودجه عمومی می چرخد اما اساسا به دنبال تامین نظر درصد کمی از جامعه است. به این معنی که رسالت خودش را بیان روایت و ایدیولوژی حکومتی می داند».
زیباکلام با اشاره به واکنش محمد سرشار ،ادامه داد: «به طور مثال چون نظر مقامات رسمی جمهوری اسلامی این است که انگلیس خبیث است، استعمارگر است، روباه پیر است و مواردی از این دست، بنابراین شاید مدیر شبکه کودک حتی یک قسمت از فلان برنامه بی بی سی را هم تماشا نکرده باشد اما بر اساس همان ایدئولوژی که عرض کردم، به طور اتوماتیک میگوید که برنامه ی بی بی سی قصد دارد کودکان ما را گمراه کند و اعتقاداتی مانند این را مطرح می کند».
این مدرس علوم سیاسی در پایان افزود:« کسر قابل توجه ای از مردم ایران بخصوص نسلهای بعد از انقلاب و اقشار تحصیلکرده،نگاه متفاوتی به غرب دارند و لزوما به همه پدیده ها از منظر ایدئولوژیک نگاه نمی کنند . این تفاوت دیدگاه باعث می شود نسل جوان و حتی نوجوان کم کم از صداوسیما فاصله بگیرند چون شباهتی بین جهان بینی خود و صداوسیما احساس نمی کنند. بنابراین آنچه که باعث شد صداوسیما مخاطبانش را از دست بدهد و پشت بام خانه ها پر از دیش ماهواره شود، بودجه ی کم صداوسیما یا بودجه ی زیاد شبکه هایی مثل بی بی سی و پرشین تون نیست، بلکه بی اعتمادی ای است که نسبت به صداوسیما بوجود آمده است».