گردهمایی معرفی پروژه های مشارکتی و سرمایه گذاری سازمان ملی زمین و مسکن صبح دیروز با سخنرانی علی نبیان مدیرعامل این سازمان و با هدف جذب فعالان حوزه مسکن و ساختمان در بخش خصوصی و ایجاد همسویی و هم افزایی توان بخش دولتی و خصوصی در اجرایی نمودن پروژه های مشارکتی برگزار شد. در ابتدای […]

گردهمایی معرفی پروژه های مشارکتی و سرمایه گذاری سازمان ملی زمین و مسکن صبح دیروز با سخنرانی علی نبیان مدیرعامل این سازمان و با هدف جذب فعالان حوزه مسکن و ساختمان در بخش خصوصی و ایجاد همسویی و هم افزایی توان بخش دولتی و خصوصی در اجرایی نمودن پروژه های مشارکتی برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمود محمودزاده عضو هیات مدیره این سازمان به معرفی فرصت های سرمایه گذاری و پروژه های مشارکتی پرداخت و پس از وی جمشید برزگر رئیس هیات مدیره کانون انبوه سازان کشور، بهمن دادمان رئیس هیات مدیره سندیکای شرکت های ساختمانی، حمیدرضا سیفی، نماینده کانون سراسری پیمان کاران عمرانی و احمد خرم رئیس هیات مدیره انجمن انبوه سازان تهران به ایراد سخنرانی و ارائه نظرات بخش خصوصی در پروژه های مشارکتی صنعت ساختمان پرداختند.
همچنین در این گردهمایی یک پنل تخصصی با حضور اعضای تشکل های صنفی صنعت مسکن و ساختمان برگزار گردید که طی آن اعضای این تشکل ها به طرح دیدگاه های خود در زمینه اجرای پروژه های مشارکتی پرداختند.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در این گردهمایی با اشاره به ظرفیت گسترده پروژه های مشارکتی دولت با بخش خصوصی در ایجاد رونق تولید مسکن گفت: باید همه دست به دست هم دهیم تا به نهضت خانه سازی که در وزارت راه و شهرسازی آغاز شده سرعت بخشیم.
علی نبیان با تاکید بر اینکه طی ماه های اخیر و در جلسات متعدد با بخش خصوصی قراردادهایی در سازمان ملی زمین و مسکن تنظیم شده که سعی شده اشکالات قبلی آنها به حداقل برسد، افزود: سعی ما در بخش دولتی بر این است که منافع مشترک هر دو طرف را در قراردادهایمان لحاظ کنیم تا هم دولت و هم بخش خصوصی بتوانند به حداکثر خواسته هایشان برسند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در تشریح سیاستهای دولت در بخش مسکن اظهار داشت: اولین تکلیف دولت در بخش مسکن اتمام پروژه مسکن مهر بود. تا زمانی که پرونده مسکن مهر بسته نشده بود نمی توانستیم طرح دیگری را آغاز کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه دومین طرح وزارت راه و شهرسازی این بود که در یک اقدام ملی و در راستای رونق تولید مجدد مسکن، ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور برای دهک های مختلف را کلید بزند افزود: طی این طرح تا دو سال آینده ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید، ۱۰۰ هزار واحد توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و ۱۰۰ هزار واحد توسط شرکت بازآفرینی شهری ساخته خواهد شد که از این میان سازمان ملی زمین و مسکن وظیفه تخصیص زمین برای ۲۰۰ هزار واحد را بر عهده دارد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن تجربه دولت در مشارکت با بخش خصوصی را در مجموع مثبت ارزیابی کرد و گفت: تاکنون ۱۳۰۰ پروژه در کشور به صورت مشارکتی اجرا شده که از این میزان حدود ۹۵ درصد آنها به سرانجام رسیده که این خود اتفاق مثبتی است و باید تمام تلاشمان را در استفاده از این ظرفیت گسترده به کار گیریم و همه دست به دست هم دهیم تا به نهضت خانه سازی که در وزارت راه و شهرسازی آغاز شده سرعت بخشیم.

ایجاد ۱۰۰ هزار فرصت شغلی مستقیم و ۱۶۰ هزار میلیارد ریال برآورد اقتصادی
محمود محمودزاده عضو هیات مدیره سازمان ملی زمین و مسکن از آماده شدن اولین لیست فراخوان پروژه های مشارکتی خبر داد و گفت: مطالعات اقتصادی لازم برای تمامی پروژه های مشارکتی انجام شده که برآورد اقتصادی آن در مرحله اول فراخوان معادل ۱۶۰ هزار میلیارد ریال است.
وی با اشاره به اینکه پروژه های مشارکتی به صورت طرح و ساخت در اختیار شریک قرار داده می شود، افزود: در این پروژه ها دو تیپ قراردادی پروژه های آماده سازی و پروژه های ساختمانی آماده شده که به زودی در سراسر کشور ابلاغ رسمی خواهد شد.
معاون امور مشارکت های سازمان ملی زمین و مسکن علت ورود مجدد وزارت راه و شهرسازی به پروژه های مشارکتی را تاثیرگذاری این پروژه ها در رونق تولید با توجه به شرایط اقتصادی حاکم و نقش بخش مسکن در اقتصاد کلان و خرد کشور عنوان کرد و اضافه کرد: بخش مسکن کاملا درون زا و متکی به پتانسیل های داخلی است و هیچ وابستگی به خارج از کشور ندارد. پیش بینی می کنیم علاوه بر مشاغل غیر مستقیم ناشی از اجرای پروژه های مذکور، این پروژه ها حداقل ۱۰۰ هزارفرصت شغلی مستقیم ایجاد نمایند.
عضو هیات مدیره سازمان ملی زمین و مسکن میزان تقاضای موجود در بازار برای مسکن را گسترده و قابل ملاحظه توصیف کرد و گفت: این درحالی است که از سال ۹۶ تنها برای یک سوم از نیاز بازار بر اساس بررسی های صورت گرفته در طرح جامع مسکن، پروانه ساخت صادر شده است.
محمود محمود زاده هدف اصلی پروژه های مشارکتی را رونق تولید نامید و اظهار داشت: سایر اهدافمان ایجاد رونق اقتصادی و ایجاد فرصت اشتغال در بخش های مرتبط از جمله صنعت، تولید و خدمات است.
وی در توضیح راهبردهای پروژه های مشارکتی نیز گفت: عدم دخالت دولت در اجرای پروژه ها، عدم تامین منابع مالی دولتی، شفافیت اقدامات و ایجاد فرصت های برابر و اصرار ویژه سازمان ملی زمین و مسکن برای ایجاد رقابت حداکثری در بخش خصوصی و همچنین ارزش گذاری دقیق آورده های دولت و شریک راهبردهای اصلی ما در اجرای طرح های مشارکتی است.
عضو هیات مدیره سازمان ملی در خصوص کاهش ابهام قراردادهای تهیه شده توسط این سازمان نیز چنین توضیح داد: قراردادها بند به بند و خط به خط مورد بازنگری قرار گرفت و سعی کردیم مشکلات پیش آمده در قراردادهای قبلی را به حداقل برسانیم.