با توجه به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا که تا چند ماه آینده قرار است قطعی شود و هم چنین کاهش و به تعبیری تضعیف قدرت مرکل در داخل و خارج از آلمان، این روزها رهبری اروپا در اختیار رئیس جمهور فرانسه، امانوئل ماکرون قرار گرفته است و او در نخستین زور آزمایی بر سر […]

با توجه به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا که تا چند ماه آینده قرار است قطعی شود و هم چنین کاهش و به تعبیری تضعیف قدرت مرکل در داخل و خارج از آلمان، این روزها رهبری اروپا در اختیار رئیس جمهور فرانسه، امانوئل ماکرون قرار گرفته است و او در نخستین زور آزمایی بر سر مقامات عالی رتبه اتحادیه اروپا، به نظر می رسد موفق از میدان خارج شده لاشد.

از طرفی ماکرون در بحران برجام تلاش می کند تا رهبری اروپا را در هنگامه چالش خطرناک میان آمریکا و ایران نیز در دست بگیرد.

گفت و گوی تلفنی چند روز پیش میان روسای جمهور فرانسه و ایران سر کاهش تعهدات برجامی تهران و به تبع آن اینستکس را می توان در همین راستا تعریف و تفسیر کرد، به ویژه آن که همزمان باید به گفت و گوی تلفنی ترزا می، آن هم در هنگامه بحران نفتکش ها اشاره و تاکید کرد، چراکه در راستای هماهنگی نوشته و نانوشته واشنگتن-لندن در راستای سیاست های بین المللی به ویژه خاورمیانه نزد دو کشور، با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و احتمال فراوان نخست وزیری بوریس جانسون، دست کشیدن لندن از برجام را بیش از هر زمانی محتمل خواهد کرد.

از طرفی، اما با وجود به تمایل فرانسه به حفظ برجام که جدا از تاکید بر تاکید بر استقلال رای اتحادیه اروپا نسبت به سیاست های فشار حداکثری آمریکا بر ایران، به حفظ منافع اقتصادی این کشور حتی حداقلی، نیز معطوف می شود، شرایط کنونی به ویژه پس از اعلام برنامه جدید ایران برای کاهش بیشتر تعهدات برجامی خود که دیروز اعلام شد و هم چنین مشکلاتی که سر برآورده کردن انتظارات مالی ایران از راه اندازی اینستکس که بیش از هر چیز به خرید نفت و برگشت پول آن، برمی گردد، باید گفت امانوئل ماکرون در انجام سیاست های در راستای رهبری اروپا برای ادامه حیات برجام کار بسیار دشواری را پیش رو دارد، چراکه تامین خواسته های مالی ایران، در اندازه ای که تامین یک میلیون بشکه نفت را برآورده سازد، جدا از برخورد با سد تحریم های آمریکا، از اختیار دولت های عضو اتحادیه  خارج و در دست شرکت های بزرگ و مستقل اروپایی قرار دارد که ماموریت و بازی سیاسی رئیس جمهور فرانسه را  برهم می زند.

هایدی، شکلات و پنیر سوئیس

۷ ژوئیه ۱۹۰۱: ۱۱۸ سال پیش در چنین روزی یوهانا اشپیری در زوریخ در شمال مرکزی سوئیس درگذشت. داستان‌های ‌هایدی کوهستان‌های زیبای سوئیس را به جهانیان شناساند. یوهانا اشپیری در روستای هیرزل در نزدیکی زوریخ زاده شد. پدرش پزشک و مادرش شاعر بود. ۱۵ ساله بود که او را به عمه‌اش در زوریخ سپردند تا در آنجا به مدرسه برود. سپس در یک مدرسه شبانه‌روزی زبان فرانسه و پیانو آموخت.

۲۴ ساله بود که با وکیلی به نام برنارد اشپیری ازدواج کرد، نام خانوادگی او را پذیرفت و و در زوریخ زیست. در بارداری دچار افسردگی شدید شد که تا سال‌ها او را رها نکرد به ویژه که تنها پسرش در کودکی درگذشت. ۴۴ ساله بود که پس از درگذشت همسرش “یادداشت‌هایی بر مزار ورنای” درباره رنج‌های یک زن در زندگی مشترک را نوشت و شرایط نابسامان اجتماعی زنان را در سده ۱۹ تشریح کرد که با اقبال بسیار روبرو شد.

پس از این اثر او چند کتاب دیگر برای بزرگسالان نوشت که چندان مورد توجه نبودند. ۵۲ ساله بود که نخستین داستان‌ هایدی را منتشر کرد که در زمان کوتاهی به ۵۰ زبان ترجمه شد و همراه شکلات و پنیر سوغات سوئیس به شمار آمد و با استقبال انیمیشن‌سازان هم روبرو شد. از این اثر تا کنون ۲۰ ترجمه به فارسی منتشر شده است. کوهستان مکان تندرستی است و همبازی توانخواه‌ هایدی هم وقتی به دیداراو به کوهستان می‌رود توانا می‌شود و روی پا خود می‌ایستد و از صندلی چرخدار خلاص می‌شود. او می‌گفت تنها برای کودکان نمی‌‌نویسد بلکه برای دوستداران کودکان نیز می‌نویسد. به مناسبت صدمین سالگرد درگذشت نویسنده سکه‌های ۲۰ فرانکی برای به یاد او ضرب شد و یک تمبر پستی چاپ شد. یوهانا اشپیری در ۷۴ سالگی در زادگاهش درگذشت.