محمدحسین جعفری سمیع دبیر گروه سیاسی «مجلس عصاره فضائل ملت است» این سخن بنیانگذار بزرگ نظام اسلامی گرچه کوتاه است اما تفسیر و تشریحی بلند دارد و یک سوال را در ذهن مطرح می کند. به واقع عصاره فضائل یک ملت چه کسانی هستند؟ کسانی که درد و رنج ملت را احساس کرده و با […]
محمدحسین جعفری سمیع
دبیر گروه سیاسی
«مجلس عصاره فضائل ملت است» این سخن بنیانگذار بزرگ نظام اسلامی گرچه کوتاه است اما تفسیر و تشریحی بلند دارد و یک سوال را در ذهن مطرح می کند. به واقع عصاره فضائل یک ملت چه کسانی هستند؟ کسانی که درد و رنج ملت را احساس کرده و با تمام وجود از حق آنان در خانه ملت دفاع می کنند و یا کسانی که در قبال امتیازی ناچیز نه تنها به ملت خیانت کرده بلکه اگر کمتر اعتقادی داشته باشند، می دانند که آخرت خود را به حراج گذارده اند. با این وجود هرزگاهی اخباری منتشر می شود از ویژه خواری و رانت خواری برخی نمایندگان که حرمت خانه ملت را نگاه نمی دارند اما بدتر از آن راه اندازی شو های تبلیغاتی توسط برخی از نمایندگان است که برای اثبات پاک بودن خود به دیگران اتهام وارد می کنند تا آینده نمایندگی خود را تامین کنند.
به گزارش «جمله» به نقل از خبرگزاری ها، ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجفآباد در مجلس در گفت و گویی اظهار داشت: «جدیدا برخیها موضوع نظام پارلمانی را مطرح میکنند، بنده اعتقاد دارم قانون اساسی ما خیلی مترقی بوده و توسط افراد بسیار بزرگ، خوش فکر و آینده نگر تدوین شده است.»
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در ادامه با اشاره به برخی فسادهای موجود در مجلس، مدعی شد: «برای استیضاح برخی وزرا در مجلس ما شاهد فسادهایی هستیم».
آپارتمان برای تغییر رای!
ابرترابی ادامه داد: «در استیضاح وزرا لیستی در مجلس داریم که آپارتمانهایی برای عدم استیضاح آن وزیر به نمایندگان داده شده یعنی به نمایندگانی آپارتمان داده شده که استیضاح از وزیر را منتفی کردند که این لیست به شورای نگهبان هم داده شده است؛ پس میبینیم که فساد این چنینی هم وجود دارد».
وی در پاسخ به این سوال که این لیست مربوط به دوره قبل است یا خیر،گفت: «مربوط به دورههای قبل و همین دوره هم هست یعنی فقط مربوط به دوره قبل (مجلس نهم) نیست».
این نماینده مجلس در ادامه مدعی شد: «لیستی از این افراد در مجلس وجود دارد که البته به شورای نگهبان هم داده شده است، در دوره قبل هم زیاد بود. بسیاری از رد صلاحیتها هم به همین دلیل بوده است. قرائن و شواهد را که میبینیم متوجه میشویم که با توجه به گزارشات ارائه شده این موارد با گزارشات و مستند دیگر در شورای نگهبان دستگاههای امنیتی نظامی انتظامی و اطلاعاتی سازگار است».
ماجرای ویژه خواری برخی نمایندگان موضوع جدیدی نیست. بلکه از همان اولین روزهایی که مجلس در ایران تحت عنوان عدالتخانه تاسیس شد، برخی از وکلای ملت به دنبال منافع شخصی خود بودند.
با نگاهی به تاریخ معاصر با مواری مواجه می شویم که برخی از وکلای ملت در قبال دریافت امتیازهایی ناچیز، آب و خاک و ثروت این کشور را به حراج گذارده بودند. در آن زمان هم کم نبودند ونمایندگانی که حاضر نشدند از حق ملت کوتاه بیایند و تاوان سختی را برای این امانت داری پرداخت کردند.
اما پس پیروزی انقلاب و تشکیل نظام اسلامی انتظار جامعه این بود که نمایندگان ملت از میان پاکدست ترین و مخلص ترین افراد جامعه و در عین حال صادق و راستگو انتخاب شوند که هرگز به رای ملت و وطن مادری خود خیانت نمی کنند.
از لابی گری تا رشوه گیری
چندی پیش نیز در همین روزنامه به مواردی اشاره شد که برخی از نمایندگان ازابتدای حضور در مجلس به جای آنکه پیگیر مطالبات مردم باشند، ساعت ها از وزاتخانه ای به وزارتخانه دیگر در حال تردد بوده تا امتیازی از وزرای دولت دریافت کنند. این امتیازات گرچه تحت عنوان پیگیری مطالبات حوزه های انتخابی این نمایندگان مطرح می شود اما در واقع پس اندازی است برای روزهای بازنشستگی و میراثی برای آیندگانشان که به صورت کارخانه ،زمین ، مسکن و . . .کسب می شود.
بر همین اساس است که بسیاری خرج های میلیاردی برخی کاندیداها برای تبلیغات و ولخرجی های ایام نتخاباتی را بی جهت نمی دانند. این خرج های بی حساب که منابع مالی مشخصی هم ندارند نیز در واقع نوعی سرمایه گذاری است برای ورود به عرصه ای که فضای رانتی مناسبی در اختیار این افراد قرار می دهد.
اظهارات ابوترابی نماینده مردم نجف آباد گرچه بدون ارائه مدرک مستند فاقد اعتبار شناخته می شود، اما با نگاهی به چند طرح استیضاح در دو سال گذشته و جمع آوری و پس گرفتن امضاء ها توسط برخی از نمایندگان این شبهه ایجاد می شود که چرا به عنوان مثال یک وزیر بیهوده استیضاح شود و چرا پس از اندکی امضاءها پس گرفته می شود بدون آنکه مشکلی حل شده باشد.
بدون شک استیضاح یکی از ابزار های قانونی نمایندگان ملت است اما ابزار گاهی دردست افرادی قرار می گیرد که صلاحیت استفاده از آن را ندارند.
محمد جواد جمالی عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان ، با اشاره به اظهارات اخیر نماینده نجف آباد ، اظهار کرد: «ما مصاحبه آقای ابوترابی را دیده ایم و بنده به عنوان سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان اعلام میکنم که تاکنون موردی در این خصوص به هیات مذکور اعلام نشده است.»
وی افزود: «از اقای ابوترابی که خود حقوقدان هستند، تقاضا داریم که برای شفافیت هرچه بیشتر اسامی نمایندگان خاطی را به هیات نظارت ارائه دهند».
جمالی تصریح کرد: «هیات نظارت بر رفتار نمایندگان در صورت اثبات این امر اسامی نمایندگانی که در قبال پس گرفتن استیضاح آپارتمان گرفته باشند را اعلام خواهد کرد».
یک فراکسیون و صدها ادعای عجیب
پیش از ابوترابی این جواد کریمی قدوسی نماینده عضو جبهه پایداری در مجلس دهم بود که به اظهارات عجیب و غریبش که همیشه تکذیب میشد شهرت داشت. او چندی پیش اظهاراتی را درباره وجود کارتخوانهایی در دفتر زنگنه مطرح کرد و گفت این کارتخوان ها گردش ۱۰ میلیاردی داشته اند. ادعایی که به سرعت تکذیب شد. تیر بعدی اظهارات دلواپسانه این عضو فراکسیون ولایی نیز به وزارت نفت و زنگنه خورد؛ جایی که او مدعی شد یک باند در وزارت نفت نفوذ کرده است.این ادعا نیز از سوی دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی تکذیب شد.
همانطور که اشاره شد، ابوترابی در گفتگوی خود ، مدعی شده که « لیستی در مجلس داریم که آپارتمانهایی برای عدم استیضاح وزیر به نمایندگان داده شده یعنی به نمایندگانی آپارتمان داده شده که استیضاح از وزیر را منتفی کردند که این لیست به شورای نگهبان هم داده شده است؛ پس میبینیم که فساد این چنینی هم وجود دارد.»
اما این در حالی است که عضو شورای نگهبان اضهار می دارد: «خبری از لیست نمایندگان دریافت کننده آپارتمان ندارم.»
نجاتا… ابراهیمیان یکی از اعضای شورای نگهبان در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره ادعای ابوترابی گفت: «من از این موضوع خبری ندارم و الان از شما میشنوم».
ابوترابی هم چنین مدعی شده بود که این موارد در دورههای گذشته مجلس نیز زیاد بود و بسیاری از ردصلاحیتها هم به همین دلیل بوده است، ادعایی که ابراهیمیان درباره آن میگوید: در دوره گذشته مجلس در زمان بررسی صلاحیت کاندیداها به یاد ندارم که چنین موردی درباره نمایندهای مطرح شده باشد.
لازم به ذکر است نماینده مردم نجفآباد در مجلس اعلام کرده است که در جریان استیضاح وزرا آپارتمانهایی برای منصرف کردن برخی نمایندگان به آنها داده شده است تا آنها از استیضاح صرف نظر کنند.
هر چند وجود لابی گری و امتیاز گیری برخی نمایندگان از وزرای دولت پیش از این هم مطرح شده بود اما باید دید طرح چنین موضوعی در سال آخر مجلس دهم با چه هدفی انجام گرفته است. بدون شک همانقدر که دریافت آپارتمان در عوض تغییر رای به یک استیضاح می تواند وقیحانه باشد، طرح ادعاهای دروغین و کذب نیز نکوهیده است و آن دسته از نمایندگانی که هر روز با طرح شایعات بی اساس اذهان جامعه را هدف قرار می دهند، نمی توانند «عصاره فضائل ملت باشند».