رئیس هیات مدیره کانون انبوهسازان کشور در گردهمایی معرفی پروژههای مشارکتی و سرمایهگذاری سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به سهم عمده صنایع وابسته به صنعت ساختمان در تولید، گفت: خوشحالیم که تیم اقتصادی دولت به این نتیجه رسیده که بخش مسکن موتور محرک رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار است. جمشید برزگر فعالان […]
رئیس هیات مدیره کانون انبوهسازان کشور در گردهمایی معرفی پروژههای مشارکتی و سرمایهگذاری سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به سهم عمده صنایع وابسته به صنعت ساختمان در تولید، گفت: خوشحالیم که تیم اقتصادی دولت به این نتیجه رسیده که بخش مسکن موتور محرک رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار است.
جمشید برزگر فعالان حوزه مسکن و ساخت و ساز در بخش خصوصی را بازوی فکری و اجرایی دولت نامید و گفت: امیدواریم این نشست صمیمانه بتواند دغدغه همکاران ما در بخش ساختمان را برطرف کرده و به بهبود فضای کسب و کار بیانجامد.
برزگر بر ضرورت رفع موانع پیش روی بخش خصوصی و بازنگری در قراردادهای مشارکتی تاکید کرد و افزود: در بخش دولتی نیز تمامی دستگاههای خدمات رسان باید به کمک وزارت راه و شهرسازی بیایند چون بدون هماهنگی این دستگاهها امکان اجرای موفق و سریع پروژهها وجود نخواهد داشت.
منوچهر ملکیانیفرد نماینده سندیکای شرکتهای ساختمانی دیگر سخنران این گردهمایی نیز با تاکید بر لزوم احساس امنیت و آرامش سرمایهگذار در پروژههای مشارکتی گفت: این طرح مورد حمایت سندیکای شرکتهای ساختمانی است چون حضور دولت بهعنوان شریک ضامن کیفیت ساخت و ساز و کمتر شدن قیمت تمام شده خواهد بود.
این عضو سندیکای شرکت های ساختمانی افزود: آماده سازی زمین کیفیت ساخت و ساز و عمر ساختمان را بالا می برد که در این طرح پیش بینی شده است.
ملکیانیفرد از لزوم برگزاری جلسات مشورتی برای اصلاح و رفع ابهامات قرارداهای مشارکتی به عنوان یکی از موارد تضمین سود دوجانبه دولت و بخش خصوصی در طرحهای مشارکتی یاد کرد و پیشنهاد داد: باید برای رفع سریع اختلافات احتمالی که ممکن است در حین کار پیش بیاید، یک طرف مستقل و مورد اعتماد هر دو شریک در نظر گرفته شود تا اگر در حین اجرای عملیات مشکلی پیش آمد احتیاجی به مراجعه به دادگاه نباشد.
حمیدرضا سیفی نماینده کانون سراسری پیمانکاران عمرانی نیز در سخنرانی خود با اشاره به لزوم شفاف سازی و ایجاد شرایط برابر در قراردادها گفت: این یک شراکت است و مسائل حقوقی و فرآیندهای آن باید مورد رضایت هر دو طرف باشد.
سیفی از لزوم هماهنگی تمامی بخشهای دولتی از جمله بخش بیمه و مالیات در تسهیل شرایط برای بخش خصوصی بهعنوان یک عامل تعیین کننده نام برد و از امکان حضور تشکلهای عمرانی به عنوان واسطهای برای تسهیل و تسریع مسائل پیش آمده در اجرای پروژهها یاد کرد. احمد خرم رئیس هیات مدیره انجمن انبوهسازان تهران نیز در سخنانی به تشریح سیر حرکت در مسکن و ساختمان طی ۴۰ سال گذشته در ایران پرداخت و سلیقهای عمل کردن در اجرای طرحهای حوزه مسکن و ساختمان را مهمترین تهدید این بخش عنوان کرد.
خرم با تاکید بر لزوم تبعیت از الگوهای موفق جهانی در حوزه ساخت و ساز گفت: نباید تنها با گله کردن از هم باعث ایجاد یاس در فضای کشور شویم بلکه باید برای اجرای درست طرحها راهکارهای عملی تهیه کنیم.
در پایان این گردهمایی پنل تخصصی دیدگاههای کارشناسی بخش خصوصی در پروژههای مشارکتی با ریاست ایرج رهبر نایب رئیس هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران برگزار شد که اعضای آن به طرح دیدگاههای خود در زمینههای اجرای پروژههای مشارکتی مسکن پرداختند.