محققان بر اساس بررسیهای خود اظهار داشتند که تا سال ۲۰۵۰ حدود ۷۷ درصد از شهرهای جهان تغییرات حائز اهمیتی را در وضعیت آب و هوایی خود تجربه میکنند. طبق پیشبینی محققان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ در سوئیس تا سال ۲۰۵۰ آب و هوای لندن شبیه به آب و هوای امروز شهر مادرید میشود، وضعیت […]
محققان بر اساس بررسیهای خود اظهار داشتند که تا سال ۲۰۵۰ حدود ۷۷ درصد از شهرهای جهان تغییرات حائز اهمیتی را در وضعیت آب و هوایی خود تجربه میکنند.
طبق پیشبینی محققان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ در سوئیس تا سال ۲۰۵۰ آب و هوای لندن شبیه به آب و هوای امروز شهر مادرید میشود، وضعیت جوی پاریس با کانبرا در استرالیا برابری خواهد کرد و آب و هوای استکهلم در سوئد مشابه با وضعیت اقلیمی بوداپست در مجارستان میشود.
این تغییرات در شهرهای اصلی استوایی جهان از جمله کوالالامپور، جاکارتا و سنگاپور قابل توجهتر خواهد بود و شرایط آب و هوایی بیسابقهای را تجربه کرده که به شرایط نامناسب اقلیمی و خشکسالیهای شدید منتهی میشود.
این محققان به بررسی اقلیم ۲۵۰ شهر اصلی جهان با استفاده از ۱۹ متغیر پرداختند که نشاندهنده تغییرپذیری در میزان دما و بارشهاست. همچنین محققان شباهتهای اقلیمی وضعیت فعلی و آتی شهرها را با یکدیگر مقایسه کرده و پیشبینی کردند تا سال ۲۰۵۰ در سراسر نیمکره شمالی، شهرها به نقاطی شباهت پیدا میکنند که بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر دورتر و در استوا قرار دارند.
همچنین مناطق نزدیک به استوا گرمای قابل توجهی را تجربه نمیکنند اما ممکن است با خشکسالیهای شدید و بارش باران روبرو شوند.طبق پیشبینی محققان در مجموع تا سال ۲۰۵۰، ۷۷ درصد از شهرهای جهان تغییرات حائز اهمیتی را در وضعیت آب و هوایی تجربه میکنند و ۲۲ درصد از شهرها با شرایط جدیدی روبرو میشوند که پیش از این آن را تجربه نکردهاند.
در کشورهای اروپایی فصل تابستان و زمستان گرمتر شده و به ترتیب با افزایش حدود ۳.۵ و ۴.۷ درجه سانتیگرادی روبرو خواهد شد.به گزارش ژاپن تودی، محققان اظهار داشتند: بیش از ۳۰ سال است که این توافق حاصل شده که تغییرات اقلیمی پدیدهای واقعی است و از فعالیتهای بشر ناشی میشود اما همچنان در هماهنگی و اجرای اقدامات جهانی موفق نبودهایم.
ساخت ژنراتورهای هیبریدی با کاربرد در همه شرایط آبوهوایی
پژوهشگران یکی از شرکتهای دانشبنیان مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه قم موفق به طراحی و ساخت ژنراتورهای قابل حمل هیبریدی بادی و خورشیدی شدند.
یکی از شرکتهای مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه قم در سال ۹۱ فعالیت خود را در زمینه تولید تجاری محصولی فناورانه با عنوان “ژنراتورهای هیبریدی پرتابل بادی -خورشیدی” آغاز کرد.
این ژنراتور با حداکثر قابلیت جابهجا شوندگی چه از نظر ابعاد و وزن و چه از نظر عملکرد، برای کاربرد در شرایط مختلف آب و هوایی خشک و سوزان بیابانی تا شرایط مرطوب دریایی و یا شرایط سرد کوهستانی طراحی و ساخته شده است.
از ویژگیهای این ژنراتور میتوان به عدم نیاز به منبع ذخیره سوخت، قابلیت اتصال به شبکه برق، عمر بسیار طولانی و عدم نیاز به نگهداری و تعمیرات خاص (بالای ۲۵ سال)، امکان استفاده از برق AC و DC و بازدهی بسیار بالا نسبت به محصولات دیگر اشاره کرد.ژنراتور ساخته شده از نوع پرتابل و قابل حمل است. سیستمهای پرتابل در موارد مختلف میتواند مورد استفاده قرار گیرد، ضمن آنکه به عنوان ژنراتور کمکی در سیستمهای متصل به شبکه on grid و یا ژنراتور اصلی در سیستمهای off grid و یا به عنوان جایگزین در شرایط بحرانی این ژنراتورها میتوانند انرژی مورد نیاز سیستمهای پزشکی، لجستیکی، مخابراتی و مانند آن را تغذیه کنند.
۹۵ درصد آتشسوزی جنگلهای کشور عامل انسانی دارد
یک مقام مسئول با بیان اینکه طی خرداد ماه امسال، آتش سوزی در جنگل های کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش یافته است، گفت: ۹۵ درصد این آتش سوزیها عامل انسانی دارد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهارداشت: آتش سوزی در جنگلهای کشور در خرداد ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش یافته که حدود ۹۵ درصد علت آن عامل انسانی بوده است.علی عباس نژاد اظهار داشت: بر اثر آتش سوزی در خرداد ماه امسال به رغم تلاش یگان حفاظت نزدیک به ۵۰۰ هکتار از جنگلهای کشور آسیب دید.وی تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد که ۹۰ تا ۹۵ درصد آتش سوزیها در منابع طبیعی، منشأ انسانی دارد و برخی افراد با آتش روشن کردن در جنگلها و انداختن ته سیگار و یا اشیایی که نور را منعکس میکنند موجب آتش سوزی در سطح جنگلها و مراتع میشوند.عباس نژاد، سوزاندن علفهای مزارع نزدیک به جنگلها و عدم کنترل آتش را از دیگر عوامل آتش سوزی در اراضی طبیعی عنوان کرد ضمن آنکه گفت: برخی از آتش سوزیها نیز عمدی و ریشه در اختلافات منطقهای دارد.