پس از واکنش سازمان تعزیرات نسبت به افزایش نرخ بلیت پروازها در مسیرهای پرمسافر، این‌بار معاون گردشگری به گرانی سفرهای هوایی اعتراض کرد و گفت که مدل نرخ‌گذاری بلیت هواپیما، مزاحم سیاست‌های کلان سفر شده است و آزادسازی نرخ پروازها، سفر را از دسترس عموم خارج کرده است. ولی تیموری به روند افزایشی نرخ پروازها […]

پس از واکنش سازمان تعزیرات نسبت به افزایش نرخ بلیت پروازها در مسیرهای پرمسافر، این‌بار معاون گردشگری به گرانی سفرهای هوایی اعتراض کرد و گفت که مدل نرخ‌گذاری بلیت هواپیما، مزاحم سیاست‌های کلان سفر شده است و آزادسازی نرخ پروازها، سفر را از دسترس عموم خارج کرده است.
ولی تیموری به روند افزایشی نرخ پروازها و سیاست‌هایی که در بخش حمل و نقل هوایی وجود دارد، اشاره کرد و متذکر شد: وقتی قیمت‌ها بالا می‌رود رقابت‌پذیری پکیج سفر از بین می‌رود و سفر و سیاست‌هایی که برای توزیع و ارزان‌سازی آن داریم با مشکل مواجه می‌شود.او درباره تاثیر این جریان بر سفرهای خارجی ایرانی‌ها گفت: حمل و نقل هوایی یکی از شاخص‌های مهم سفر است که مستقیم از افزایش نرخ ارز تاثیر می‌گیرد و اثر زیادی هم روی هزینه سفر دارد. وی درباره اثر افزایش نرخ بلیت هواپیما در سفرهای داخلی یادآور شد: ماموریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، توزیع سفر در استان‌های کم برخوردار است، اما وقتی نرخ بلیت هواپیما بدون سیاست افزایش پیدا می‌کند، طبیعتا مردم هم ترجیح می‌دهند به نقاط نزدیک‌تر و در دسترس سفر کنند. در واقع نرخ‌گذاری سفرهای هوایی، مزاحم سیاست‌های سفر شده است.

 

منطقه آزاد «ارس»

ایجادمنطقه آزاد تجاری «ارس» طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی در تاریخ دوم شهریور ماه ۱۳۸۲ برای شتاب بخشیدن به توسعه اقتصادی منطقه تصویب شد.منظور تسریع در انجام امور زیر بنایی، عمران و آبادان، رشد و توسعه اقتصادی ،سرمایه گذاری و افزایش درآمد عموم ، ایجاد اشتغال سالم و مولد ، تنظیم بازار کار و کالا حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقه‌ای، تولید و صادرات کالاهای صنعتی و تبدیلی و ارائه خدمات ایجاد ثبت و در اواخر شهریور ماه ۱۳۸۳ در شمال غرب ایران، استان آذربایجان شرقی (شهرستان‌های جلفا، کلیبر و خداآفرین) با مرکزیت جلفا و در نقطه مرزی استراتژیک ایران در مرز کشورهای ارمنستان، آذربایجان و منطقه خودمختار نخجوان آغاز به کار کرد. بنا بر ارزیابی‌های صورت گرفته از سوی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ایران، منطقه آزاد ارس، پس از منطقه آزاد کیش، دومین منطقه آزاد توسعه یافته و در حال رشد کشور است. این منطقه آزاد به لطف موقعیت ژئواستراتژیک منحصربه فردش، دسترسی به بازارهای بین المللی سرمایه گذاری و تاسیسات صدور مجدد ترانزیتی، زمینه را برای مرتبط کردن اقتصاد ایران به اقتصاد بین المللی و بویژه بازارهای آسیای میانه فراهم می‌کند. درعین حال، منطقه آزاد تجاری ارس به علت ذخایر طبیعی محافظت شده‌اش، آب و هوای مساعد ، چشمه‌های آب معدنی ، و جذابیت‌های تاریخی و فرهنگی‌اش، به یک جاذبه گردشگری بین المللی تبدیل شده است که از آن به عنوان الگویی از نسل دوم مناطق آزاد تجاری ایران یاد می‌شود.