۲۱ ژوئیه ۱۹۱۱؛ ۱۰۸ سال پیش در چنین روزی مارشال مکلوهان در ادمونتون در ایالت آلبرتای کانادا زاده شد. میگفت: «جهان امروز به خاطر رفت و آمد پرشتاب اطلاعات، به دهکدهای میماند که در آن همه در عین فاصلههای دور به هم نزدیکاند».پدر مارشال مکلوهان معاملات ملکی داشت و مادرش آموزگار و هنرپیشه بود […]
۲۱ ژوئیه ۱۹۱۱؛ ۱۰۸ سال پیش در چنین روزی مارشال مکلوهان در ادمونتون در ایالت آلبرتای کانادا زاده شد. میگفت: «جهان امروز به خاطر رفت و آمد پرشتاب اطلاعات، به دهکدهای میماند که در آن همه در عین فاصلههای دور به هم نزدیکاند».پدر مارشال مکلوهان معاملات ملکی داشت و مادرش آموزگار و هنرپیشه بود و تأثیر بسیاری بر پرورش و طرز فکر او گذاشت. ۲۲ ساله بود که نخست یک سال مهندسی ساختمان خواند، ولی شیفته علوم انسانی بود و توانست به دانشگاه کمبریج در انگلیس راه یابد و در آنجا ادبیات و سپس تاریخ و الهیات بخواند و دوره دکتریاش را در رشته ادبیات انگلیسی به پایان برساند. ۲۶ ساله بود که به مذهب کاتولیک گروید و تا پایان عمر در دانشگاههایی تدریس کرد که به این مذهب نزدیک بودند و گرایش داشتند.۳۵ ساله بود که نخست به عنوان استاد در دانشگاه تورونتو استخدام شد، ولی دیری نپایید که او را به چندین دانشگاه آمریکا فرا خواندند تا اینکه در ۵۲ سالگی در دانشگاه تورونتو «مرکز فرهنگ و فنآوری» را بنیاد نهاد و خود سرپرستی آن را به عهده گرفت. ۴۰ ساله بود که یکی از ماندگارترین آثارش «عروس مکانیکی، فرهنگ بومی انسان صنعتی» را منتشر کرد و در آن به نقش حساس تبلیغ در زندگی مدرن پرداخت.به باور او رسانههای الکترونیکی مانند تلویزیون و تلفن طرز فکر، رفتار و آموزش انسان امروز را تغییر دادهاند. اگر کتاب نخست دریافت بینایی ما را بر میانگیزد، رسانههای مدرن گوش ما را هم به کار میگیرند و این به معنای تغییر دریافت و سرانجام تغییر نوع پرورش فکری و تکامل مغزی ما است. رسانههای مدرن سرزمینهای از هم جدا را به هم میپیوندند و یک دهکده جهانی پدید میآورند. مارشال مکلوهان در ۶۹ سالگی در تورونتوی کانادا درگذشت.
استفاده از نویسندگان علمیتخیلی برای مقابله با تهدیدات در فرانسه
ارتش فرانسه گروهی را با نام تیم سرخ متشکل از نویسندگان علمی-تخیلی ایجاد میکند تا درباره تهدیدات احتمالی در آینده ایده پردازی کنند.بنابر گزارش جدیدی که توسط آژانس نوآوری وزارت دفاع تهیه شده است، ایدهپردازان وظیفه دارند سناریوهای احتمالی از تهدیداتی را که ممکن است به فکر استراتژیستهای امور نظامی خطور نکند، روی کاغذ بیاورند.کار این تیم چهار یا پنجنفره بسیار محرمانه خواهد بود. این تیم تلاش خواهد کرد راههایی را که ممکن است سازمانهای تروریستی یا نیروهای خارجی با استفاده از آنها علیه فرانسه اقدام کنند، تصویر کند. یکشنبه گذشته در مراسم رژه ارتش فرانسه به مناسبت روز باستیل، این نهاد نظامی از یک «سرباز پرنده» رونمایی کرد. این نوآوری با واکنش گسترده در شبکههای اجتماعی مواجه شد.فلورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه، در اینباره گفته است این نیرو در حوزه نوآوریهای نظامی در موضع قدرت قرار دارد. رئیس جمهوری فرانسه پیشتر در آستانه روز ملی این کشور طرح مرکز فرماندهی نیروی فضایی را معرفی کرده بود.
سه فضانورد عازم فضا شدند
سه فضانورد روس، ایتالیایی و آمریکایی همزمان با پنجاهمین سالگرد قدم گذاشتن انسان روی کره ماه، عازم ایستگاه بینالمللی فضایی شدند.اندرو مورگان فضانورد ناسا به همراه لوکا پارمیتانو از آژانس فضایی اروپا و الکساندر اسکوورتسوف فضانورد روس از پایگاه بایکونور قزاقستان با فضاپیمای سایوز ام اس-۱۳ سفر خود به فضا را آغاز کردند.در حال حاضر نیک هاگ و کریستین کوچ از آمریکا و آلکسی اووچینین از روسیه در ایستگاه بینالمللی فضایی حضور دارند و سه فضانورد جدید در ساعت ۱۱:۵۰ شب به وقت اروپای مرکزی به آنها میپیوندند. پنجاه سال پیش در ۱۶ ژوئیه سال ۱۹۶۹سه فضا نورد با فضاپیمای آپولوی یازده از پایگاه کپ کاناورال در فلوریدا به کره ماه رفتند: نیل آرمسترانگ، بوز آلدرین و مایکل کالینز رویای دیرینه بشر را محقق کردند.