زهرا ایرانشاهی در خبرها آمده است که رییس شورایعالی فنی امور زیربنایی حملونقل با صدور حکمی اعضای این شورایعالی را برای مدت دو سال منصوب کرده است. به گزارش جمله، وزیر راه و شهرسازی که رئیس شورایعالی فنی امور زیربنایی حملونقل کشور نیز هست، با صدور حکمی عبدالهاشم حسن نیا رئیس سازمان راهداری و حملونقل […]
زهرا ایرانشاهی
در خبرها آمده است که رییس شورایعالی فنی امور زیربنایی حملونقل با صدور حکمی اعضای این شورایعالی را برای مدت دو سال منصوب کرده است.
به گزارش جمله، وزیر راه و شهرسازی که رئیس شورایعالی فنی امور زیربنایی حملونقل کشور نیز هست، با صدور حکمی عبدالهاشم حسن نیا رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای، علی عابدزاده رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور، سعید رسولی مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران و محمد شکرچی زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را برای مدت دو سال به عنوان اعضای شورایعالی فنی امور زیربنایی حملونقل کشور منصوب کرد.
رئیس شورایعالی فنی امور زیربنایی حملونقل کشور در این حکم آورده است: نظر به تجارب و توانمندی جنابعالی و به موجب اساسنامه شورایعالی فنی امور زیربنایی حملونقل، جنابعالی به مدت دو سال به عنوان عضو شورا منصوب میشوید.
اما شورایعالی فنی امور زيربنايی حملونقل، چه نوع تشکلی است؟ این شورا به موجب تصويبنامه مورخ ۲۱/۱۱/۱۳۲۵ هيات وزيران و با انجام فرايندهای زير تشكيل گرديده است. شرح وظایفش نیز عبارتند از: تصويب ضوابط و دستورالعملهای فني و اصلاحات مربوطه، تصويب پيشنهاد تغيير مشخصات فنی و استانداردهاي مورد استفاده در بخش حمل و نقل، قبل از ارسال به معاونت برنامهريزی و نظارت راهبردی رياست جمهوری، تصويب نظامات فرعي ساخت از قبيل نظام تصويب طرحها، نظام مناقصات، نظام نظارت، نظام تحويل موقت و قطعي، زمينهسازی و تصويب راهبردهای استفاده از فناوریهای جديد در بخش حملونقل، نظارت بر اجرای مصوبات.
همچنین اعضای این شورا تا به امروز و بنابر تحولات ساختاری در تشكيلات دولت، مركب از ۱۱ نفر عضو از بين سياستگزاران و متخصصان بخش حملونقل به ترتيب زير بودند.
۱- وزارت راهوشهرسازی (محمد اسلامی)
۲- معاونت حملونقل وزارت راهوشهرسازی (شهرام آدم نژاد)
۳- شركت راهآهن جمهوری اسلامی ايران (سعید رسولی)
۴- شركت ساخت و توسعه زيربناهای حملونقل (خیراله خادمي)
۵- سازمان راهداری و حملونقل جادهای (عبدالهاشم حسننیا)
۶- سازمان بنادر و دريانوردی (محمد راستاد)
۷- سازمان هواپيمايی كشوری (علی عابدزاده)
۸- مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازی (محمد شكرچيزاده)
گفتنی است که شورا یک دبيرخانه تخصصی مركب از كارگروههای كارشناسی نیز دارد كه وظيفه بررسی و جمعبندی اوليه موضوعات قبل از طرح در شورا را بر عهده دارد و همچنين بررسی و اظهارنظر راجع به اموری كه از طرف شورای عالي فني به آنها ارجاع میشود، برعهده ایشان است. در اساسنامه شورا آمده است که نشستهای شورا حداقل ماهی یکبار و با تایید وزیر راهوشهرسازی برگزار خواهد شد. نشستهای شورا نیز با ۳ نفر از اعضا قابل تصویب است.با این اوصاف، اینکه دقیقا چه اموری در این شورا قابل پیگیری است سوالی است که میتوان اینگونه به آن پاسخ داد. درواقع راﻫﮑﺎر مدیریتی ﺑﺮاي ﺣﻞ ﻣﺸﮑﻼت ﻧﮕﻬﺪاري و تعمیرات و تجربیات ﻣﻮﻓﻖ در مورد راههای کشور، تجزیه و تحلیل موارد ﺣﻘﻮﻗﯽ و مسایل ﮐﺴﺐ وﮐﺎر شرکت راهآهن، سازمان راهداری، شرکت ساخت، سازمان هواپیمایی و سازمان بنادر ودریانوردی و به طور کلی حوزه حملونقل مهمترین موضوعات موردبررسی این تشکل هستند. همچنین به موارد دیگری از وظایف از جمله موارد زیر می توان اشاره کرد:
تصویب و تدوین ضوابط و دستورالعملهای نظام فنی و اجرايی کشور براي احداث، نگهداری و بهرهبرداری زیرساخت و تأسيسات حملونقل، اظهارنظر نسبت به لوایح و پيشنويس مقررات مرتبط با شرح وظايف مركز، راهبري کارگروههاي مستقل بررسی سوانح و حوادث مهم جادهای، هوایی، ریلی و دریایی، تدوین ضوابط، مقررات و استاندارهای ايمني حمل ونقل با توجه به قوانین بالادستی و نظارت عاليه بر نحوه اجرای آنها توسط دستگاههای ذیربط، بهمنظور بهبود ايمني و پيشگيري از وقوع سوانح تا دستيابي به وضعيت مطلوب و بررسی موارد تخلف برای ارائه به مراجع ذیربط، مطالعه و بررسی وضعیت ایمنی شبکه حملونقل زميني کشور و نقاط حادثه خیز و ارائه راهکارهای مناسب به منظور پیشگیری از سوانح و ارتقای ایمنی، ارزیابی وضعيت شاخص هاي ایمنی حمل ونقل و ارائه راهكارهاي بهبود آنها و پایش اقدامات، تهيه، تدوين و پيشنهاد طرحهای آموزشی و فرهنگ سازی ایمنی حمل ونقل، تجزیه، تحلیل، تدوین نظامهای اختصاصی اجراي طرح های حمل ونقل از قبیل نظام مدیریت طرح، نظام تصویب طرح، نظام ارجاع کار و نظام کنترل و بهره برداري از طرحها و تحلیل دادههای هوايی، دريايي، جادهای، ريلی. گفتنی است که تا اکنون نیز مصوبات و موضوع جلسات این شورا به شرح زیر بوده است: – تدوین راهنمای تهيه مشخصات فني و نقشه پلها وسازههای راه. – دستورالعمل مطالعات و طراحي سيستمهاي ايمني، روشنايي، تهويه، كنترل و برق تونلهاي جادهاي، ضوابط ارزيابي و پذيرش بتن، مقطع عرضي پلها. -اولويتهاي توسعه فني در امور زيرساختهاي ریلی. -توسعه امور زیربنایی امور هوایی. – توسعه امور زیربنایی صنعت دریایی. – دستورالعمل ارزيابي زيستمحيطي طرحهاي حملونقل جادهاي. – دستورالعمل تحويل موقت و قطعي راهها. – ضوابط محاسبه كسر بهای عمليات راهسازي، دستور العمل آزمايشهاي كارگاهي (حين اجرا)، راهنماي درزگيري رويههاي آسفالتي. – دستور العمل بازديد ايمني راه، آييننامه نحوه بارگيري، حمل و مهار ايمن بار وسايل نقليه باربر جادهاي. – راهنماي طراحي واجراي علائم برجسته راه. – ضوابط كاربرد سيستم حفاظ كابلي در راههاي برون شهری. – اصلاحيه آييننامه علايم راههاي ايران، دستور العمل بكارگيري سامانه هاي كنترل سرعت هوشمند (ITS) در جادهها، تدوين دستور العمل بكارگيری سيستمهای نظارت تصويري در جادهها، مصوبه قيمت تعيينشده براي انجام عمليات: تهيه، حمل و پخش و الزامات تهيه و اجرای لايه اساس، روشهای تثبيت در لايههای خاكريزی و روسازی.