معاون وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه بانک مسکن باید بتواند در نقش یک بانک توسعهای ظاهر شود، گفت: در این صورت بانک میتواند به تولید مسکن متناسب با نیاز خانهاولیها کمک کند. محمدعلی دهقان دهنوی با بیان اینکه بانک توسعهای بخش مسکن میتواند در مواقع لزوم نسبت به سرمایهگذاری در حوزه ساخت و ساز […]
معاون وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه بانک مسکن باید بتواند در نقش یک بانک توسعهای ظاهر شود، گفت: در این صورت بانک میتواند به تولید مسکن متناسب با نیاز خانهاولیها کمک کند.
محمدعلی دهقان دهنوی با بیان اینکه بانک توسعهای بخش مسکن میتواند در مواقع لزوم نسبت به سرمایهگذاری در حوزه ساخت و ساز نیز اقدام کند، افزود: این سرمایهگذاری باید با هدف تامین واحدهای مسکونی متناسب با نیاز خانه اولیها انجام شود. البته بانک نقش حمایتی خود از متقاضیان مسکن و همینطور بخش خصوصی فعال در حوزه ساخت مسکن را دارد، اما ممکن است در مقاطعی فعالان بخش خصوصی انگیزه کافی برای ورود به ساخت و ساز مطلوب خانه اولیها نشان ندهند. در این صورت بانک هم میتواند از طریق ابزارهای تسهیلاتی سازندهها را به این سمت و سو هدایت کند که خانه متناسب نیاز متقاضیان اولویتدار مسکن بسازند و هم میتواند خود نسبت به سرمایهگذاری در این بخش از بازار که ضروری است، اقدام کند.
وی تاکید کرد: نیازی نیست بانک جای بخش خصوصی را بگیرد، اما میتواند با بخش خصوصی برای تحقق هدف خود یعنی تامین خانه مناسب خانهاولیها به شکلی که به خروج آنها از صندوق یکم منجر شود، همکاری کند. این همکاری قطعا به رونق بخش مسکن نیز کمک خواهد کرد.
دهقاندهنوی با بیان اینکه بانک مسکن تا حدودی این نقش را ایفا میکند، در عین حال گفت: ایفای نقش بیشتر و تاثیرگذارتر به عنوان بانک توسعهای مستلزم این است که فضای مقرراتی و نظارتی برای بانک تسهیل شود.
به گفته معاون وزیر اقتصاد، بانکهای توسعهای نیازمند فضای نظارتی منحصر به خود هستند و اگر قرار باشد در چارچوب نظارتی حاکم بر بانکهای تجاری قرار بگیرند و با همان قوانین کار کنند، مسلما نمیتوانند نقش توسعهای خود را به درستی ایفا کنند.
وی معتقد است چارچوب نظارتی حاکم بر بانک مسکن به عنوان یک بانک توسعهای باید قدری تسهیل شود و به این بانک اجازه فعالیت وسیعتری در حوزههای مشارکت با بخش خصوصی و به طور کلی حوزه واقعی اقتصاد داده شود و صرفا آنها را به حوزه مالی و بانکی محدود نکنند.