مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در همایش «بازآفرینی؛ هم افزایی و هم آفرینی» و همچنین دیدار با استاندار مشهد که دیروز در محل سالن جلسات استانداری مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه وجود آسیب ها و مخاطرات بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی، اهمیت تسریع در نوسازی و بهسازی این بافت ها را […]
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در همایش «بازآفرینی؛ هم افزایی و هم آفرینی» و همچنین دیدار با استاندار مشهد که دیروز در محل سالن جلسات استانداری مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه وجود آسیب ها و مخاطرات بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی، اهمیت تسریع در نوسازی و بهسازی این بافت ها را بیشتر می کند، اظهارکرد: با وجود گذشت ۱۵ سال از زمان آغاز فرآیند بهسازی، توفیقات چندانی در ساماندهی بافت های ناکارآمد نداشته ایم.
سید محمد پژمان با بیان اینکه در راستای ساماندهی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری، باید اهتمام ویژه ای در این حوزه داشته باشیم؛ بر لزوم سرعت بخشیدن به روند بازآفرینی این بافت ها تاکید کرد. پژمان تصریح کرد: محور اصلی بازآفرینی شهری، فعالیتی اجتماعی همراه با مجموعه ای از اتفاقات کالبدی، فیزیکی، فرهنگی و ساختاری است و تحقق این موضوع مستلزم وجود عزم و اراده ملی است. مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: حضور ۲۵درصد جمعیت و مساحت کشور در بافت های ناکارآمد شهری و سکونتگاه های غیررسمی است و حجم بالای این بافت ها، لزوم پشتیبانی همه دستگاه های اجرایی و بخش های وزارت راه و شهرسازی را به عنوان متولی بازآفرینی شهری دو چندان می کند. پژمان با اشاره به اینکه یکی از نواقص جدی برنامه ملی بازآفرینی شهری در سال های گذشته غفلت از مطالعات اجتماعی بوده است، اظهارکرد: برای توفیق در حوزه بازآفرینی شهری باید طرح هایی که به منظور بهسازی بافت های ناکارآمد اجرا می شود، با وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم منطقه تناسب داشته باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی هدف از تشکیل ستادهای بازآفرینی استانی را اولویت بندی طرح ها و پروژه ها، جمع بندی مطالعات تخصصی در حوزه های اقتصادی و اجتماعی برشمرد، و گفت: یکپارچه سازی برنامه های سازمان ها و نهادهای اجرایی از دیگر اهداف تشکیل این ستادها است و باید از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده شود.
پژمان با اشاره به تلاش برای استفاده از منابع دولتی در حوزه بازآفرینی شهری، اظهار کرد: دولت از محل صندوق توسعه ملی اعتبارات خوبی را به این برنامه اختصاص داده است اما انتظار می رود که از ظرفیت دیگر بخش ها نیز برای رفع مشکلات بافت های ناکارآمد استفاده شود. پژمان در ادامه با اشاره به اینکه بازآفرینی در حال حاضر چند صد هزار میلیارد تومان هزینه دارد، گفت: باید فکر کنیم اصلا نفتی وجود ندارد و میخواهیم نوسازی را بدون کمک دولت تجربه کنیم. اگر از ظرفیتهای دولت کمکی به برنامه بازآفرینی شود خوب است اما در غیر این صورت باید به توانمندیهای خود اکتفا کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهارکرد: پروژه بازآفرینی ۲۵درصد جمعیت کشور و حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد عرصه شهری، یعنی ۱۴۱ هزار هکتار از اراضی را شامل میشود و این اقدامی نیست که یک نهاد بهتنهایی بتواند انجام دهد.
پژمان با اشاره به اینکه برنامه بازآفرینی شهری در ۲۷۰۰ محله و در قالب ۵۴۳ شهر انجام میشود، افزود: دفاتر تسهیلگری در این محلات باید مطالعات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی داشته باشند و با مردم در ارتباط باشند تا بتوانند اعتمادسازی انجام دهند. وی با اشاره به اینکه اکنون دیگر نمیتوان منتظر منابع دولت بود و باید خود طرحها اقتصادی باشند، تاکید کرد: به مشاوران اعلام کردیم که در محلات مطالعه اقتصادی دقیق انجام دهند تا طرحها بدون انتظار به بهرهبرداری برسد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه به دلیل تناقض هایی که وجود دارد مردم نمی توانند به راحتی به ما اعتماد کنند، افزود: به دلیل برخورد های قهری و حذفی که در گذشته با جا به جایی جمعیت انجام می شد مردم اعتماد کافی به ما ندارند و ضرورت دارد در این زمینه ها اعتمادسازی شود. مدیرعامل شرکت بازافرینی شهری ایران همچنین در دیدار با استاندار مشهد گفت: دستگاههای دولتی باید اراضی بلااستفاده خود را به منظور هزینه کرد در برنامه ملی بازآفرینی شهری اختصاص دهند. سید محمد پژمان با اشاره به تشکیل هیات اجرایی سه نفره بازآفرینی شهری در این استان گفت: با تفویض اختیارات شرکت بازآفرینی شهری به این هیئت از این پس اقدامات در حوزه بازآفرینی شهری به دور از بروکراسیهای پیچیده اداری انجام می شود. پژمان نوسازی بافتهای ناکارآمد شهری را فعالیتی بالینی دانست و افزود: رفع مشکلات در نوسازی این بافت ها نیازمند تصمیم گیری لحظهای است چراکه مسائل آن به صورت لحظهای بروز میکند. او با بیان اینکه محوریت اجرای الگوی بازآفرینی شهری با شهرداری مشهد خواهد بود، تصریح کرد: بر اساس قانون و تاکید ریاست جمهوری، همه دستگاههای دولتی باید اراضی بلااستفاده خود را به منظور هزینه کرد در طرح بازآفرینی شهری در اختیار ادارات کل راه و شهرسازی قرار دهند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: دولت با محدودیت منابع مالی مواجه است، اما میتوان از داراییهای موجود به نحو مطلوب برای تحقق اهداف مدنظر الگوی بازآفرینی شهری استفاده کرد.