شخصیتهای سیاسی هنگامی که کمی از ساختار دولت و قدرت کنار گذاشته میشوند تا مدتها به انزوا میروند و در آستانه انتخاباتها فعالیتهای فشرده خود را از سر میگیرند. اقدامات تازه سعید جلیلی نیز در حالی صورت میگیرد که چند ماه دیگر انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار میشود. به گزارش «جمله» سعید جلیلی در انتخابات […]
شخصیتهای سیاسی هنگامی که کمی از ساختار دولت و قدرت کنار گذاشته میشوند تا مدتها به انزوا میروند و در آستانه انتخاباتها فعالیتهای فشرده خود را از سر میگیرند. اقدامات تازه سعید جلیلی نیز در حالی صورت میگیرد که چند ماه دیگر انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار میشود.
به گزارش «جمله» سعید جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ همراه با چند نامزد دیگر اصولگرا از جمله محمد باقر قالیباف، در مقابل حسن روحانی قرار گرفت و با کسب فقط چهار میلیون رای شکست سختی خورد. حالا با افزایش فعالیتهای جلیلی گفته میشود، او آماده نقش آفرینی فعال در انتخابات مجلس شورای اسلامی است و چه بسا قصد دارد خود نامزد انتخابات مجلس شود.
خبرآنلاین، در این باره نوشته است: «زمزمههای به گوش رسیده میگوید سعید جلیلی در جدیدترین تلاشهای انتخاباتی اش گویی کرسی نمایندگی مجلس و حتی کرسی ریاست مجلس را هدف خود قرار داده است.»
روزنامه شرق نیز گفته که قرار است جلیلی قطب جبهه پایداری برای انتخابات مجلس شود.
این ادعاها در حالی مطرح شده که گمانهزنیهایی هم درباره احتمال نامزدی جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری آینده مطرح میشود. گفته میشود سخنان اخیر او علیه دولت روحانی نیز در راستای بستر سازی و آماده سازی شرایط تا سال ۱۴۰۰ است.
سعید جلیلی پس از انتخابات سال ۹۶ ایده تشکیل “دولت سایه” را مطرح کرد و در این راستا جلساتی را نیز تشکیل داد. ایده او البته مورد توجه اصولگرایان قرار نگرفت، ولی عدهای از همفکرانش از این ایده حمایت کردند.
سعید جلیلی از همان ابتدای مذاکرات دولت روحانی با گروه ۱+۵ بر سر پرونده هستهای از مخالفان پروپا قرص روند مذاکرات بود. او پس از توافق هستهای ایرادات فراوانی به آن وارد دانست. او برای جلوگیری از تصویب برجام در مجلس تلاشهای فراوانی کرد، حتی به مجلس رفت و حرف هایش را با نمایندگان در میان گذاشت.
تلاشهای جلیلی و همفکرانش برای جلوگیری از تصویب برجام به جایی نرسید با این حال فضای انتقادی وسیعی را علیه توافق هستهای شکل داد.
حالا پس از دو شکست جلیلی مقابل روحانی بر سر پرونده هستهای به نظر میرسد او همچنان میخواهد در این زمین حقانیت خود را به اثبات برساند. خروج ایالات متحده آمریکا از برجام و تشدید تحریمهای ایران فضای مناسبی نیز در اختیار سعید جلیلی قرار داده است.
او در اظهارات اخیر خود بر روش مذاکراتی گذشته خود با ۵+۱ تاکید دارد. جلیلی میگوید: «پاسخ فشارهای سنگین و بی رحمانه بر ملت ایران «گفتگو» نیست و فشار را باید با فشار پاسخ داد و نابودی پهپاد آمریکایی به دست جوانان ایرانی یک نمونه از این پاسخگویی دندان شکن است.»
او تلاشهای دولت در گفتگو با فرانسه و به ویژه مذاکرات روحانی و مکرون نقد کرده و گفته است: «امروز باید علم به مواضع حق را بدانیم. پیشنهاد مکرون چیست؟ او به صراحت بیان میکند که ما هیچ اختلاف راهبردی با ترامپ نداریم و با او موافقیم که باید برای یک توافق جدید و موثر دیگر علاوه بر تعهدات جدید هستهای، درخصوص مسائل موشکی و منطقه هم با ایران گفتگو کرده و از او تعهد بگیریم. البته مکرون اعلام میکند ما معتقدیم که باید در برابر ایران ژستهای کوچک بگیریم تا بتوانیم رضایت او را برای مذاکره جلب کنیم؛ این همان تزویر است.»