معاون هماهنگ کننده ناجا گفت که برای نخستین بار پلیس زن نیز از جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین‌المللی نظامی حضور دارد. سردار محسن فتحی‌زاده گفت:  برای اولین بار است که این مسابقات در جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود و در این دوره از مسابقات شش کشور حضور دارند که چهار کشور به عنوان […]

 

معاون هماهنگ کننده ناجا گفت که برای نخستین بار پلیس زن نیز از جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بین‌المللی نظامی حضور دارد.

سردار محسن فتحی‌زاده گفت:  برای اولین بار است که این مسابقات در جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود و در این دوره از مسابقات شش کشور حضور دارند که چهار کشور به عنوان شرکت کننده و دو کشور به عنوان ناظر هستند. روز پنجشنبه نیز اختتامیه مسابقات برگزار می‌شود و نتایج نهایی در تمامی رشته‌ها در این روز اعلام می‌شود.

فتحی‌زاده با بیان اینکه سعی شده در این مسابقات از ظرفیت‌های ملی و فرهنگی استفاده شود، گفت: به عنوان مثال از خودرو دناپلاس در مسابقات گشت جاده‌ای برای تمامی شرکت کنندگان استفاده کردیم.

وی با بیان اینکه ناجا امسال در سه رشته از این مسابقات شرکت کرده است، گفت: در دو رشته به کشور ارمنستان نیرو اعزام کردیم و همچنین در رشته گشت جاده‌ای میزبان ما هستیم.

به گفته وی، نیروی انتظامی توان شرکت در تمامی بخش‌های مسابقات را دارد ولی سعی شده تا در بخش‌هایی به عنوان شرکت کننده حضور داشته باشد که به درد ماموریت‌های خودش هم بخورد.

تشریح تسهیلات ارائه شده به زوج‌های جوان

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان با اشاره به ارائه تسهیلات به زوج‌های جوان گفت: تسهیلاتی از جمله ارایه وام، تهیه جهیزیه، خدمات برپایی ازدواج از عقد تا عروسی، اعزام زوج‌های جوان به سفرهای زیارتی و کمک به برگزاری کارگاه‌های مهارتی ارائه شده است.

اعظم کریمی، با اشاره به برنامه‌های هفته ازدواج عنوان کرد: یکی از کارهایی که در ستاد ملی هفته ازدواج انجام شد شناسایی فعال‌ترین خیرین ازدواج بوده است. امروز ما میزبان یک یا چند خیر از هر استان  هستیم.  وی ادامه داد: ما در استان‌های آذربایجان شرقی، البرز، بوشهر، مازندان، یزد، کرمانشاه،خراسان جنوبی، همدان ، هرمزگان و همچنین بروجن، دامغان و نهاوند مجمع ثبت شده ازدواج توسط خیرین را داریم.

کریمی با اشاره به ارائه تسهیلات به زوج‌های جوان گفت: تسهیلاتی از جمله ارایه وام، تهیه جهیزیه، خدمات برپایی ازدواج از عقد تا عروسی، اعزام زوج‌های جوان به سفرهای زیارتی و کمک به برگزاری کارگاه‌های مهارتی ارائه شده است.

ژاله فرامرزیان معاون توسعه و منابع وزارت کشور گفت: فعالیت داوطلبانه و خداپسندانه از جمله اقداماتی است که هم در دین اسلام و هم در تمدن بزرگ ایرانی جایگاه قابل توجهی دارد اما یک سری موضوعات مانند ازدواج یکی از مسائل جدی جوانان کشور است. همچنین ازدواج از جمله مباحثی است که مجموع فعالیت‌ها در راستای آن باید موجب ایجاد یک خانواده سالم و سلامت باشد. یکی از دلایل و اهمیت‌های حضور خیرین هم به همین امر مربوط است.  مردم باید برای حل مشکلاتشان دور هم جمع شوند و همفکری کنند زیرا دولت‌ها و نهادها نمی‌توانند مشارکت موثری داشته باشند. مردم می‌توانند در خصوص مسایلی که خودشان بهتر از دولت می‌دانند راهکار ارایه دهند.

ضرورت تمرکز سند سلامت زنان به «زنانه شدن سالمندی و سلامت روان زنان»

یک عضو هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت رفاه گفت: زنانه شدن سالمندی در آینده جدی است. پیری جمعیت و زنانه شدن سالمندی هر دو در آینده حاوی و حامل تغییرات اجتماعی است و اساسا نظام عرضه و تقاضا را چه در بخش اقتصادی و چه در بخش اجتماعی و حتی در بخش سیاسی دستخوش تغییر می‌کند.

ناهید تاج درباره سلامت زنان و نقش محوری آنان در خانواده گفت: از آنجا که زنان جایگاه کلیدی در نظام تربیتی دارند، سلامت آنان مصادف با سلامت خانواده است. باید توجه داشت که اتفاقا سلامت روان زنان بیشتر از سلامت جسم‌شان مهم است. چرا که هم‌اکنون میانگین امید به زندگی مردان ۷۲.۵ سال است اما امید به زندگی زنان ۷۶ سال است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس افزود: طبق آمار وزارت بهداشت احتمال بروز سرطان در مردان ۱۵۷ و در زنان ۱۳۷ مورد در ۱۰۰ هزار نفر است. میزان بروز سرطان در زنان پایین‌تر از متوسط جهانی (۱۶۵ نفر در هر ۱۰۰هزار نفر) است. اما در حال حاضر افسردگی زنان نسبت به مردان ۱.۵ برابر بیشتر است.

تاج الدین با استناد به آمار وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی گفت:  ۱۶.۸ درصد زنان و حدود ۱۰ درصد مردان دچار افسردگی هستند. این در حالی است که زنان در حوزه سلامت سالمندی با ۴۰.۹ درصد بیشترین وضعیت افسردگی را دارند. بنابراین به نظر من سند سلامت زنان باید بیشتر به سلامت روان زنان متمرکز شود.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: از دیگر سو طبق آمار گفته می‌شود تا ۲۰ سال آینده بیش از ۱۵ درصد جمعیت کشور ما را سالمندان تشکیل می‌دهند. تا ۳۰ سال آینده نیز از هر چهار نفر، یکی بالای ۶۰ سال است و ما با پدیده سونامی سالمندان مواجه خواهیم شد. از آن مهم‌تر پدیده زنانه شدن سالمندی است.