در حالی طی سال گذشته دغدغه هایی در خصوص آلودگی بزرگترین مجتمع صنعتی کرمان مطرح می شد که در سال جاری و با تغییر برخی مدیران این شرکت دغدغه ها هم فروکش کرده اما آلودگی ها ادامه دارد. مجتمع مس سرچشمه یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی در کشور محسوب می شود که در کنار معادن […]

در حالی طی سال گذشته دغدغه هایی در خصوص آلودگی بزرگترین مجتمع صنعتی کرمان مطرح می شد که در سال جاری و با تغییر برخی مدیران این شرکت دغدغه ها هم فروکش کرده اما آلودگی ها ادامه دارد.

مجتمع مس سرچشمه یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی در کشور محسوب می شود که در کنار معادن مس در شهرستان رفسنجان قرار گرفته است. رفسنجان در کنار پسته با تکیه بر معادن مس در زمینه ارز آوری در کشور نقش تاثر گذاری دارد و محصولات گوناگون از صنایع مس را در طول سال به کشورهای مختلف صادر می کند که البته محاسنش بیشتر از اینکه نصیب مردم استان کرمان شود موجب ارز آوری و کسی درآمد در سطح ملی شده است.

در سال های اخیر و در پی خشکسالی در استان کرمان، توسعه معادن و صنایع وابسته به آن برای توسعه استان مورد توجه جدی قرار گرفته است و این رویه را می توان به خوبی در صنایع مس در استان کرمان نیز شاهد بود.

 

صنایع چینی شیشه بلوری محیط زیست را می شکند

هر چند تلاش هایی برای جلوگیری از خام فروشی با توسعه صنایع در استان کرمان برای ایجاد چرخه های تولید صنعتی در زمینه فولاد و مس صورت گرفته است اما بعضا به دلیل عدم استفاده از چرخه های کامل تولید و یا استفاده از تکنولوژی های چینی و درجه چندم در نهایت این آلودگی است که نصیب مردم استان کرمان می شود که نمود عینی آن را می توان در روستاهای اطراف سرچشمه و حتی در شهرستانهای دیگر از جمله دشت خاتون آباد مشاهده کرد که در آینده آلودگی دشت خاتون آباد مورد کنکاش قرار خواهد گرفت هم اکنون نیز بسیاری از پروژه های صنعتی استان در دست چینی ها قرار گرفته است.

 

کاهش انتقادها از آلایندگی مس

هر چند نگرانی ها در ماه های اخیر در خصوص آلودگی های صنایع مس، تیتر اول رسانه ها بود که در ماه های اخیر و با تغییراتی مدیریتی این شرکت از حجم انتقادها کاسته شده است.

در ماه های انتهایی سال گذشته بود که مدیرکل محیط زیست استان کرمان بحث آلودگی مجتمع مس سرچشمه را در یک مصاحبه مطبوعاتی مطرح کرد.

خروجی گاز so۲ ۳۰ برابر حد مجاز است و ذرات خروجی از دودکش این کارخانه نیز دو برابر حد مجاز است

رضا جزینی زاده اوخر سال گذشته آلودگی کارخانه مس سرچشمه را بیش از حد مجاز اعلام کرده بود و خواستار پیگیری مدیران مس برای کاهش آلایندگی شده بود و مشخصا درخواست کاهش تولید گاز so۲ را مطرح کرده بود و خواستار تبدیل این گاز به اسید سولفوریک شده بود.

وی بیان کرد: خروجی این گاز ۳۰ برابر حد مجاز است و ذرات خروجی از دودکش این کارخانه نیز دو برابر حد مجاز است.

وی امروز نیز در گفتگو با مهر بر وجود آلودگی ها تاکید کرد و بیان داشت: آلودگی ها هم در حوزه سرچشمه و هم دشت خاتون آباد ادامه دارد و باید برای رفع این مشکل کارخانه اسید در این مناطق ایجاد شود تا از میزان آلودگی ها کاسته شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه تعاملات طی ماه های اخیر افزایش یافته است، شرکت مس برای کاهش آلودگی ها تعهداتی دارد که این تعهدات باید انجام شود و در ماه های اخیر کارهای مناسبی در حال روی دادن است.