زهرا شجاعی فعال سیاسی و رئیس مجمع زنان اصلاح‌طلب ، در پاسخ به این سوال که شرایط انتخابات آینده را با توجه به انفعال دولت و اینکه جامعه، اصلاح‌طلبان را مسئول شرایط فعلی کشور می‌دانند، چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: «نظام‌های سیاسی در دنیا بر اساس مدل‌های مختلف اداره می‌شود و فرآیند رشد فکری بشر به […]

زهرا شجاعی فعال سیاسی و رئیس مجمع زنان اصلاح‌طلب ، در پاسخ به این سوال که شرایط انتخابات آینده را با توجه به انفعال دولت و اینکه جامعه، اصلاح‌طلبان را مسئول شرایط فعلی کشور می‌دانند، چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: «نظام‌های سیاسی در دنیا بر اساس مدل‌های مختلف اداره می‌شود و فرآیند رشد فکری بشر به اینجا رسیده است که هر چقدر نظام‌ها بر اساس آرای مردمی و با حمایت فکری مردمی حمایت شوند، آن نظام از دوام، بقا و استمرار بیشتری برخوردار است و خطا و اشتباه در آن کمتر اتفاق می‌افتد. جمهوری اسلامی ایران هم بر اساس همین اندیشه و در چارچوب اسلام و همچنین با رای و انتخاب مردم شکل گرفته است».
وی با یبان اینکه در نظام‌های مردم‌سالاری انتخابات شرط لازم است اما کافی نیست، گفت: «هر انتخابات دو وجه دارد؛ وجه نخست آن حاکمیت است که باید فضا، شرایط و اقدامات برگزاری انتخابات را فراهم کند و وجه دیگر مردمی هستند که در این انتخابات شرکت می‌کنند».
این کنشگر سیاسی اصلاح‌طلب افزود: «اگر انتخابات برای مردم و نظام مهم است، همه باید به وظایف خودشان به خوبی عمل کنند؛ حاکمیت باید شرایط آزاد، مشارکتی، عادلانه و شفاف را برای انتخاب آزادانه مردم فراهم کند و مردم هم یا در قالب احزاب و نهادهای مدنی و یا در قالب جمعیت توده‌ای وارد انتخابات شده و در آ‌ن مشارکت کنند».
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: «این نکته که مردم از وضع فعلی ناراضی هستند، درست است و این به خوبی احساس شده و نمی‌شود آن را کتمان کرد اما یک بخش از این نارضایتی تحت تاثیر جنگ روانی ایجاد شده است، یعنی وضعیت را بیش از آنچه که بر مردم سخت است درفضای جنگ روانی، مطرح می‌کنند». زهرا شجاعی در واکنش به دو رویکرد اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات یکی مبنی بر حضور مشروط و دیگری حضور بدون قید و شرط در انتخابات، اظهار داشت: «باید بگویم سه رویکرد وجود دارد؛ رویکرد سوم تحریم انتخابات است. اصلاح‌طلبان خوشبختانه یا متاسفانه دارای یک طیف وسیع هستند که بخشی از این جریان معتقد به تحریم انتخابات است و معتقدند که شرکت در انتخابات به هیچ وجه به صلاح نبوده و فایده‌ای برای آن متصور نیستند، بنابراین می‌گویند در انتخابات شرکت نکنیم». وی با اشاره به دو رویکرد انتخابات مشروط و انتخابات در هر شرایطی، گفت: «فضای اصلاح‌طلبی ایجاب می‌کند که این دیدگاه‌ها و اندیشه‌ها مطرح شود و در نهایت راهبردی به جمع‌بندی خواهد رسید که در شورای عالی سیاست‌گذاری که منتخبان آقای خاتمی هستند اعلام خواهد شد. ما اکنون در مرحله‌ای هستیم که در فضای گفت‌وگوی سیاسی دیدگاه‌ها مطرح می‌شود و خیلی هم خوب است ابعاد مختلف رویکردها بررسی و نقاط قوت و ضعف، بررسی می‌شود». این کنشگر سیاسی در واکنش به اعمال نظارت استصوابی و برنامه اصلاح‌طلبان برای مدیریت رد صلاحیت‌ها و راهکار پیشنهادی، گفت: «یکی از مشکلاتی که ما در انتخابات گذشته داشتیم، همین بحث نظارت استصوابی بود در واقع ما مجبور شدیم از مجموعه محدودتری، اصلح را انتخاب کنیم و در نتیجه نیروهای قوی، صاحب‌نظر و متخصص به دلایل واهی رد صلاحیت شدند و بخشی دیگر به دلیل عدم احراز و نه رد صلاحیت از گردونه رقابت‌ها خارج شدند».
وی افزود: «شورای نگهبان باید زمینه مشارکت حداکثری را برای حضور مردم در انتخابات را فراهم کند و سازوکار آن را نیز خودش باید طراحی و اجرا کند؛ شورای نگهبان باید این فیلتر تنگ و مضیقی را که ایجاد کرده کمی بازتر بگذارد و برای مردم و انتخاب آنها عقلانیت و حق قائل باشد»./ایلنا