روستایی با آب و هوای معتدل، فضای سبزی که بیشتر در نقاشی و یا فیلم‌های سینمایی با آن رو به رو می شوید، مملو از درختان پرشماری که مسیر کوهپایه‌ای را به یک کوه جنگلی با وسعت بسیار زیاد تبدیل کرده است. هر چه از پای کوه به ارتفاعات می‌رویم بر زیبایی این مکان افزوده […]

روستایی با آب و هوای معتدل، فضای سبزی که بیشتر در نقاشی و یا فیلم‌های سینمایی با آن رو به رو می شوید، مملو از درختان پرشماری که مسیر کوهپایه‌ای را به یک کوه جنگلی با وسعت بسیار زیاد تبدیل کرده است.

هر چه از پای کوه به ارتفاعات می‌رویم بر زیبایی این مکان افزوده می شود و خواه ناخواه زیبایی این موهبت خداوندی را تحسین می‌کنیم، روستایی در دل یک جنگل کوهپایه‌ای به نام «شعیب‌کلایه».

شعیب‌کلایه برای مردمانش تنها یک روستا نیست، بلکه منطقه ای برای کسب درآمد و گذران زندگی است، وارد روستا که می شوید گویی تقابل دو نسل پیش چشمان شما به نمایش درمی آید،جدال بافت سنتی و ویلاهایی که در دل اراضی کشاورزی روییده اند، این روزها بلای جان همه روستاهای مازندران شده است.

 

یکی از جاذبه های این روستا،کارخانه چای است که با زندگی مردمان اینجا عجین شده،اما گویی دیگر پس از ۸۰سال تاب مقاومت در برابر سیل حوادث را ندارد؛ کارخانه ای که پس از ۱۳ سال وقفه در تولید، دوباره آغاز به کار کرده بود، حدود یکسال دوام آورد و به گفته مسئولان محلی اتصال برق یا عملیات پلاس که اولین مرحله چای سازی است،آتش بر جان این پیرفرتوت کشید و حسرتی دیگر بر دل مردمان این منطقه گذاشت.

کارخانه چای این روستا که پس از ۱۳ سال دوباره آغاز به کار کرد قدمتی ۸۰ ساله دارد که یکی از بی نظیرترین جاذبه های این روستا است و نشان از قدمت طولانی کشت چای در این منطقه می دهد.

 

۲۸۳ هزار مترمربع بوته چای در حال نابودی!

ضرغام شعیبی رئیس شورای اسلامی روستای شعیب با اشاره به این که حدود ۷۳ هکتار باغ چای در این روستا وجود داشته است، اظهار کرد: این روستا به دلیل شرایط مساعد آب و خاک مکان مناسبی برای کشت چای محسوب می شود.

 

وی با اشاره به این که یکی از باغات چای روستای شعیب کلایه باغی است که در سال ۱۳۱۷نهال های چای در آن کاشته شد و پس از انقلاب بنیاد مستضعفان بهره برداری آن را به عهده گرفت، تصریح کرد: برای حفظ این باغ ۲۸۳ هزارمترمربعی تا پیش از مصادره باغ از سوی بنیاد مستضعفان، از ۳ تا ۱۰ هزار مترمربع این باغ تقسیم بندی شده و به صورت یک ساله به جوانان روستا واگذار می شد که در این مدت کشت چای در این زمین ها بسیار رونق یافت و اشتغالزایی ایجاد شده بود.

 

رئیس شورای اسلامی روستای شعیب‌کلایه خاطرنشان کرد: پس از مصادره باغ چای توسط بنیاد مستضعفان، جلوی این کار گرفته و این باغ از طریق مزایده به افراد واگذار می شد، این مزایده حس رقابت در افراد را سرد کرد و اگر بهره‌برداری ازاین باغ چای به همین روال ادامه یابد این زمین در ۵ سال آینده به مخروبه تبدیل خواهد شد.

 

*یک و بام دو هوای کشت چای در روستاهای تنکابن/ تکذیب می کنیم!

 

در همین رابطه خسرو سیاسر نژاد رئیس اداره چای شهرستان تنکابن از  اعطای تسهیلات به ارزش ۲۸۰ میلیون تومان به ۳۰۰ کشاورز چایکار در تنکابن در مدت یکسال گذشته خبر داد، اظهار کرد: این اعتبار از طریق صندوق حمایت توسعه چای کشور تامین شده و از محل فروش برگ سبز چای توسط کشاورزان قابل پرداخت است.

 

وی با اشاره به این که این تسهیلات با بهره بانکی ۴ درصد در نظر گرفته شده تا به این شکل چایکاران به کشت چای ترغیب شده و منتج به رشد و توسعه این محصول بومی شود، یادآور شد: در سال جاری توانستیم بیشتر مزارع چای شهرستان را تحت پوشش بیمه قرار دهیم که این مهم از گام های مثبت و ارزنده سازمان چای کشور محسوب می شود.

 

سیاسیر نژاد در رابطه با تعداد روستاهای هدف برای چای در شهرستان تنکابن خاطرنشان کرد: بعضی از روستاهای بخش مرکزی مانند شعیب کلایه، چالکش، تنگ دشت، پلطان و همچنین برخی روستاهای بخش خرم آباد نظیر قلعه گردن، گرماپشته، قاشق تراش محله از مزارع مهم تنکابن در کشت چای شهرستان بوده که همچنان در تولید این محصول پرطرفدار فعال هستند.

 

رئیس اداره چای شهرستان تنکابن در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در مورد بلا استفاده ماندن باغات چای روستای شعیب کلایه تنکابن و بعضاً تغییر کاربری تعدادی از آنها  گفت: بسیاری از باغ های این روستا به دلیل وجود کارخانه چای در آن منطقه همچنان فعال بوده و مواردی اندک به دلیل داشتن مالک غیر بومی در سال جاری رها شده و قابلیت بهره برداری ندارند که این مقدار بسیار ناچیز و قابل اغماض است.

 

سیاسر نژاد در خصوص پرداخت مطالبات چایکاران و خرید تضمینی چای تصریح کرد: تمام مطالبات چایکاران در سال گذشته پرداخت شده است و هم اکنون قیمت خرید برگ سبز چای درجه یک به ۲ هزار و ۷۲۹ تومان و درجه دو به ارزش یک هزار ۵۲۸ تومان رسیده که نسبت به سال گذشته ۴ درصد افزایش قیمت داشته است.

 

وی با اشاره به اینکه ۴۱ درصد مطالبات چایکاران توسط کارخانجات چای تامین می شود، تعداد کارخانه های فعال شهرستان را ۶ عدد عنوان کرد و افزود: تمام کارخانه های چای تنکابن با ظرفیت های متفاوت مشغول به کار بوده و از لحاظ تولید این محصول مشکلی در حوزه شهرستان وجود ندارد.