زهرا ایرانشاهی صبح دیروز در محل وزارت راه و شهرسازی سومین نشست هم اندیشی و گفت و گو با تشکل های حرفه ای و صنفی برگزار شد. به گزارش خبرنگار جمله، این نشست با حضور نمایندگان بخش خصوصی، شهرام آدم نژاد معاون حمل ونقل وزیر راه و شهرسازی، مهدی میراشرفی رییس کل مرک جمهوری اسلامی […]
زهرا ایرانشاهی
صبح دیروز در محل وزارت راه و شهرسازی سومین نشست هم اندیشی و گفت و گو با تشکل های حرفه ای و صنفی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار جمله، این نشست با حضور نمایندگان بخش خصوصی، شهرام آدم نژاد معاون حمل ونقل وزیر راه و شهرسازی، مهدی میراشرفی رییس کل مرک جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
معاون حمل ونقل وزارت راه و شهرسازی در گفت و گو با خبرنگار ما در اینباره گفت: بخت جغرافیایی با ما یار است و ما با همکاری و مشارکت بخش خصوصی بر آن هستیم تا از همه ظرفیت هایمان نهایت استفاده را ببریم.
شهرام آدم نژاد دلیل برگزاری چنین نشستی را روانسازی جریان حمل ونقل و برطرف کردن موانع این حوزه عنوان کرد و افزود: با رییس محترم گمرک درباره روانسازی جریان تبادل کالا صحبت کردیم و قرار شده است در روند هوشمندسازی بنادر و پایانه های بار و مسافر از صرف وقت و هزینه اضافی حلوگیری به عمل آید.
آدم نژاد تصریح کرد: چنین اقداماتی تماما با نظر بخش خصوصی در حال انجام است و ما حتی در این دو سه نشست، نتایج عملیاتی جلسه قبل را بررسی کرده ایم و هرجا اشکال و ایرادی بوده سعی در برطرف سازی آن داشته ایم.
وی هماندیشی را سرآغاز گامی نوین در رسیدن به راهکارهای تازه و تدوین یک مدل برای خروج از شرایط موجود دانست که اقتصاد کشور را به نتیجه مطلوب که در آن منافع و حقوق دولت و ملت لحاظ شود، میرساند.
آدم نژاد با اشاره به تشکیل کمیتههای تخصصی حمل و نقل هوایی، دریایی، ریلی و جاده ای ادامه داد: در این ۴ کمیته تخصصی اولویتهای این حوزهها طرح و بررسی میشود و ماحصل جلسات آن در قالب آییننامه ارائه خواهد شد
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی به اهمیت صنف حملونقل در اقتصاد کشور به ویژه در شرایط تحریمها اشاره کرد و گفت: بیش از ۱٫۵ میلیون نفر در حوزه حملونقل فعالیت دارند و ۸ درصد تولید ناخالص ملی در این حوزه است.
آدم نژاد افزود: یکی از راهکارهای کاهش مشکلات حوزه حملونقل، هماهنگسازی میان بخشی است. این مقام مسئول با بیان اینکه در حوزه هماهنگی تشکلهای صنفی با ماموریتهای آنها باید شاهد تمرکز بیشتری باشیم، خاطرنشان کرد: کنترل جریان حمل کالا باید بهگونه ای باشد که ضمن کنترل دقیق، مانعی برای تحرک و تسریع حمل ونقل ایجاد نکند.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: بايد از تعدد بخشنامههای غيرضروري کاسته شود و موضوعات تأثيرگذار بر بخش خصوصي و حوزه حملونقل با نگاه همکاري و همافزايي از سوي شرکتها و سازمانهاي تابعه موردتوجه باشد و مشارکت حداکثري تشکلهاي صنفي نيز بايد مدنظر قرار گيرد.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به نقش بسيار مهم حملونقل در اقتصاد، اشتغال و گردش مالي سالانه کشور بيان داشت: حملونقل در رشد و توسعه اقتصادي و داشتن نقش اساسي در فرآيند لجستيکي و توزيع کالا و مسافر، همواره در برنامههاي کشور از جايگاه ويژهاي برخوردار بوده است.
وي در ادامه خاطرنشان کرد: اگر بر روي افزايش سهم حملونقل در رشد اقتصادي کشور هدفگذاري شود، انتظار ميرود در برنامههاي آتي، قوانين و بودجههاي سنواتي نيز نگاه ويژهاي به حملونقل صورت گيرد. از طرف ديگر با نگاهي به نقش مثبت و قابلتوجه حملونقل در رشد اقتصادي ميتوان پي برد كه بخش خصوصي دوشادوش وزارت راه و شهرسازي و با همكاري يكديگر باعث خلق اين وضعيت شدهاند و اين موضوع بيانگر آن است که بايد وزارت راه و شهرسازي و بخش خصوصي مرتبط، بيشازپيش همدلي و اتحاد داشته باشد.
این در حالی است که دبیرکل فدراسیون حمل ونقل و لجستیک در اینباره به خبرنگار ما گفت: جلسه امروز به لحاظ مطرح سازی مباحثی از جمله بحث عوارض فرودگاهی مهم است. چراکه بخش خصوصی نیز باید با دولت در این زمینه همکاری و هماهنگی لازم را داشته باشد.
محمد عیقرلو ادامه داد: کسانی که جاده را ساخته اند همین بخش خصوصی هستند و مردم باید در این زمینه همکاری داشته باشند. مورد بعد برگزاری نمایشگاه حمل ونقل و لجستیک و صنایع وابسته آسیا در این شرایط اقتصادی بود که امروز مطرح شد. هیچ کشوری در شرایط آسان به سازندگی نرسیده است و شرکت در این قبیل نمایشگاهها هم برای ما فرصتی است که خود را به جامعه جهانی حمل ونقل معرفی کنیم.
عیقرلو افزود: رییس کل گمرک در جلسه دیروز مقاله مهمی درباره نقش حمل ونقل در اقتصاد ایران و جهان ارائه دادند که برای خود ما تازگی داشت. برگزاری درست نمایشگاهها نیز کمک میکند به اقتصاد کشور و مردم این سرزمین.
عیقرلو نسبت به برگزاری چنین نشست هایی با حضور بخش خصوصی ابراز امیدواری کرد و افزود: از محسنات برگزاری این جلسات این است که ماحصل جلسات قبل مثل برطرف سازی قاچاق کالا در جریان حمل ونقل کاملا به صورت عملی و با همکاری سازمان مبارزه با قاچاق ارز و کالا پیگیری شده است.
گفتنی است که در این نشست چهره هایی نظیر جواد سمساری لر پیشکسوت صنعت حمل ونقل، یونس جاوید رییس انجمن بین المللی حمل ونقل ایران، علی محمودی سرای رییس فدراسیون حمل ونقل و لجستیک ایران حضور داشتند و به ارائه نظرات خود در این زمینه پرداختند.