هنرمند خلق اردکانی با استفاده از نی‌زارهای روییده در باغچه‌اش، حصیرهایی زیبا می‌بافد. بشر همواره به دنبال راهی برای استفاده از مواد موجود در محیط زندگی‌اش بوده است به طوری که شاخ و برگ درختان، مو و پشم حیوانات و هر آنچه که در دسترسش بوده را به کار گرفته تا محصولاتی تازه را برای […]

هنرمند خلق اردکانی با استفاده از نی‌زارهای روییده در باغچه‌اش، حصیرهایی زیبا می‌بافد.

بشر همواره به دنبال راهی برای استفاده از مواد موجود در محیط زندگی‌اش بوده است به طوری که شاخ و برگ درختان، مو و پشم حیوانات و هر آنچه که در دسترسش بوده را به کار گرفته تا محصولاتی تازه را برای خود خلق کند یا رنگ تازه‌ای به وسایل زندگی بدهد. این کار به مرور زمان باعث شد تا آثاری ارزشمند و هنرمندانه به وجود بیاید و روز به روز بر زیبایی آنها افزوده شود.

حصیر بافی یکی از قدیمی‌ترین صنایع دستی و شاید کهن‌ترین آنهاست که به عنوان منشأ نساجی شناخته می‌شود و در بسیاری از کشورهای جهان به ویژه آن دسته از سرزمین‌هایی که به مـــواد اولیه مورد نیاز این رشته دسترسی دارند، مرسوم و متداول بوده است.

البته در مناطق مختلف کشورمان نیز که دسترسی به برگ درخت خرما، ساقه گندم، ترکه و گاهی نی وجود دارد، محصولات این رشته به صورت حصیربافی، سبدبافی، مرواربافی، ترکه‌بافی، چم‌بافی و چیغ‌بافی رایج است.

 

 

 

 

 

رونمایی از منبر ۷۵۰ ساله در روستایی ۷۰۰۰ ساله

 

استاندار البرز به همراه مدیرکل میراث فرهنگی استان از یک منبر ۷۵۰ ساله در روستای ارنگه بخش آسارا رونمایی کرد.

استاندار البرز افزود: این روستا با توجه به قدمت هفت هزارساله‌ای که دارد نشان دهنده رابطه اعتقادی  با معماری و تاریخی در گذشته است.

نجفی گفت: منبری که امروز از آن رونمایی شد با کمک و مساعدت و پشتیبانی اداره کل میراث فرهنگی استان، شورا و اهالی روستای ارنگه که باعث شدند حفاظت از آثار و بقایای سنگ‌هایی که هر کدام در گذشته معنای خاصی داشته انجام شد.

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم تا آثار بزرگ و تاریخی حفظ شوند، ما به ارنگه و قدمت تاریخی آن که نمادی منحصر به فرد مانند این منبر دارد و باورهای دینی و اعتقادی مردم رانشان می‌دهد افتخار می‌کنیم.

 

 

 

تشکیل کارگروه مشترک برای بازار وکیل

 

قرار است کارگروه مشترکی برای بررسی مشکلات بازار وکیل با حضور دستگاه های مربوطه تشکیل شود تا شرایط فیزیکی این بنای تاریخی بهبود یابد.

شهر شیراز همواره به عنوان یکی از شهرهای توریستی مقصد گردشگران زیادی بوده است.جاذبه های مختلفی از جمله تاریخی، مذهبی و… در این شهر قرار دارد که از آن جمله می توان به بازار وکیل اشاره کرد.

بازار وکیل  شیراز یکی از آثار دوره زندیه است که به فرمان کریم خان زند ساخته شد. این بازار که با شماره ۹۲۴ در فهرست آثار ملی کشور نیز به ثبت رسیده، یکی از بزرگترین بازارهای تاریخی کشور به شمار می رود.

این بازار هم اکنون نیز دارای رونق است و نه تنها در حوزه کسب و کار بلکه در بخش گردشگری نیز هر ساله شاهد انبوهی از گردشگران خارجی است که برای بازدید به این بازار تاریخی شیراز می آیند.