وزارت آموزش و پرورش از سال ۹۲ تاکنون با تغییرات متعدد مدیریتی رو به رو بود. مسائل و چالش هایی که از اوضاع و احوال فرهنگیان، رتبه بندی و بهبود معیشت و ساماندهی برنامه درسی تا وزرا و سرپرست هایی که وعده های اجرا نشده به عمرشان قد نداد. همانطور که علت استعفای ناگهانی سید […]

وزارت آموزش و پرورش از سال ۹۲ تاکنون با تغییرات متعدد مدیریتی رو به رو بود. مسائل و چالش هایی که از اوضاع و احوال فرهنگیان، رتبه بندی و بهبود معیشت و ساماندهی برنامه درسی تا وزرا و سرپرست هایی که وعده های اجرا نشده به عمرشان قد نداد. همانطور که علت استعفای ناگهانی سید محمد بطحایی وزیر سابق آموزش و پرورش جدا از اظهارات اولیه وکالت مردم به جای وزارت همین همراهی نکردن‌های دولت برای اجرای امور بود. هرچند برخی معتقدند قدرت چانه‌زنی وزرای آموزش و پرورش با دولت هم در پیشبرد برنامه‌های این وزارتخانه دخیل است.

حاجی میرزایی کیست؟
حال بعد از کشمکش بسیار و حدود چهار ماه بلاتکلیفی در آموزش و پرورش، در نهایت محسن حاجی میرزایی سکان این وزارتخانه را به دست گرفت. حاجی میرزایی که سابقه مدیریتی‌‌ او در آموزش و پرورش به ۲۰ سال قبل باز می‌ گردد سالهاست دبیر هیئت دولت بوده و برخی منتقدان در کنار نبود سابقه مدیریتی چندان در آموزش و پرورش، همین سابقه حضور در دولت را نقطه مثبت این انتخاب می‌دانند.
بعد از حدود چهار ماه بلاتکلیفی در انتخاب وزیر و بی‌ثباتی در تعیین تکلیف سکانداری وزارت آموزش و پرورش در نهایت «محسن حاجی میرزایی» با ۲۰۰ رای از سوی بهارستانی‌ها به عنوان وزیر آموزش و پرورش انتخاب شد.
هرچند نمایندگان مجلس نظرات مخالف و موافقی درباره او داشتند اما در نهایت و در آستانه بازگشایی مدارس آموزش و پرورش نسبتا به ثبات مدیریتی رسید.
محسن حاجی‌میرزایی، متولد ۱۳۳۸ و دانش‌آموخته دکتری جامعه‌شناسی از دانشگاه آزاد تهران شمال است؛ لیسانس علوم اجتماعی دانشگاه تهران، فوق‌لیسانس مدیریت از دانشگاه مدیریت دولتی و دکترای جامعه شناسی از دانشگاه آزاد تهران شمال است.
حاجی‌میرزایی مسئولیت‌های رئیس مرکز ملی بهره‌وری ایران، مشاور و مدیرکل دفتر امور مدیران ارشد دفتر رئیس جمهور، معاون بررسی‌های دفتر هیئت دولت نهاد ریاست جمهوری، مشاور وزیر آموزش و پرورش، قائم مقام معاون آموزش و معاون اداری و مالی سازمان نهضت سواد آموزی، مدیر استان‌های آذربایجان شرقی و تهران سازمان نهضت سواد آموزی را تجربه کرده‌است.
وزیر آموزش و پرورش در پیامی توییتری ضمن ابراز امیدواری نسبت به اجرای برنامه‌های تحولی خود، نوشت: ‌از ‌خانه ملت که اعتماد کردند ‌خادم ملت باشم تشکر می‌کنم.
محسن حاجی میرزایی، دقایقی پیش و پس از اخذ رای اعتماد از نمایندگان مجلس در صفحه توییترش نوشت: «از ‎خانه ملت که اعتماد کردند ‎خادم ملت باشم تشکر می‌کنم. امیدوارم بتوانم با یاری همه معلمان عزیز، صاحب‌نظران، بازنشستگان، دانش‌آموزان و اولیای آنها، تحولی واقعی را در راستای اجرای برنامه‌های خود که هم اکنون برنامه مورد تایید نمایندگان ملت است رقم بزنم. »
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز، صلاحیت محسن حاجی میرزایی وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت آموزش و پرورش را بررسی کرده و در نهایت با ۲۰۰ رای موافق، ۴۸ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از مجموع ۲۵۵ نماینده به او رای اعتماد دادند.
به این ترتیب وی به عنوان پانزدهمین وزیر آموزش و پرورش پس از پیروزی انقلاب سکان هدایت این وزارتخانه را بر عهده گرفت.
محسن حاجی میرزایی، دومین وزیر آموزش و پرورش دولت دوازدهم است که پس از استعفای سیدمحمد بطحایی در اواسط خرداد ماه جاری و سرپرستی دوماهه سیدجواد حسینی، به طبقه چهارم ساختان شهیدرجایی می‌رود و قرار است طبق وعده‌هایی که در جلسه امروز مجلس داده، مطالبات معلمان حق‌التدریسی و خرید خدمتی را محقق کند و آیین نامه قانون مصوبه مجلس برای استخدام در آموزش و پرورش را نیز تا پیش از پایان مهر در دولت به مرحله تصویب و ابلاغ برساند.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت توسعه عدالت آموزشی گفته است که همه نابرابری‌ها در سطوح قدرت و ثروت ریشه‌اش در نابرابری فرصت‌های یادگیری است. در حالی که دسترسی به فرصت‌های برابر حق همه شهروندان است و ما باید برای آن تلاش کنیم. تک تک دانش آموزان در مدارس دولتی حق دارند از سرانه سه و نیم میلیون تومانی استفاده کنند؛ من با مشارکت اقتصاددانان به مدل علمی برای فعال سازی تعاونی‌های معلمان در اداره مدارس رسیده‌ام که همگی متعهد به آموزش رایگان هستند و درآمد آنها هم از دولت است که این منجر به بهبود کیفیت آموزش می‌شود.
با توجه به شرایط فعلی كشور می‌بایست منتظر ماند و دید این وزراتخانه که اسم عریض و طویلی را به یدک می کشد و دوران طلایی از کودکی تا جوانی فرزندان این مرز و بوم را در خود خواهد داشت، چگونه از برنامه ها و اهدافی که در نظر دارد سربلند بیرون خواهد آمد