توان تعاون و شرکت‌های تعاونی که چتر گسترده آن اقشار کم درآمد را پوشش می‌دهد در واقع توجه به زیرساخت اقتصاد مقاومتی و راهکاری برای برابری فرصت ها در استان همدان است که نباید از آن غافل شد. کارشناسان معتقدند بخش تعاون می‌تواند در اعتلا و ارتقا عمومی توانمندی‌ها و دسترسی برابر به فرصت‌ها، ایجاد […]

توان تعاون و شرکت‌های تعاونی که چتر گسترده آن اقشار کم درآمد را پوشش می‌دهد در واقع توجه به زیرساخت اقتصاد مقاومتی و راهکاری برای برابری فرصت ها در استان همدان است که نباید از آن غافل شد.
کارشناسان معتقدند بخش تعاون می‌تواند در اعتلا و ارتقا عمومی توانمندی‌ها و دسترسی برابر به فرصت‌ها، ایجاد اشتغال و تأمین اجتماعی برای آحاد مردم نقش بی بدیل و منحصر به فردی را ایفا کند ضمن آنکه خوداتکایی در تولید، فعال‌کردن ظرفیت‌های اقتصادی، تولید برای صادرات و حضور در اقتصاد جهانی، توزیع عادلانه ثروت، ایجاد اشتغال، محرومیت زدایی، رفع تبعیض، ارتقا قدرت خرید مردم و رفاه اجتماعی نیز از طریق تعاون و توجه به آن به کمال ممکن خواهد رسید.
بخش تعاون به عنوان بخش مردمی اقتصاد می‌تواند ایفاگر نقش ستون فقرات اقتصاد مقاومتی بوده و بن بست گشا باشد که در این بخش آنچه مورد تاکید است اینکه جان گرفتن تولید نیازمند پارامترهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان در همین خصوص با بیان اینکه تعاون راهکار مناسبی برای گردش عدالت اجتماعی است و اقتصاد تعاون با نگرش اقتصاد انسان محور، دارای ویژگی‌های رشد گرایی و باز توزیعی است، گفت: فعالیت در عرصه تعاون موجب رونق تولید داخلی، استقلال و استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی است به گونه‌ای که تعاون موجب تجمیع سرمایه‌ها، سرمایه گذاری داخلی، مشارکت افراد در برابری فرصت‌ها است.
احمد توصیفیان با تاکید بر اینکه توسعه اقتصادی نیازمند کار جمعی، سخت کوشی، پشتکار، مسئولیت پذیری اجتماعی و تقویت سرمایه انسانی و اجتماعی است، گفت: باید باور تعاون، فرهنگ کار و کار جمعی در جامعه تقویت شود، چرا که فعالیت در عرصه تعاون علاوه بر تاب آوری اقتصادی در شرایط اعمال تحریم‌ها با حاکم بودن روح جمعی سبب نقش آفرینی در پیشرفت کشور خواهد شد.
توصیفیان با اشاره به اینکه تعاون از مصادیق کنش‌های متقابل پیوسته برای دستیابی به هدف و یا هدف‌هایی معین است، گفت: تعاون کار گروهی، داوطلبانه و نظام مند است و تقویت تعاون شیوه‌ای در اقتصاد است و به عنوان راهی بین نظام اقتصاد سرمایه داری و نظام سوسیالیستی در نظر گرفته شده و به راه سوم مشهور شده است.
وی بابیان اینکه در حال حاضر تعداد یک هزار و ۱۲۷ تعاونی در استان همدان فعالیت می‌کنند که از این تعداد ۶۰۶ تعاونی تولیدی، تعداد ۳۴۰ تعاونی خدمات و تعداد ۱۸۱ تعاونی توزیعی است، گفت: پراکندگی و گستردگی موضوع فعالیت این شرکت‌ها در استان همدان متنوع است.
توصیفیان با یادآوری اینکه تعداد ۵۱ طرح با فرصت شغلی ۷۲۱ نفر در هفته دولت و تعاون افتتاح شد که از این طرح‌ها تعداد ۱۷ طرح با فرصت شغلی ۲۵۷ نفر صنعتی و معدنی و تعداد ۱۹ طرح با فرصت شغلی ۲۳۹ نفر کشاورزی بود، گفت: یک طرح با فرصت شغلی ۶۰ نفر در بخش مسکن و ۱۴ طرح با فرصت شغلی ۱۶۵ نفر نیز خدماتی بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان عنوان کرد: این کمیته مسائل و مشکلات مالیاتی و تأمین اجتماعی تعاونی‌ها را رفع می‌کند و به واسطه آن از ظرفیت ستاد تسهیل برای حل مشکلات تعاونی‌ها بهره‌مند می‌شویم.
وی همچنین با یادآوری اینکه ۱۲ هزار و ۶۸۲ شغل به واسطه تعاونی‌های فعال استان همدان ایجاد شده است به وجود روستاهای بدون بیکار به واسطه تشکیل تعاونی‌ها اشاره کرد و گفت: در روستای نگارخاتون زنجیره تولید قطعات ماشین آلات کشاورزی در حال شکل گیری است و در این روستا ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر در این حرفه مشغول به کار هستند و نه تنها مهاجرت معکوس به روستا رقم خورده بلکه از شهرها نیز برای اشتغال به این روستا می‌روند.
توصیفیان به روستای اشترمل شهرستان تویسرکان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه در این روستا ۴۹۱ واحد کارگاه تولیدی و ۱۶ تعاونی در حال فعالیت است، گفت: همدان به کارگاه اقتصادی تبدیل شده و اتحادیه تعاونی‌های مبل و منبت در روستای اشترمل فعال است.
با این تفاسیر آنچه مسلم است اینکه بخش تعاون یکی از گسترده‌ترین شبکه‌های اقتصادی و اجتماعی است که بخش وسیعی از جمعیت کشور و گروه‌های اجتماعی را برای نیل به اهداف مشترک سازماندهی می‌کند به طوری که علاوه بر تقویت سرمایه اجتماعی اعضا تعاونی‌ها به گسترش اعتماد عمومی و تقویت سرمایه اجتماعی جوامع محلی و کشور کمک کنند.
بر همین اساس به نظر می‌رسد مسئولان باید در راستای تحقق اهداف شعار سال با جدی گرفتن توانمندی‌های این بخش از اقتصاد مردمی گام‌های عملی به دور از شعار گرایی در نقش آفرینی بخش تعاون در اقتصاد ملی بردارند و در این بخش فراموش نکنند که اگر شرکت‌های تعاونی با مدیریت صحیح اداره شوند علاوه بر ایجاد رونق اقتصادی برای جامعه و حتی در حوزه صادرات و ارزآوری می‌توانند مشکل اشتغال بسیاری از افراد را برطرف کنند/مهر.