ماهور مهراد اگر بخواهیم به زبان محاوره اهداف پروژه های بازآفرینی شهری را بررسی کنیم، یکی از مهمترین این هدفها، ساماندهی در محلهها و محدودههای بافت های ناکارآمد شهری است. امری که قرار است در راستای بازآفرینی مناطق ناکارآمد با مشارکت تمام دستگاههای اجرایی و مردم به عنوان استفاده کنندگان از این طرح صورت گیرد، […]
ماهور مهراد
اگر بخواهیم به زبان محاوره اهداف پروژه های بازآفرینی شهری را بررسی کنیم، یکی از مهمترین این هدفها، ساماندهی در محلهها و محدودههای بافت های ناکارآمد شهری است. امری که قرار است در راستای بازآفرینی مناطق ناکارآمد با مشارکت تمام دستگاههای اجرایی و مردم به عنوان استفاده کنندگان از این طرح صورت گیرد، تحت عنوان برنامه اقدام مشترک انجام خواهد شد.
به گزارش جمله، نکته مهم نیز در این راه، مشخص شدن مناطق و سهم هر دستگاه برای انجام کار است که شرکت بازافرینی شهری در این راستا از مردم بهعنوان استفاده کنندگان از محلههای بازآفرینی درخواست همکاری با دستگاههای ذیربط از جمله شهرداریها کرده و همچنین قرار است که به زودی اختیارت ملی درحیطه باز آفرینی شهری را به استانها تفویض کند.
حالا اما قرار است که پروژه های بازآفرینی به منظور بهبود وضعيت سكونت در چند محله رشت نیز اجرایی شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بر همین اساس به رشت سفر کرده و در همین سفر از اتمام ۷۵۰ پروژه بازآفرینی شهری در سراسر کشور تا پایان سال جاری خبر داده است.
سیدمحمد پژمان در با بیان اینکه عملیات اجرایی هزار و ۵۰۰ پروژه بازآفرینی دیگر ظرف دو هفته آینده آغاز میشود، ادامه داد: ما در محلات هدف بازآفرینی شهری پروژههای مسکن، روبنایی و زیربنایی را پیگیری و دنبال میکنیم و بالغ بر ۷۵۰ پروژه بازآفرینی شهری در سطح کشور با پیشرفت بالای ۷۰ درصد در حال اجراست که امیدواریم با تامین منابع مالی ۳۰ درصد دیگر نیز تا پایان سال جاری به اتمام برسد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه اعتبار مورد نیاز برای اجرای هزار و ۵۰۰ پروژه بازآفرینی شهری توسط دولت تامین شده، اظهارداشت: ظرف دو هفته آینده با مبادله موافقتنامه، اجرای این پروژهها به استانها واگذار میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه با استفاده از تسهیلات ارزانقیمت بانکی ۱۰۰هزار واحد مسکونی در محلات هدف بازآفرینی شهری ساخته میشود، گفت: اقدامات خوبی در محلات هدف بازآفرینی شهر رشت انجام شده است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به پروژه میدان امام خمینی(ره ) شهر رشت گفت: انجام این پروژه به ارتقای فضای شهری کمک کرده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در بازدید از پروژه های افتتاح شده، متوجه شدیم، فعالان اقتصادی و مغازه دارن پیرامون محور این پروژه به دلیل رفت و آمدها گلهمند هستند و معتقدند، این پروژه تاثیرات منفی بر کسب و کارشان گذاشته است. درصدد هستیم با مطالعات ترافیکی که در حال انجام است و اقدامات مشترک دیگر به راه حلهایی برای حل این معضل دست پیدا کنیم تا رونق اقتصادی به این کانون اصلی اقتصادی شهر بازگردد.
گفتنی است که اعتبارات لازم برای انجام پروژههای بازافرینی، در محلهها و مناطقی که برای این منظور درنظر گرفته شده توسط دستگاههایی مانند راه و شهرسازی، شهرداری، بانک مسکن و با مشارکت مردمی تامین میشود که با تلاش های صورت گرفته پیش بینی می شود در موعد مقرر به اتمام برسد و به سرنوشت بسیاری از پروژه های عمرانی کشور دچار نشود.
بهزودی بخشی از اختیارت ملی درحیطه باز آفرینی شهری به استانها واگذار میشود
در ادامه همین تلاش ها، مدیرعامل شرکت باز آفرینی شهری در ادامه سفر خود در جمع فرماندار و شهرداران شهرستان رشت از رویکرد جدیدی درمدیریت شهری خبر داد و گفت: بهزودی بخشی از اختیارت ملی در حیطه بازآفرینی شهری به استانها واگذار میشود.
سید محمد پژمان اظهار داشت: این اولین باری است که اختیارات ملی به استانها واگذار می شود تا برنامههای آن در هیاتی متشکل از معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، شهرداران ومدیران کل راه وشهرسازی مورد بررسی واجرا قرار گیرد.
معاون وزیر راه وشهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود از شهرداران بهعنوان زمامداران شهرها یاد کرد و گفت: تمامی شهرداران باید در فکر رونق اقتصادی شهر خود باشند وبر فعالیتهایی که منجر به اشتغال ودرآمدزایی است اصرار بورزند.
پژمان با بیان اینکه رونق شهرها ومیزان درآمد مردم مکمل یکدیگرند گفت: هر چه رونق اقتصادی واشتغال درشهرها بیشتر باشد مردم نیزدر حمایت از طرح های ملی وباز آفرینی شهری مشارکت بیشتری خواهند داشت.
وی در ادامه افزود: اگرچه وجه غالب اقتصاد استان گیلان بر پایه کشاورزی استوار است اما بخش دیگر آن اقتصاد خدماتی است که بیشترین سهم آن در حوزه تردد وحمل ونقل را شامل می شود.
معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه ایجاد کمربندی ها رونق اقتصادی شهرها را از بین می برند تصریح کرد: عموما موضوعات ترافیکی با مشکلات فیزیکی وکالبدی حل نمی شود چراکه کمربندی ها با عبور مسافران از شهرها مانع توقف آنها در شهرشده ودر نتیجه رونق اقتصادی شهرها کاهش می یابد.
پژمان تمام شهرهای گیلان را مقصد گردشگری قلمداد کرد وافزود: باید شهرداران ومسئولان تلاش کنند تا با توسعه امکانات ورفاه شهری مسافران را مجبور به توقف در شهر نمایند وبدین ترتیب گردش مالی در شهررا رونق بخشند.
وی افزود: در تبصره کمیسیون عمران مجلس اختصاص ۲هزار میلیارد تومان قیربه دستگاههای اجرایی مطرح شده که از نظر وزنی وحجمی معادل۴ میلیارد تن را شامل می شود که در صورت اختصاص آن، ۵۰ درصداز این مجموع به وزارت راه وشهرسازی اختصاص خواهد یافت وسهم بازآفرینی شهری از این میزان نیز ۱۰ تا ۱۲ درصد در حدود۲۰۰ هزار تن می باشد که انشاء الله با تخصیص آن گشایشی در بخش باز آفرینی شهری صورت گیرد.
آمادگی شرکت بازآفرینی برای انعقاد تفاهمنامه در حوزه مسکن رشت
این در حالی است که عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز در جلسه بازآفرینی شهر رشت با تاکید بر اینکه پروژه های بازآفرینی باید به منظور بهبود وضعيت سكونت در چند محله رشت اجرایی شود، اظهارکرد: در جلسه امروز بازآفرینی شهر رشت متاسفانه پیشنهادی در حوزه مسکن داده نشد و عمده تمرکز مدیران شهری بر خدمات زیربنایی و روبنایی بود. عباس شفیعی، از آمادگی شرکت بازآفرینی شهری ایران در راستای انعقاد تفاهم نامه به منظور اجرای پروژه های توليد مسکن در بافت هاي مياني شهر رشت خبرداد و افزود: با اجرای برنامه ملی بازآفرینی خدمات ارائه شده بهبود یافته و سکونت هم تثبیت می شود در نتیجه مهاجرت ساکنان از محلات به حداقل ممکن می رسد.
گفتنی است که سیاست تفویض اختیار حداکثری به استان ها برای اولین بار در کشور اجرایی می شود که یکی از مهمترین رویکردهای آن، تمرکززدایی در کشور به عنوان اولین تجربه استان ها در برخورداری از اختیارات حداکثری یک دستگاه ملی است. چراکه به نظر می رسد هیات های اجرایی این قابلیت را دارند که با حضور در محلات و رفع مشکلات مردم و بهره مندی از این اختیارات، خودشان یک تجربه بی بدیل را به ویژه در نوسازی مسکن رقم زنند.