زهرا ایرانشاهی امسال در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی ۸ هزار و ۳۴۹ زائر ایرانی از مرزهای شلمچه و چذابه تردد کردند و بر اساس این حجم تردد، پیش بینی می شود که امسال شاهد افزایش ۲۵ درصدی سفر به کربلا باشیم. بر اساس آمار موجود، مجموع تردد زائران ایرانی از مرز چذابه یک هزار […]

زهرا ایرانشاهی
امسال در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی ۸ هزار و ۳۴۹ زائر ایرانی از مرزهای شلمچه و چذابه تردد کردند و بر اساس این حجم تردد، پیش بینی می شود که امسال شاهد افزایش ۲۵ درصدی سفر به کربلا باشیم.
بر اساس آمار موجود، مجموع تردد زائران ایرانی از مرز چذابه یک هزار و ۲۷۹ نفر بود که از این مرز ۶۱۸ مسافر ایرانی به عراق سفر کرده و ۶۶۱ نفر نیز وارد کشور شدند. در مرز شلمچه نیز ۴ هزار و ۱۱۴ نفر مسافر ایرانی به عراق سفر کرده و ۲ هزار و ۹۵۶ نیز وارد خاک کشور شدند که در مجموع تردد ۷ هزار و ۷۰ نفر به ثبت رسید.
همچنین در ایام تاسوعا و عاشورا ورود ۴۱۹ و خروج ۵۲۱ مسافر عراقی از مرز چذابه به ثبت رسیده است. در این مرز نیز شاهد ثبت ورود ۲ هزار و ۸۲۰ مسافر عراقی به ایران و خروج ۴ هزار و ۷۹۹ نفر مسافر عراقی از کشور بودیم. بنابراین در مجموع امسال ۱۶ هزار و ۹۰۸ نفر در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی از مرزهای شلمچه و چذابه تردد کردند.
به گزارش جمله، حالا اما در حالی که قرار است زیرساخت های جاده ای نیز در مسیل های مرزی توسعه پیدا کند، وزیر راه و شهرسازی افزایش نرخ بلیت در این ایام را در انواع وسایط حمل ونقلی تخلف اعلام کرده و قول داده است که با متخلفان در این زمینه برخورد ‌شود. محمد اسلامی گفت: آماده سازی راه‌ها برای تردد زائران حسینی یک جریان فعال است اما بهسازی و ایمن سازی جاده‌های منتهی به مرزهای چهارگانه در دستور کار قرار دارند تا قبل از شدت یافتن سفرها به سر انجام برسند.
افزایش تعریف شده نرخ بلیت وسایط حمل و نقلی مسافری، به ویژه در ایام پیک سفر پدیده ای عادی است اما به دلیل تقدس ایام سوگواری حسینی، امسال اعلام شده است که افزایش بهای بلیت ها ممکن نیست.
حال با توجه به اینکه ۹۰ درصد حمل ونقل مسافری در مسیرهای منتهی به کربلا از طریق محورهای جاده ای صورت می گیرد، ایام پیک سفر نیز فقط دو یا سه مرتبه در سال تکرار می شود و در شرایط عادی نیز نرخ بلیت اتوبوس های مسافری پایین تر از سایر شقوق حمل ونقل است، تنها توجیه عدم افزایش بهای بلیت ها می تواند تسهیل دسترسی به کربلای معلی برای عاشقان آن حضرت باشد. اقدامی که اگرچه حافظ منافع مادی رانندگان و شرکت های مسافری جاده ای نیست، اما علاوه بر حظ معنوی می تواند به اشکال دیگر و در غالب کمک به خدمتگزاران حمل ونقل جاده ای مسافری جبران شود.

زیرساخت‌های منتهی به پایانه مرزی مهران توسعه می‌یابد
این در حالی است که طبق اخبار موجود قرار است که زیرساخت های منتهی به پایانه مرزی مهران برای سفرعاشقان اباعبدالله الحسین(ع) به عتبات عالیات در اربعین حسینی توسعه یابد.
معاون برنامه‌ریزی این سازمان در بازدید از زیرساخت‌های پایانه مرزی مهران و پایانه برکت با اعلام این مطلب گفت: توسعه زیر ساخت های منتهی به پایانه مرزی مهران الویت اصلی سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای در ایام باقی مانده منتهی به اربعین حسینی است.
خداداد مقبلی ادامه داد: با توجه به پیش بینی های صورت گرفته برای آئین راهپیمایی اربعین امسال، سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای با بسیج امکانات و تجهیزات و برنامه‌ریزی‌های لازم برای ارتقاء کیفیت خدمات رسانی به زائران تمهیدات ویژه‌ای را در نظر دارد.
معاون برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای افزود‌: استفاده از ظرفیت عظیم ناوگان عمومی حمل‌و‌نقل مسافر در سراسر کشور و ساماندهی پایانه برکت از دیگر برنامه های این سازمان برای سفرهای اربعین حسینی است.
مقبلی ابراز امیدواری کرد تمامی دست اندرکاران امر خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی تمام تلاش خود را برای توسعه زیرساخت‌ها و مسیرهای منتهی به مرز به کار گیرند تا زائران بتوانند با سهولت تردد کنند‌.
گفتنی است که قرار است با توجه به تجارب سال گذشته، مرز خسروی و مرز مهران در ایام اربعین ایمن‌سازی شوند.

اعلام آمادگی انجمن‌های صنفی حمل و نقل جاده‌ای مسافری برای جابه‌جايی زائران اربعين حسينی
در همین زمینه روسای كانون انجمن‌های صنفی حمل و نقل مسافربری و اتحاديه شركت‌های تعاونی مسافربری نیز به‌منظور جابه‌جايی مطلوب و ايمن زائران اربعين حسينی(ع) با تمام توان و امكانات، اعلام آمادگی كردند.
مهران قربانی معاون حمل و نقل سازمان رهداری، در نشستی كه به منظور هماهنگی و همسويی با نمايندگان انجمن‌های صنفي حمل و نقل جاده‌اي مسافربري در ايام اربعين حسيني برگزار شد، اظهار داشت: به منظور ارايه خدمات شايسته به زائران در ايام اربعين حسيني، برنامه‌ريزي و هماهنگي‌هاي لازم با تمام سازمان‌ها و ارگان‌هاي ذي‌ربط انجام شده است تا با بسيج تمامي امكانات و ظرفيت‌ها، جابه‌جايي زائران به بهترين نحو ممكن صورت گيرد.
وي زمان اجراي طرح جابه‌جايي زائران اربعين حسيني را از ۱۷ مهرماه لغايت ۳ آبان ماه سال‌جاري به مدت ۱۷ روز اعلام كرد و افزود: با توجه به روند سفرهاي انجام شده در سال گذشته، به دليل تقاضاي بالاي زائران در دوره اوج بازگشت و تعداد مسيرهاي محدود بازگشت از مرز مهران و بازگشايي مرز خسروي، بيشترين بحران در اين مرزها پيش‌بيني شده است، از اين‌رو شهرهاي همدان، كرمانشاه و انديمشك به عنوان شهرهاي پشتيبان، تعيين شده‌اند و زائران ورودي از مرزهاي مهران و خسروي، از پايانه‌هاي اين شهرها به مقاصد شهرهاي ديگر جابه‌جا مي‌شوند.
قرباني، همسويي و هماهنگي كانون انجمن‌هاي صنفي حمل و نقل مسافربري را در اجراي شيوه‌نامه مديريت حمل و نقل جاده‌اي در ايام اربعين، حائز اهميت دانست و افزود: تأمين ناوگان مورد نياز با شرايط تعيين شده در شيوه‌نامه و رعايت ضوابط ايمني ناوگان و ارايه خدمات مطلوب و مناسب به مسافران ناوگان حمل و نقل عمومي جاده‌اي از جمله مهمترين مواردي است كه رؤساي شركت‌هاي حمل و نقل مسافربري بايد مدنظر قرار داده و از اكنون برنامه‌ريزي‌هاي لازم را انجام دهند.
گفتنی است که در مراسم اربعین سال گذشته ۲۰ میلیون زائر شرکت کردند که ۱۶ میلیون نفر آنها عراقی و بقیه از کشورهای دیگر از جمله ایران بودند.
زائران خارجی اربعین نیز از حدود ۵۰ کشور خود را به سرزمین عشاق رسانده بودند، دو میلیون و نیم ایرانی و نیم میلیون زائر از کشورهای دیگر از جمله لبنان کویت، عربستان، هند،پاکستان مشرف شده بودند. حتی شماری از غیرمسلمانان از جمله مسیحیان و پیروان ادیان دیگر شرکت کردند که معنایش برگزاری بزرگترین تجمع دینی در یک کشور است.