محمد شکرچی‌زاده از رایزنی به منظور تامین منابع مالی برای خرید ۱۰۰۰ دستگاه جدید شتاب‌نگار در کشور خبر داد و گفت: بر اساس ابلاغ رییس‌جمهور، تکالیفی در خصوص مدیریت بحران برعهده مرکز تحقیقات قرار داده شد و تعیین شده تا مرکز در خصوص افزایش تاب‌آوری شهرها در برابر فرونشست، زلزله و سایر مخاطرات گام بردارد. […]

محمد شکرچی‌زاده از رایزنی به منظور تامین منابع مالی برای خرید ۱۰۰۰ دستگاه جدید شتاب‌نگار در کشور خبر داد و گفت: بر اساس ابلاغ رییس‌جمهور، تکالیفی در خصوص مدیریت بحران برعهده مرکز تحقیقات قرار داده شد و تعیین شده تا مرکز در خصوص افزایش تاب‌آوری شهرها در برابر فرونشست، زلزله و سایر مخاطرات گام بردارد.
محمد شکرچی‌زاده رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با اعلام اینکه در دو ماه گذشته، تکالیفی برعهده مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی قرار گرفته است، گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه، باید ۱۰۰۰ دستگاه جدید شتاب‌نگار خریداری می‌شد که از این میزان قبل از آغاز تحریم‌ها، مرکز تحقیقات، ۵۰۰ دستگاه را خریداری کرده و بخش عمده‌ای از آنها نصب شده است.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تصریح کرد: یکی از برنامه‌های مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تامین مالی جهت خرید ۱۰۰۰دستگاه جدید شتاب‌نگاری است.
وی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در صدد است تا دستگاه‌های شتاب‌نگار را افزایش دهد و به این ترتیب بتواند حرکت زمین را رصد و با این شیوه کمک کند تا تاب‌آوری شهرها در برابر زلزله افزایش یابد.
شکرچی‌زاده دومین اقدامی را که در دستور کار مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی قرار دارد، قانون اخیر در خصوص لایحه مدیریت بحران برشمرد و گفت: بر اساس ابلاغ رییس‌جمهور، تکالیفی در خصوص مدیریت بحران برعهده مرکز تحقیقات قرار داده شده است و تعیین شده تا مرکز در خصوص افزایش تاب‌آوری شهرها در برابر فرونشست، زلزله و سایر مخاطرات طبیعی گام بردارد.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بنا دارد تا برنامه اجرایی تعیین کند و بر اساس آن برنامه از ظرفیت قانونی استفاده کند تا فعالیت‌های مرکز گسترده‌تر شود و بیش از گذشته در خصوص افزایش تاب‌آوری شهرها اقدام شود که جزئیات آن طی نشستی ۲۶ شهریورماه اعلام خواهد شد.

سامانه ملی املاک و اسکان تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
عباس فرهادیه با اعلام اینکه دفتر فن‌اوری اطلاعات وزارتخانه راه و شهرسازی در حال فرآیند انتخاب مشاور برای تدوین و راه اندازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور است، گفت: پیش بینی ما این است که قبل از اتمام سال‌جاری، سامانه آماده و راه‌اندازی شود و سازمان امور مالیاتی به عنوان مصرف کننده اصلی سامانه بتواند از اطلاعات سامانه بهره لازم را ببرد.
عباس فرهادیه مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و اقتصاد مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، آخرین وضعیت راه اندازی سامانه املاک و اسکان را تشریح کرد و گفت: دفتر سرمایه‌گذاری و اقتصاد مسکن طرح اصلی اجرای سامانه ملی املاک و اسکان را آماده کرد و به تایید سازمان امور مالیاتی رساند.
مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و اقتصاد مسکن ادامه داد: جلسه ای مشترک بین رییس ثبت اسناد و املاک کشور، وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی تشکیل شد و رییس ثبت اسناد و املاک کشور موافقت کرد تا اطلاعات اولیه را در خصوص اسناد و املاک کشور در اختیار این سامانه بگذارد.
فرهادیه توضیح داد: در حال حاضر دفتر فناوری اطلاعات وزارتخانه راه و شهرسازی در حال اجرای فرآیند انتخاب مشاور برای نوشتن و آماده سازی سامانه ملی املاک و اسکان است.
این مسئول در وزارت راه و شهرسازی گفت: پیش بینی ما این است که قبل از اتمام سالجاری، سامانه آماده و راه‌اندازی شود و سازمان امور مالیاتی به عنوان مصرف کننده اصلی سامانه بتواند از اطلاعات سامانه بهره لازم را ببرد.
وی تصریح کرد: با راه‌اندازی سامانه املاک و اسکان، بحث اخذ مالیات از خانه های خالی به جریان می افتد. همچنین، از نظر جامعه آماری و ضعیت املاک و اسکان در کشور مشخص خواهد شد.
فرهادیه اعلام کرد: در حال حاضر، حجم قابل توجهی سند وجود دارد که برای تمام این اسناد اعم از مسکونی، زمین، تجاری، اداری و هرکاربری دیگر، با راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان، تعیین‌تکلیف می‌شود که هر واحد چه وضعیت دارد و چه کسی دارد از چه واحدی چه استفاده‌ای می‌برد.

تلاش برای صدور پروانه صلاحیت مهندسان به صورت سیستمی و هوشمند
مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان با تشریح دو گام وزارتخانه راه و شهرسازی در اصلاح نظام مهندسی ساختمان گفت: با تهیه بخشنامه نظارت بر شرکتهای حقوقی که خدمات مهندسی ارایه می‌دهند و اجرایی کردن آن فعالیت شرکتهای صوری متوقف خواهد شد و شرکتها برای حق الزحمه ای که دریافت میکنند خدمات واقعی مهندسی ارایه می‌دهند.
منصور نویریان بخشی از اقدامات وزارتخانه در خصوص اصلاحات در نظام مهندسی ساختمان را برشمرد. نویریان گفت: اقدام ریشه ای که دنبال می‌کنیم درباره پروانه صلاحیت، صدور آن به صورت سیستمی در کشور است.
مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: در چند استان همچون همدان و کردستان صدور پروانه صلاحیت به صورت سیستمی انجام شده است و سامانه های فوق در حال فعالیت است.
نویریان خاطرنشان کرد: عملکرد سیستم های صدور پروانه صلاحیت در استانهای فوق در حال بررسی است و با کمک معاونت برنامه ریزی وزارتخانه در حال برنامه ریزی هستیم تا یکی از این سامانه ها را به صورت کشوری تعمیم بدهیم.
وی تصریح کرد: در صورت راه اندازی سیستم صدور پروانه به شکل کشوری و فراگیر و اتصال آن به سیستم جامع اطلاعات مهندسان که از طریق نظام مهندسی در دست تکمیل است عملا می توانیم بگوییم که فرآیند صدور پروانه صلاحیت ها در رشته های مختلف مهندسی به صورت سیستمی خواهد بود و به این ترتیب دیگر نیازی نخواهد بود تا مهندسان مراجعه حضوری داشته باشند.
نویریان ادامه داد: با راه اندازی سیستم فوق مهندسان می‌توانند اطلاعات و مدارک خود را در سامانه بارگذاری کنند. اطلاعات در سامانه به صورت هوشمند کنترل میشود و پروانه صادر خواهد شد.
مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان وزارت راه و شهرسازی دومین گام وزارتخانه را در اصلاح نظام مهندسی ساختمان نظارت بر عملکرد شرکتهای حقوقی عنوان کرد و گفت: بخشنامه ای در حال تهیه است که بر عملکرد شرکتهای حقوقی و تعیین صلاحیت شرکتهای حقوقی به عنوان اقدام میان مدت بازنگری می شود.
وی توضیح داد: در خصوص تهیه این بخشنامه در حال گفت وگو با شورای مرکزی نظام مهندسی هستیم که در صورت نهایی شدن اطلاع رسانی میشود.
نویریان خاطرنشان کرد: با تهیه بخشنامه فوق و اجرایی کردن آن فعالیت شرکتهای صوری متوقف خواهد شد و شرکتها برای حق الزحمه ای که دریافت میکنند خدمات واقعی ارایه می‌دهند.
وی درباره اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان نیز گفت: اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان در دستور کار است. اما جزو برنامه های بلندمدتی است که پیگیری خواهد شد.