پرداخت ۱۳ هزار فقره تسهیلات خرید دین در بانک ملی ایران
پرداخت ۱۳ هزار فقره تسهیلات خرید دین در بانک ملی ایران

بانک ملی ایران به منظور حمایت از صاحبان کسب و کار بیش از ۱۳ هزار فقره تسهیلات خرید دین در پنج ماه ابتدای سال جاری تخصیص داده است. از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه تعداد ۱۳ هزار و ۴۲۸ فقره تسهیلات خرید دین به ارزش ریالی ۲۲ هزار و ۴۴۹ میلیارد ریال از سوی […]

بانک ملی ایران به منظور حمایت از صاحبان کسب و کار بیش از ۱۳ هزار فقره تسهیلات خرید دین در پنج ماه ابتدای سال جاری تخصیص داده است.

از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه تعداد ۱۳ هزار و ۴۲۸ فقره تسهیلات خرید دین به ارزش ریالی ۲۲ هزار و ۴۴۹ میلیارد ریال از سوی بانک ملی ایران پرداخت شده است.

این تسهیلات خدمتی به اشخاص حقیقی و حقوقی است که نیازمند نقدینگی هستند اما اوراق و اسناد تجاری آنها دارای مهلت پرداخت دیرتری نسبت به زمان مورد نیازشان است. بدین ترتیب صاحبان کسب و کار و بنگاه‌های اقتصادی با تسهیلات خرید دین می‌توانند نقدینگی مورد نیازشان را پیش از موعد سر رسید چک و اوراق تجاری خود تامین کنند.

خرید دین به منظور ایجاد تسهیلات لازم برای تمامی بخش‌های اقتصادی قابل انجام است و در چارچوب ضوابط و مقررات و با رعایت دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌های بخش اعتباری از جمله آیین نامه تسهیلات و تعهدات کلان، اشخاص مرتبط و همچنین سیاست اعتباری سالانه صورت می گیرد که همه مشتریان بانک در همه بخش‌ها می توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

بانک در این روش، دین مدت‌دار بدهکار را به کمتر از مبلغ اسمی و درج شده در متن اسناد و اوراق تجاری مانند چک و سفته به صورت نقدی از داین و مشتری خریداری می کند بدین ترتیب مشتری می‌تواند زودتر از موعد مقرر نقدینگی مورد نیاز خود را به دست آورد. ملاک تعیین سقف پرداخت تسهیلات خرید دین در واحدهای اقتصادی غیرتولیدی نیز روند عملیات خرید و فروش با در نظرگرفتن حجم حساب ها و اسناد دریافتی اعم از تجاری یا غیرتجاری هر بنگاه در صورت‌های مالی حسابرسی شده و یا اظهارنامه‌های مالیاتی خواهد بود.

خرید دین اسناد تجاری هم بر پایه روش ارزش فعلی اسناد با سررسید آتی صورت می گیرد و در محاسبات مربوط به سود، اصل تسهیلات ملاک عمل خواهد بود. همچنین در قرارداد میان مشتری و بانک، سررسید دین موضوع اسناد و اوراق تجاری نباید از یک سال تجاوز کند و پرداخت تسهیلات خرید دین نسبت به اسناد تجاری با سررسیدهای متفاوت در قالب یک قرارداد امکان پذیر است.

در خرید دین بروات نیز دیون موضوع برواتی که به قبول براتگیر رسیده است، در قالب عقد خرید دین قابل خریداری خواهد بود؛ مشروط بر اینکه مبلغ اسمی سفته یا برات از تمبر الصاقی آن بیشتر نباشد.

توسعه تکنولوژی و بدهی‌های شرکتی، چالش آینده بانکداری است

رئیس کل بانک مرکزی در خصوص کنفرانس بین‌المللی بانکداری در کشور کویت گفت: با اشاره به اینکه روسای بانک مرکزی بسیاری از کشورهای حاشیه منطقه خلیج فارس همچنین مصر، اردن، موریس و مالزی در این کنفرانس حضور داشتند، افزود: در این کنفراس درباره چالش‌های آینده بانکداری بحث شد؛ خصوصا توسعه تکنولوژی که با سرعت در حال پیشرفت است و ما نیاز داریم خودمان را با سرعت تکنولوژی تطبیق دهیم و اگر ندهیم همان بلایی که سر موبایل های قدیمی‌تر در مواجه با تکنولوژی موبایل های هوشمند آمد برای بانکداری نیز اتفاق می‌افتد. همچنین موضوع بدهی های دولت ها و خانوارها که به صورت اوراق و سیستم بانکی است، عنوان شد.
دکتر همتی ادامه داد: بدهی های شرکتی در حال افزایش است و اگر افزایش ادامه پیدا کند در سال ۲۰۴۰ بدهی‌ها نسبت به تولید ناخالص جهان تقریبا ۵۰۰ درصد بیشتر می شود و بدهی شرکتی افزایش قابل توجهی پیدا خواهد کرد.
رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در حاشیه کنفرانس با روسای بانک مرکزی، روابط خوب و دوستانه برقرار کردیم. علیرغم جو و فشاری که آمریکا ایجاد می‌کند خیلی از کشورها تمایل داشتند با ما همکاری کنند و ابراز دوستی شان را مطرح کردند. یکی دو کشور نیز بخاطر فشارهای آمریکا تمایل برای ارتباط نشان ندادند و برای ما قابل درک است.
دکتر همتی افزود: دیدارها و مذاکرات خوبی با هم داشتیم و امیدواریم در آینده این مباحث را به جاهای خوبی برسانیم.
وی با اشاره به اهمیت حضور رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس گفت: حضور رئیس کل بانک مرکزی ایران بسیار مهم و ضروری بود و توانستیم مواضعمان را با دوستانمان مطرح کنیم. همچنین اتفاقاتی که در کشورمان افتاده و مقاومتی که مردم بزرگ ایران انجام دادند و برنامه ریزی هایی که برای خنثی کردن حداکثر فشار دولت آمریکا شده را برایشان تشریح کنیم.
دکتر همتی در پایان عنوان کرد: بسیاری از روسای کل بانک‌های مرکزی کشورهای منطقه تاکید داشتند که که آمریکا سلاح تحریمش کند شده است و خیلی خوشحال بودند که شرایط خوبی در ایران حاکم شده و ثبات در اقتصاد ایران برقرار است و تحریم های آمریکا دیگر نمی تواند اثربخش باشد.