لويى پاستور، پزشك معروف فرانسوي در ۲۷ دسامبر سال ۱۸۲۲م در خانوادهاي تنگدست در يكي از شهرهاي فرانسه به دنيا آمد. در زندگي اوليه لويى، چيز غيرعادي كه حاكي از نبوغ وي باشد مشاهده نشد و در شيمي نيز شاگرد متوسطي به شمار ميرفت. پاستور در سال ۱۸۴۷م موفق به اخذ دكترا در رشته […]
لويى پاستور، پزشك معروف فرانسوي در ۲۷ دسامبر سال ۱۸۲۲م در خانوادهاي تنگدست در يكي از شهرهاي فرانسه به دنيا آمد. در زندگي اوليه لويى، چيز غيرعادي كه حاكي از نبوغ وي باشد مشاهده نشد و در شيمي نيز شاگرد متوسطي به شمار ميرفت. پاستور در سال ۱۸۴۷م موفق به اخذ دكترا در رشته علوم طبيعي گرديد و سال بعد به عنوان استاد شيمي دانشگاهِ اسْتراسْبورْگْ برگزيده شد. وي در سال ۱۸۵۷م عهدهدار رياست دانشكده علوم در شهر ليل فرانسه گرديد. وي در عين پذيرش مسئوليتها به مطالعات و تحقيقات خود ادامه ميداد تا اينكه در ۱۸۷۳م عضو آكادمي پزشكي فرانسه شد. لويى پاستور پس از تحمل رنج هفده سال تحقيق و مطالعه در آزمايشگاه توانست موفقيت بزرگي در پيشرفت شيمي، پزشكي و صنعت كه سود آن نصيب همه جامعه بشري گرديد، به دست آوَرَد. پاستور با كشف مهم خود، مبني بر شناسايى باكتريهاي زيانآور به عنوان عامل بيماريها، جان مردم بيشماري را از مرگ نجات داد. او ثابت كرد كه عمل تخمير و كپك زدن غذاها به دليل فعل و انفعالات شيميايى نيست بلكه بر اثر وجود موجودات زنده ذره بيني ميباشد. اين كشفيات او دانشِ مدرنِ ميكروبشناسي را پايه ريزي كرد و در عين حال، پاستور را به اين نتيجه رساند كه ميتوان ميكروبها را با حرارت معتدل نابود كرد. وي اين شيوه را براي جلوگيري از فساد شير و برخي مايعات به كار برد. پاستور همچنين داروي ضد بيماري سياه زخم در حيوانات را كشف كرد و پس از آن سِرُم ضد هاري را به دست آورد. او درباره مايهكوبي گوسفند و گاو در برابر بيماري كُشنده سياهزخم دريافته بود كه اگر حيوان را با نوع ضعيف شده كشت آن بيماري مايهكوبي كنيم در برابر بيماري اصلي مصونيت پيدا خواهد كرد. اين پزشك شهير در سال ۱۸۸۸م انيستيتو پاستور رابه منظور توليد سرم مزبور تأسيس كرد كه درحال حاضر اين مؤسسه با صدها شعبه در جهان، برخي امور مربوط به بهداشت مواد غذايي و ساخت واكسنها و سرمها را برعهده دارد. لويي پاستور سرانجام در ۲۸ سپتامبر سال ۱۸۹۵م در ۷۳ سالگي درگذشت و با احترام فراوان در انيستيتوي پاريس به خاك سپرده شد.
مدرسه رفتن صبح زود برای کودکان مضر است
نتیجه برخی تحقیقات نشان میدهد صبح زود به مدرسه رفتن برای کودکان مضر است و میتواند سلامت آنها را تحت تاثیر قرار دهد.
تحقیقات در مورد بهترین زمان برای شروع مدارس برای چند دهه مورد مطالعه قرار گرفته است. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، سیسیدی، انجمن خواب آمریکا، ایاسای، انجمن روانشناسی و انجمن پزشکی آمریکا در تحقیقات جامعی دریافتهاند که کار مدارس نباید زودتر از ساعت ۸:۳۰ صبح آغاز شود. با این حال در اکثر کشورها زنگ نخست مدرسه بین ۷ تا ۸ صبح به صدا در میآید.
خواب به طور کلی چهار یا پنج مرحله دارد که مراحل اول را «خواب بدون حرکات سریع چشم» و مرحله آخر را «خواب همراه با حرکات سریع چشم» مینامند. از نظر زیست شناسی بدن کودکان و نوجوانان طوری برنامهریزی شده که حدود ساعت ۱۱ شب به خواب بروند و ساعت ۸ صبح از خواب برخیزند. به همین علت زمان شروع مدارس با ساعات خواب آنان همخوانی ندارد. شروع مدارس در صبح زود سبب میشود که مرحله آخر خواب که حیاتیترین بخش آن است کوتاه شود و این مساله به سلامت کودکان آسیب میزند. کمبود خواب در کودکان و نوجوانان با ابتلاء زودهنگام به فشار خون بالا، چاقی، دیابت و تضعیف سیستم ایمنی مرتبط است.
در مقابل، مطالعات نشان داده است آغاز کار مدارس پس از ساعت ۹ صبح سبب افزایش قدرت یادگیری و پیشرفت درسی کودکان و نوجوانان میشود.