سرپرست معاونت امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی بخشی از برنامهها و سیاستهای آن معاونت را در دوران جدید تشریح کرد. محمود محمودزاده که در جمع مدیران و کارشناسان دفاتر خود در حوزه های اقتصاد مسکن، توسعه مهندسی ساختمان و مقررات ملی و کنترل ساختمان سخن میگفت با اشاره به اینکه به سیاست […]
سرپرست معاونت امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی بخشی از برنامهها و سیاستهای آن معاونت را در دوران جدید تشریح کرد.
محمود محمودزاده که در جمع مدیران و کارشناسان دفاتر خود در حوزه های اقتصاد مسکن، توسعه مهندسی ساختمان و مقررات ملی و کنترل ساختمان سخن میگفت با اشاره به اینکه به سیاست مشارکتی اعتقاد دارد، گفت: به پیشنهادات و ایدههای خلاقانه درون مجموعه را که در جهت استراتژی و اهداف کلان معاونت مسکن وساختمان وزارتخانه است، بها میدهیم و در صورت عملیاتی و اجرایی بودن آنها در صدد تحقق برمی آییم.
معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: معاونت امور مسکن و ساختمان که از جمله معاونتهای کلیدی وزارتخانه است و نقش بسیار موثری در صنعت ساختمان دارد باید به جایگاه اصلی خود بازگردد و اینها در گرو پرکاری و سلامت اداری که قطعا همه بر آن پایبندی کامل دارند، محقق میشود.
محمودزاده فرصتهایی که از سوی وزیر راه و شهرسازی به این معاونت برای ارتقای جایگاه آن داده شده را فرصتی مغتنم برشمرد و یادآور شد: در حال حاضر معاونت مسکن و ساختمان نماینده وزیر در برگزاری مجامع سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت بازآفرینی شهری، شرکت عمران شهرهای جدید و سازمان مجری ساختمان ها و تاسیسات عمومی و دولتی است که این تصمیم هوشمندانه برای هماهنگ کردن مجموعه های مسکنی از سوی وزیر راه و شهرسازی اتخاذ شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: هفته آینده جلسات بودجه شرکتها و سازمانهای زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی برگزار میشود و در آن جلسات با ارایه چهار برنامه و سیاست در بودجههای سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید، شرکت بازافرینی شهری و سازمان مجری، مسیر حرکت مسکن و ساختمان را در چهار شرکت زیرمجموعه وزارتخانه، تعیین میکنیم.
وی خطاب به تمامی مدیران و کارشناسان دفاتر زیر مجموعه خود اعلام کرد: از تمامی دفاتر حوزه معاونت مسکن و ساختمان میخواهم تا با همفکری نقشه راهی تدوین کنیم و اولویتهای کاری را تعیین کرده و بر اساس آن حرکت کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی تکمیل مسکن مهر و اجرای کامل طرح اقدام ملی مسکن؛ احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی طی امسال و سال آتی را از مهمترین اقدامات اجرایی حوزه مسکن برشمرد و گفت: باید مسیری را برای معاونت مسکن و ساختمان تدوین کنیم و بر اساس آن برشهای استانی و ستادی تعیین کنیم.
محمودزاده در ادامه با یادآوری اینکه پتانسیلهای فراوانی در وزارتخانه وجود دارد باید از آنها در جهت هم افزایی بهره لازم را برد، توضیح داد: معاونت امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی مرجع و منبع مدیریت صنعت ساختمان در کشور است و باید جایگاه و نقش خود را تقویت کند.
وی برخورداری و توجه به نظام پیشنهادات را از دیگر برنامههایی عنوان کرد که معاونت مسکن و ساختمان بر آن تمرکز دارد و گفت: از پیشنهاداتی که بتواند در سیستم تحول ایجاد کند حمایت میکنیم و تلاش خواهیم کرد تا پتانسیلهای فراوان موجود را تبدیل به پروژه کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه سیستمهای اداری محدودیتهای خاص خود را دارند، انتظارات خود را از هریک از دفاتر زیرمجموعه معاونت مسکن و ساختمان اعلام کرد و گفت: هم اکنون سنگینی سبد خانوار متعلق به بخش مسکن است و واقعا کسانی که حتی سال هاست مسئولیت زندگی را عهده دار هستند تامین مسکن برایشان دشوار است که باید تلاش کنیم تا متقاضیان واقعی مسکن را صاحب خانه کنیم.
محمودزاده بازتعریف طرح جامع مدیریت صنعت ساختمان کشور را از موضوعاتی عنوان کرد که در دفتر اقتصاد مسکن پیگیری خواهد شد و گفت: تمرکز بر برنامهریزی مسکن از اولویتهای ماست و با بازتعریف طرح جامع مدیریت صنعت ساختمان کشور تلاش میکنیم تا بازیگران و متغیرهای فراوان صنعت ساختمان و حدود فعالیت آنها را تعیین کنیم.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد تا این مهم را در کل کشور نهادینه کنیم که مسکن و ساختمان، صنعت و فرآیندی است که به همراهی و مساعدت تمامی دستگاهها و وزارتخانهها نیاز دارد.
وی با تاکید بر اینکه احداث واحدهای مسکونی در سطح کلان به دلیل عدم وجود زمین به ویژه در کلانشهرها مقدور و میسر نیست، گفت: اینگونه نیست که وزارت راه و شهرسازی بگوید میخواهد زمین در مقیاس کلان بسازد، زیرا اصلا زمینی وجود ندارد. زمین جزئی در سطح شهرها و در شهرهایی که غالبا مشکل مسکن وجود ندارد، موجود است. بنابراین راهبرد زمین دادن جواب نمیدهد. باید به سمت راهبردهای جدید برویم تا موضوع مسکن و ساختمان را در کشور مدیریت کنیم.
محمود زاده ادامه داد: در بخش برنامهریزی مسکن دو طرح مطرح شده و در حال پیگیری است. یکی بحث تکمیل مسکن مهر و مدیریت تکمیل و تحقق آن است که فلوچارتی برای آن ترسیم شده و دیگری اجرای طرح اقدام ملی است.
برگزاری جلسه شورای عالی مسکن با ارایه پیشنویس چگونگی اجرای طرح اقدام ملی و تکمیل مسکن مهر
به گفته محمودزاده، شورای مسکن شنبه آینده با حضور وزیر راه و شهرسازی و مدیران استانی برگزار میشود که در آن جلسه هم مسکن مهر و هم اقدام ملی مورد بحث قرار میگیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: پیشنویسی تهیه شده که با مقیاس شهر و استان تامین سهمیه طرح اقدام ملی مسکن انجام شده است. در این رابطه دو سطح تعیین شده که سطح اول شامل دستگاهها و سازمانهای ستادی است که (سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید، شرکت بازآفرینی شهری، بنیاد مسکن، بانک مسکن و تفاهمنامه هایی که تاکنون امضا شده و یا امضا خواهد شد) میشود.