بلاتکلیفی ادامه‌دار پروژه شهرک کارآفرین گناباد؛  جمع‌آوری صنوف آلاینده روی کاغذ!
بلاتکلیفی ادامه‌دار پروژه شهرک کارآفرین گناباد؛  جمع‌آوری صنوف آلاینده روی کاغذ!

شهرداری گناباد در راستای درآمدزایی و همچنین با هدف جمع‌آوری صنوف آلاینده از سطح شهر، طی برنامه‌ای اقدام به ایجاد «شهرک کارآفرین» کرد. در خردادماه ۹۵ خبر راه‌اندازی شهرک کارآفرین توسط شهردار اسبق گناباد اعلام شد. پروژه شهرک کارآفرین شهرستان گناباد با هدف تجمیع اصناف این شهرستان از سال ۱۳۸۹ کلید خورده اما هنوز خبری […]

شهرداری گناباد در راستای درآمدزایی و همچنین با هدف جمع‌آوری صنوف آلاینده از سطح شهر، طی برنامه‌ای اقدام به ایجاد «شهرک کارآفرین» کرد. در خردادماه ۹۵ خبر راه‌اندازی شهرک کارآفرین توسط شهردار اسبق گناباد اعلام شد. پروژه شهرک کارآفرین شهرستان گناباد با هدف تجمیع اصناف این شهرستان از سال ۱۳۸۹ کلید خورده اما هنوز خبری از بهره برداری آن نیست.

شهرداری‌ها در چند سال اخیر وضعیت درآمدی خوبی نداشته‌اند و علاوه بر آن، قانون‌هایی مانند حذف سهم شهرداری‌ها از محل فروش فرآورده‌های نفتی اوضاع را بدتر کرده است. این در حالی است که بسیاری از شهرداری‌ها در سالیان اخیر اقدام به جذب نیروی خارج از نیاز کرده اند و همین موضوع سبب شد بخش اعظمی از اعتبارات حوزه مدیریت شهری، به حقوق و دستمزد اختصاص یابد.
این شهرک در زمینی به وسعت ۲۰ هکتار و با ساخت ۲۰۰ واحد تجاری قرار بود کار خود را در سمت ورودی شهر از شهرستان بجستان آغاز کند.
تقوی اعلام کرد که ۱۴۰۰ صنف مزاحم در سطح شهر به این محل منتقل‌ شده و زمینه ایجاد اشتغال ۴ هزار نفر را مهیا می‌کند.
با این‌ وجود قصه شهرک کارآفرین و تجمیع صنوف آلاینده سر درازی دارد و از سال ۸۹ این موضوع در دستور کار است که در زیر به تاریخ‌نگاری آن پرداخته‌ایم.
شهردار گناباد با اشاره به کاهش درآمد شهرداری از محل ماده ۱۸۰ افزود: متاسفانه طی یک سال اخیر شهرداری از محل ماده ۱۸۰ هیچ گونه دریافتی نداشته است و به دلیل شرایط اقتصادی مردم سایر دریافتی‌های شهرداری نيز کاهش یافته است.
شهردار گناباد تاکید کرد: مشکل اصلی شهرداری گناباد نداشتن درآمد پایدار است که یکی از اولویت‌های ما در شهرداری تامین درآمد است که در این راستا برنامه‌ریزی های لازم جهت راه‌اندازی شهرک کارآفرین صورت گرفته است.
وی با اشاره به نقش مردم در کاهش هزینه‌های شهرداری گفت : اگر شهروندان همکاری لازم را با شهرداری داشته باشند بسیاری از مشکلاتی که امروز با آن دست به گریبان هستیم، قابل حل خواهد بود.
تقوی خاطرنشان کرد: با همه این مشکلات از ابتدای سال ۹۵ تاکنون بیش از ۹ هزار و ۴۰۰ مترکعب از معابر شهر گناباد آسفالت شده است که برای اجرای این میزان آسفالت ۴۵تن قیر مصرف کرده‌ایم.
شهردار گناباد اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده توانسته ایم هزار و ۲۰ مترمکعب از سطح معابر را نیز لکه‌گیری کنیم تا مقداری از مشکلات شهروندان بکاهیم.
مردم گناباد نیز وضعیت صنوف آلاینده را در سال‌های اخیر بسیار نامناسب ارزیابی می‌کنند که در همین زمینه خزاعی از اهالی شهرک توحید گناباد در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: بدترین قسمت شهر در زمینه صنوف آلاینده ابتدای خیابان سعدی است؛ شما در این قسمت همه صنوف آلاینده را می‌توانید مشاهده کنید.
وی ادامه داد: ساماندهی نشدن این قسمت سبب شده برخی مواقع راه اصلی مسدود شود و این در صورتی است که باید این مغازه‌ها به دلیل سروصدایی که دارند به خارج شهر منتقل شوند.
زنگویی نیز از اهالی گناباد می‌گوید: اگر چرخی در سطح شهر بزنید صنوف آلاینده را مشاهده می‌کنید که چهره شهر را بهم ریخته‌اند و این در صورتی است که مسئولان بارها قول داده‌اند صنوف آلاینده از سطح شهر خارج شود.
یکی از مغازه داران ابتدای خیابان سعدی که از صنوف آلاینده نیز می‌باشد اظهار داشت: شهرداری و یا هر دستگاهی که متولی است باید مکانی را برای فعالیت ما مشخص کند و زیرساخت‌ها مهیا باشد.
وی ادامه داد: مغازه‌داری که ۲۰ سال است در این مکان کار می‌کند و شناخته شده نمی‌تواند جابه جا شود مگر یک طرح کلی باشد تا در آن صورت قبول کند مغازه خود را جابه جا کند.
یکی دیگر از مغازه‌داران نیز می‌گوید: اینجا نزدیک جاده اصلی است و مشتری‌های غریبه را جذب می‌کنیم اما مکانی که شهرداری در نظر گرفته از جاده اصلی دور است و باید بسیار زیاد در آنجا کار شود تا بتواند به صورت یک شهرک درآید.
برای پیگیری موضوع به سراغ شهردار گناباد می‌رویم. مهران حسین زاده شهردار گناباد نیز اظهار داشت: شهرک کارآفرین نیاز به یک مدیریت واحد دارد و این در صورتی بوده که در گذشته توسط نیروهای شهرداری مدیریت می‌شده است.
وی ادامه داد: برای پیشرفت بهتر کار مدیریت اجرایی مجزایی در شهرک مستقر می‌شوند و با اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی که تخصیص داده شده روند کار سرعت بهتری پیدا می‌کند.
ایجاد زیرساخت‌های لازم و راه دسترسی مناسب گوشه‌ای از اقدامات صورت گرفته توسط شهرداری برای انتقال این صنوف به شهرک کار آفرین است ولی به گفته مغازه دارن گناباد ساخت این مغازه‌ها هزینه‌ای را در بر خواهد داشت که باید برای نیز تدبیری کرد/تسنیم.