انتصاب سرپرست جدید معاونت آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور
انتصاب سرپرست جدید معاونت آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور

  دکتر حسن عماری با حکم دکتر محمد حاتمی، ریاست سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور به عنوان سرپرست معاونت آموزشی نظام منصوب شد. لازم به ذکر است پیش از این دکتر محمد ابراهیم مداحی عهده دار این مسئولیت بودند.         مصوبه نگران کننده مجلس درباره “قلیان” رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل […]

 

دکتر حسن عماری با حکم دکتر محمد حاتمی، ریاست سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور به عنوان سرپرست معاونت آموزشی نظام منصوب شد.

لازم به ذکر است پیش از این دکتر محمد ابراهیم مداحی عهده دار این مسئولیت بودند.

 

 

 

 

مصوبه نگران کننده مجلس درباره “قلیان”

رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه اخیرا برخی از نمایندگان مجلس طرحی را در مجلس عنوان کردند که اماکن عرضه کننده قلیان به اماکن خصوصی تبدیل شوند، گفت: این مصوبه نگران کننده است و تاثیر بدی بر افزایش مصرف داشته و اجازه نمی‌دهد به هدف خود که کاهش ۳۰ درصدی مصرف دخانیات تا سال ۱۴۰۴ است، دست یابیم. مهندس بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه در حال حاضر ۱۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال مصرف کننده انواع محصولات دخانی هستند، خاطرنشان کرد: ۲۵ درصد این آمار را مردان و ۴ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.    وی در خصوص مصرف روزانه دخانیات گفت: حدود ۱۰.۱ درصد گروه سنی ۱۸ سال به بالا، مصرف کننده سیگار به صورت روزانه هستند که ۲۰ درصد را مردان و یک درصد زنان را شامل می‌شوند. ولی‌زاده عنوان کرد: طبق آمار، مصرف سیگار در سال‌های اخیر، روند تقریبا ثابتی را در مردان طی کرده است، اما  در زنان این آمار در حال افزایش است.

وی درخصوص باورهای غلط در مورد اینکه مصرف قلیان ضرری ندارد، توضیح داد: امروزه قلیان یکی از مهم‌ترین معضلات ما در عرصه کنترل دخانیات محسوب می شود، متأسفانه خانواده‌ها  تصور می‌کنند قلیان‌ها به دلیل اسامی میوه‌ای و عطر شیرینی که دارند، ضرری نداشته و در دورهمی‌های خانوادگی از این وسیله به راحتی استفاده می‌کنند. رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: همچنین باورهایی غلط مثل اینکه دود از آب عبور می‌کند و ضرر ندارد (اتفاقا آب باعث می‌شود دود راحت‌تر و بیشتر وارد حلق و ریه‌ها شود) یا اینکه تنباکوهای میوه‌ای برای بدن مفید هستند، باعث شده مصرف قلیان در بین مردم ما افزایش یابد. غافل از اینکه عطر و طعم توتون و تنباکوها، نه تنها طبیعی نبوده، بلکه شیمیایی است.

«تکذیب» ادعای «رتبه نهمی» ایرانیان در مصرف الکل

به دنبال انتشار خبری به نقل از گزارش سازمان جهانی بهداشت، مبنی بر اینکه ایران در زمینه مصرف الکل در میان ۱۹۶ کشور جهان، رتبه نهم را دارد، رئیس مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، اما این موضوع را تکذیب کرد و با اشاره به وضعیت مصرف الکل در کشور، گفت: مطالعات انجام‌شده در کشور نشان می‌دهد که بین ۹۰ تا ۹۵ درصد ایرانی‌های بزرگسال (بالای ۱۵ سال) الکل مصرف نمی‌کنند. آفرین رحیمی موقر، با تاکید بر اینکه آمار اعلام‌شده مبنی بر اینکه ایران در مصرف الکل در جهان رتبه نهم را دارد، نادرست و اشتباه است، گفت: بر اساس داده‌ها و نتایج تحقیقات ما، مصرف الکل در ایران بسیار کمتر از بسیاری از کشورهای جهان است. همچنین همان مقدار نیز در زنان که نیمی از جمعیت را تشکیل می‌دهند، حدود یک دهم مردان است. وی در عین حال گفت که «بر اساس داده‌های موجود، به نظر می‌رسد مصرف الکل به ویژه در جوانان در سال‌های اخیر افزایش یافته است و باید اقدامات لازم برای آموزش و پیشگیری از مشکلات ناشی از آن انجام شود.» وی همچنین تاکید کرد:  مطالعات انجام شده در کشور نشان می‌دهد که بین ۹۰ تا ۹۵ درصد ایرانی‌های بزرگسال (بالای ۱۵ سال) الکل مصرف نمی‌کنند.

«بیکاری در بین سالمندان» کمتر از جوانان است

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: تامین ملزومات خدمات‌ اجتماعی و درمانی برای جمعیت سالمندان آینده، ما را نگران می‌‌کند.

محمد نفریه در ارتباط با پدیده سالمندآزاری گفت: سالمند آزاری در کشور توسط اورژانس اجتماعی و خط ۱۲۳ مورد رسیدگی قرار می‌گیرد. نباید تصور کنیم که مصداق سالمندآزاری تنها ضرب و شتم فرد سالمند است. اورژانس اجتماعی در مواردی که به سالمند رسیدگی نمی‌شود و پرستاری از سالمند فراموش می‌شود، ورود می‌کند. متاسفانه از خشونت‌های خانگی نسبت به آنها به جهت آنکه اغلب در خفا اتفاق می‌افتد، آمار دقیق نداریم.   وی افزود: باید توجه کرد که سالمندی موضوع مذمومی نیست تا بخواهیم با آن مقابله کنیم. آنچه اهمیت دارد رشد جمعیت سالمندی در کشور است. امروز رشد این جمعیت در کشور ۱۰ درصد است. برآورد می‌کنیم این رشد در ۲۵ سال آینده به ۳۰ درصد برسد و به عبارتی رشدی معادل ۳ برابر امروز خواهیم داشت.  نفریه در ارتباط با آینده جمعیت کشور اذعان کرد: اکنون ما جزو کشورهایی با جمعیت جوان محسوب می‌شویم، اما بنابر روندی که پیش رویمان است، جمعیت کهن‌سالی خواهیم داشت.  معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با تاکید بر آمار قابل توجه سالمندانی که نیاز به مراقبت خواهند داشت، بیان کرد: معمولا ۸۰ درصد جمعیت سالمندان بطور مستقل از پس نیازهای خود بر‌می‌آیند. از مابقی این آمار ۱۳ درصد برای رفع نیازهای خود به کمک نیازمند هستند و ۵ درصد از سالمندان کشور نیز برای رفع نیازهای روزمره کاملا وابسته هستند. باید توجه کنیم که چند درصد سالمند وابسته خواهیم داشت و چند درصد سالمندانی خواهیم داشت که به کمک نیاز دارند.