«جمله» برخی اقدامات نمایشی نمایندگان مجلس در آستانه انتخابات مجلس یازدهم را بررسی می کند از محکومیت هالیوود تا ممنوعیت درس زبان انگلیسی!
«جمله» برخی اقدامات نمایشی نمایندگان مجلس در آستانه انتخابات مجلس یازدهم را بررسی می کند از محکومیت هالیوود تا ممنوعیت درس زبان انگلیسی!

محمدحسین جعفری سمیع دبیر گروه سیاسی هر روزی که می گذرد، مجلس دهم به پایان عمر خود نزدیک تر شده و از سوی دیگر به همان میزان نیز انتخابات مجلس یازدهم نزدیک تر می شویم. تنها حدود پنج ماه به برگزاری انتخابات مجلس یازدهم باقی مانده است. مجلسی که شاید در آن بسیاری از نمایندگان […]

محمدحسین جعفری سمیع
دبیر گروه سیاسی

هر روزی که می گذرد، مجلس دهم به پایان عمر خود نزدیک تر شده و از سوی دیگر به همان میزان نیز انتخابات مجلس یازدهم نزدیک تر می شویم. تنها حدود پنج ماه به برگزاری انتخابات مجلس یازدهم باقی مانده است. مجلسی که شاید در آن بسیاری از نمایندگان فعلی در آن حضور نداشته باشند. اما برای برخی از این نمایندگان، دل کندن از صندلی سبز بهارستان بسیار سخت و دشوار است. به همین دلیل این روزها شاهد جنب و جوش برخی نمایندگانی هستیم که تلاش دارند در ماه های باقی مانده از عمر مجلس دهم، خودی نشان داده و بقای خود را تضمین کنند.

به گزارش «جمله» هفته گذشته بود که ۵۷ نماینده مجلس طرحی یک فوریتی به هیات رئیسه مجلس ارائه کردند و خواستار آن شدند که آموزش زبان‌انگلیسی از برنامه مدارس حذف و اختیاری شود. آنها مدعی هستند که اجباری بودن زبان انگلیسی در مدارس “می‌تواند در ضعف تحصیل” دانش‌آموزانی که علاقه‌ای به ادامه تحصیل ندارند، تأثیرگذار باشد.
اما این تنها طرح عجیب و سوال برانگیز نمایندگان مجلس دهم در این روزها نیست. اواخر شهریور ماه بود که محمدعلی پورمختار، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس و از نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری خبر داد که «طرح شکایت مجلس از سینمای هالیوود» با امضای۱۸۰ نماینده در دستور کار مجلس قرار دارد.

طرح های نمایشی و تبلیغاتی مجلسی ها
پورمختار خواهان اعمال «فیلترهای» رایج در جمهوری اسلامی برای صدور مجوز ساخت و پخش فیلم در آمریکا شده بود و در اظهاراتی عجیب گفته بود: «هالیوود یک موسسه رسمی سینمایی است که با ارایه تصویر غیر واقعی و کاذب از جامعه و دولت جمهوری اسلامی ایران، به نوعی در حال جنگ با ماست!»
این نماینده اصولگرا، درباره «موضوعیت شکایت از هالیوود»، از سینمای هالیوود به عنوان «یک موسسه» نام برده بود و گفته بود: «هالیوود یک موسسه رسمی سینمای است که راستای اهداف کلی آمریکا در حرکت است و پرونده شکایت جمهوری اسلامی از آن می‌تواند در دادگاه‌های آمریکا و حتی دادگاه‌های کشورهای که این فیلم‌ها پخش می شود مورد بررسی قرار گیرد.» این درحالی است که هالیوود منطقه‌ای است در لس‌آنجلس که به‌خاطر تمرکز استودیوهای فیلمسازی در آن، در دهه‌های گذشته به عنوان نامی نمادین برای صنعت سینما و تلویزیون آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد.
شکایت از هالیوود البته زمانی به فکر پایداری چی ها رسید که نیم نگاهی به کشور متخاصم آمریکا انداختند. همان زمانی که واکنش های زیادی در خصوص زندگی خانواده های مسئولان در خارج از کشور و به ویژه در ایالات متحده آمریکا، در شبکه های اجتماعی بالا گرفته بود.
چند ماه پیش وقتی سیل واکنش‌ها به حضور خانواده‌های مسوولین در خارج از کشور اوج گرفته بود تعدادی از نمایندگان طرح دوفوریتی « بازگرداندن اعضای “درجه‌یک” خانواده مسئولان به کشور» را کلید زدند. طرحی که از همان اول هم می‌شد حدس زد که راه به جایی نخواهد برد و اساسا چیزی جز یک مانور انتخاباتی از سوی طراحان آن که بیشتر وابسته به طیف پایداری های پارلمان بودند، نیست. این طرح در یک ماده واحده و یک تبصره تدوین و به هیئت‌رئیسه پارلمان تحویل شد.
«اصلاح قانون تجارت» چند هفته ای در دستورکار مجلس قرار داشت تا شاید با رفع برخی موانع و گره های کور قوانینی در حوزه اقتصاد و تجارت، به بهبود و رونق اقتصاد کمک کند. در این میان اینکه چقدر این اصلاح قانون قادر است به این سرمنزل مقصود برسد چندان هم شاید محل سوال نباشد آنهم وقتی که ماده های این لایحه اصلاحی به شکلی سونامی وارد در صحن مجلس مطرح و به سرعت تصویب می شدند. گویی فقط تصویب مهم بود و بس.آنقدر که حتی صدای برخی مجلسی‌ها هم بلند شد تا آنجا که حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر به تسنیم گفت:« ۳۳۱ ماده لایحه اصلاح قانون تجارت در مدت ۱۰ دقیقه در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس مصوب شده است.»

پایداری چی ها رکورد دار طرح های نمایشی
البته در این میان نمایندگان نزدیک به جریان پایداری رکورد دار طرح های نمایشی محسوب می شوند. دوازدهم تیرماه، در سی و یکمین سالگرد حمله ناو آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایران، نمایندگان پایداری چی تحت عنوان «اعضای فراکسیون اقدامات پیش‌دستانه علیه تهدیدات آمریکا» به هرمزگان سفر کردند تا از تصمیمات این فراکسیون رونمایی کنند.
امیرحسین قاضی زاده هاشمی عنوان نماینده عضو جبهه پایداری همان زمان در تشریح اقدامات این فراکسیون جدید گفت: «اعضای فراکسیون اقدامات پیش‌دستانه علیه تهدیدات آمریکا با همکاری پژوهشگاه امام حسین (ع) از ۱۰ طرح ضدآمریکایی در بندرعباس رونمایی خواهند کرد و سه طرح دیگر آماده طرح در مجلس شورای اسلامی است». البته وضعیت هیچکدام از ۱۰ طرحی که قاضی زاده هاشمی از آنان سخن گفته بود روشن نشد و در نهایت معلوم نشد کدام یک از طرح های مطرح شده در جهت منویات مقام معظم رهبری و منافع ملی می باشد.
نمایندگان جریان پایداری، فارغ از اینکه چند درصد از نمایندگان آرم «سیب گاز زده» در پس گوشی‌هایشان حک شده است برای آنکه ضرب شستی به این شرکت و مهمترین ترین مارک گوشی‌های هوشمند نشان داده باشند طرح تحریم اپل را هم مطرح کردند.اوایل سال بود که احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیات‌رئیسه مجلس که او هم از اعضای جبهه پایداری به شمار می‎آید از طرح قابل تامل مجلس در ارتباط با تحریم گوشی‎های شرکت اپل خبر داد.
در نهایت هفته گذشته و در ادامه طرح های نمایشی، نوبت به طرحی برای ممنوعیت زبان انگلیسی در مدارس کشور رسیده است تا این عده از نمایندگان، کلکسیون طرح های عجیب و غریب و البته نمایشی خود را تکمیل کنند. نمایندگانی که این طرح را ارائه کرده اند، مدعی هستند که اجباری بودن زبان انگلیسی در مدارس «می‌تواند در ضعف تحصیل» دانش‌آموزانی که علاقه‌ای به ادامه تحصیل ندارند، تأثیرگذار باشد.
در بخشی از طرح آنها آمده است: «از تاریخ تصویب این قانون آموزش و پرورش مکلف است آموزش‌های زبان‌های موضوعی این قانون و زبان انگلیسی را صرفاً از طریق آموزشگاه‌های آزاد تحت نظارت آن وزارتخانه و حداکثر معادل سه سال تحصیلی منحصراً برای دانش‌آموزان مقطع دبیرستان ارائه کند.» در واکنش به این طرح مسئولان آموزش و پرورش به روزنامه ایران گفتند: «ما نمی‌دانیم که دقیقاً نمایندگان می‌خواهند چه اقدامی انجام دهند. در بسیاری از شهرها بخصوص استان‌های محروم ما آموزشگاه‌های زبان نداریم. باید در این باره شفاف‌سازی شود.»
طرح نمایندگان مجلس در جهت حذف زبان انگلیسی از برنامه درسی مدارس بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های اجتماعی داشته است. کیفیت آموزش زبان‌های خارجی (انگلیسی و عربی) در سیستم آموزشی ایران سا‌ل‌هاست که مورد انتقاد است.
کمتر دانش‌آموزی در ایران تنها به یاری آموزش در مدرسه، به زبان انگلیسی یا عربی مسلط می‌شود. از آن‌گذشته، گفته نمایندگان در مورد «عدم نیاز دانش‌آموزان فنی و حرفه‌ای به زبان انگلیسی» هم جای پرسش دارد. تمامی رشته‌های فنی، از جمله کامپیوتر، برق و مکانیک اصطلاحات انگلیسی دارند و توانایی دانش‌آموز در خواندن و درک آنها بر کسی پوشیده نیست. ‌
در نهایت با وجود انتقادات گسترده به طرح هایی از این دست، گویا برخی از نمایندگان مجلس همچنان تلاش دارند فعالیت های تبلیغاتی خود را برای حضور در انتخابات مجلس یازدهم در قالب طرح های نمایشی دنبال کنند. این در حالی است که در اکثر کشورهای توسعه یافته، ملاک انتخاب افراد، عملکرد مسئولانه آنان در قبال منافع ملی است. اما در مقابل برخی از نمایندگان، با ارائه چنین طرح های نمایشی تلاش دارند تا با کمترین هزینه، صندلی سبز بهارستان را از هم اکنون برای خود رزرو کرده باشند.