صنعت برق به دلیل نوسانات نرخ ارز دچار مشکل می‌شود
صنعت برق به دلیل نوسانات نرخ ارز دچار مشکل می‌شود

دبیر کمیته سندیکای صنعت برق ایران از تاثیر نوسانات ارز بر فعالیت صنعت برق و ایجاد مشکلات در این حوزه خبر داد. محمدعلی محمدی دبیر کمیته سندیکای صنعت برق ایران گفت: قراردادهای پیمانکاری صنعت برق به دلیل نوسانات نرخ ارز دچار مشکل می‌شوند و متاسفانه همت لازم برای رساندن این قرارداد‌ها به سرانجامی مشخص وجود […]

دبیر کمیته سندیکای صنعت برق ایران از تاثیر نوسانات ارز بر فعالیت صنعت برق و ایجاد مشکلات در این حوزه خبر داد. محمدعلی محمدی دبیر کمیته سندیکای صنعت برق ایران گفت: قراردادهای پیمانکاری صنعت برق به دلیل نوسانات نرخ ارز دچار مشکل می‌شوند و متاسفانه همت لازم برای رساندن این قرارداد‌ها به سرانجامی مشخص وجود ندارد. او ادامه داد: طی نشست‌ها و گفت‌وگو‌هایی که بین شرکت‌ها و وزارت نیرو به انجام رسیده مقرر شد تا این قرارداد‌ها در کارگروه مشترکی با حضور طرفین بررسی شود، همچنین اخیرا نامه‌ای به کارفرمایان صنعت برق ارسال شده است این افراد اقدامی به صورت یک طرفه انجام ندهند. وی افزود: با این حال تعیین تکلیف این قرارداد‌ها به دلیل اختلالات ایجاد شده در توازن قیمتی، نیاز به بررسی‌ها و کار زیادی دارد.

بدهی‌های خارجی ایران ۶.۵ درصد کاهش یافت

بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از دیون خارجی کشورها کل بدهی خارجی ایران در پایان سال ۲۰۱۸ را ۶ میلیارد و ۳۲۳ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار اعلام کرد. با وجود تحریم‌های آمریکا بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال قبل از آن ۶.۵ درصد کاهش داشته است. در پایان سال ۲۰۱۷ کل بدهی خارجی ایران ۶ میلیارد و ۷۶۱ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار محاسبه شده بود، بر این اساس بدهی خارجی ایران در سال قبل ۴۳۷.۲ میلیون دلار کاهش داشته است. بر اساس این گزارش از کل بدهی خارجی ایران در پایان سال ۲۰۱۸ بالغ بر ۳۸۱.۸ میلیون دلار مربوط به بدهی بلندمدت، ۳.۹۵۸ میلیارد و ۸۰۰ هزار دلار مربوط به بدهی کوتاه‌مدت و ۱.۹۸۳ میلیارد و ۴۰۰ هزار دلار مربوط به خطوط اعتباری صندوق بین‌المللی بوده است.

 

 

اُفت ۵۰ درصدی قیمت طلای سرخ در بازار

نایب رئیس شورای ملی زعفران از اُفت ۵۰ درصدی قیمت زعفران نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: هم اکنون حداقل نرخ هر کیلو زعفران ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. غلامرضا میری اظهار کرد: اگر مسئولان وزارت جهاد کشاورزی از الان اقدام به کشت زعفران کنند، حداقل ۱۰ سال زمان نیاز دارد که این امر در کشور محقق شود. وی با اشاره به اینکه هم اکنون یک درصد مزارع زعفران مکانیزه کشت می‌شود، افزود: این در حالی است که اگر کشت کل زعفران کشور مکانیزه شود، از آلودگی در زمان برداشت دیگر هیچ خبری نیست. میری بیان کرد: همه ساله سطح زیر کشت زعفران بین ۵ تا ۲۰ درصد افزایش می‌یابد، اما آمار دقیقی از این میزان افزایش در دسترس نیست چرا که هم اکنون کشت زعفران در ۲۳ استان کشور در حال انجام است.

 

 

کاهش ۲۰ درصدی سطح زیر کشت گندم در سال زراعی آینده

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران از کاهش سطح زیر کشت گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: با توجه به اعلام نرخ دو هزار و ۲۰۰ تومانی برای خرید تضمینی هر کیلو گندم و نارضایتی کشاورزان از این نرخ در صورت اصلاح نشدن آن، سطح زیر کشت گندم در مقایسه با سال گذشته حداقل ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت. عطاالله هاشمی گفت: با توجه به تخلف دولت در اجرای قانون خرید تضمینی پیش بینی می‌شود که سطح زیر کشت گندم نسبت به مدت مشابه سال قبل حداقل ۲۰ درصد کاهش یابد. وی افزود: امسال بسیاری از کشاورزان از گندم تولیدی خود به عنوان بذر برای کشت استفاده می‌کنند که بدین ترتیب احتمال کاهش عملکرد در واحد سطح وجود دارد چرا که قیمت بذور اصلاح شده نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.

 

 

اصلاح قانون تجارت می‌تواند به شفافیت کمک کند

عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران درباره اصلاح قانون تجارت اظهار کرد: اصلاح قانون تجارت، می‌تواند به شفافیت امور تجاری کمک کند. فریال مستوفی تصریح کرد: با توجه به اینکه بعد از ۱۴ سال به فکر اصلاح این قانون افتاده اند جای بحثی بسیار مفصل دارد. مهم ترین نیاز قانون تجارت در زمان اصلاح، بروز بودن و برخط شدن اطلاعات است. مستوفی با تاکید بر اینکه اصلاح این قانون، نیازمند اطلاعات بیشتری است، افزود: اطلاعات کافی در این قانون، شرط مهمی است چرا که ما نیازمند آن هستیم عرف را در این قانون پررنگ کنیم، به عبارتی قضات در این مساله، نقش بسیار پررنگی دارند. عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: اصلاح قانون تجارت بدون استفاده از نظرات کارشناسان بخش خصوصی و اساتید علم اقتصاد ناقص و غیر کارآمد خواهد بود.