معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به این که در حال حاضر ٣٢٠٠ صندوق خرد محلی در جهت توان افزایی زنان فعال است، گفت: همزمان با روز جهانی زن و روستا، هزار صندوق اعتباری خرد به مجموع صندوق های محلی روستایی و عشایری افزوده شد. معصومه ابتکار افزود: به مناسبات […]
معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به این که در حال حاضر ٣٢٠٠ صندوق خرد محلی در جهت توان افزایی زنان فعال است، گفت: همزمان با روز جهانی زن و روستا، هزار صندوق اعتباری خرد به مجموع صندوق های محلی روستایی و عشایری افزوده شد.
معصومه ابتکار افزود: به مناسبات روز جهانی زن و روستا، امروز از حدود ۲۰ دستگاه گزارش فعالیت گرفتیم و موافقت نامه هایی در ادامه تلاش ها برای ارتقای توانمندسازی زنان روستایی و عشایری منعقد شد.
وی خاطرنشان کرد: طبق این گزارش ها، بیش از سه هزار زن بهیار در سطح روستاها همکاری های خوبی با معاونت داشتند.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به این که پیام جلسه امروز نشان دادن تلاش جدی دولت تدبیر و امید برای روستاها و اشتغال آنان بخصوص زنان روستایی است، یادآور شد: البته کمبودها همچنان زیاد است که امیدواریم با همت همه دست اندرکاران روز به روز شاهد توان افزایی زنان روستایی؛ چه زنان سرپرست خانوار و چه دختران روستایی باشیم.
ابتکار افزود: معاونت امور زنان و خانواده هم به نوبه خود در جهت گیری برنامه ها سهم پر رنگی داشته است. ضمن این که سازمان های مردم نهاد هم توانمندی این را دارند که نقش آفرینی کنند.
ابتکار در بخشی دیگر از سخنان خود، با تاکید بر این که نگاه جامع به بحث توسعه روستایی در کنار بعد زیست محیطی مورد توجه بوده است، إظهار داشت: بر همین اساس بحث استاندارد سازی غذایی و محصولات روستایی در اولویت قرار گرفته است.
وی افزود: در بودجه سال ٩٩ استمرار این توجه و گستردگی برنامه ها را با هماهنگی مسؤولان در پیش داریم؛ چه در حوزه سلامت، چه آموزش و پرورش و چه عدالت جنسیتی که استمرار پیدا خواهد کرد.
معاون رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: در زمینه توسعه صندوق های خرد محلی و نقش پذیری زنان روستایی در این صندوق های خرد که بالغ بر ٣٢٠٠ صندوق فعال است همواره کوشا بودیم و امروز به لطف و همکاری صندوق کارآفرینی امید، هزار صندوق جدید جهت توان افزایی زنان روستایی افزوده شد.
وی یادآور شد: این امر می تواند گرمی بخش روستاهای ما و اقتصاد کشاورزی و تحولات اجتماعی و فرهنگی در روستا باشد چرا که سرمایه روستایی باید حفظ و ارتقا پیدا کند.
١٥ اکتبر برابر با ٢٣ مهرماه در سال ٢٠٠٧ از سوی سازمان ملل متحد به نام روز جهانی زن و روستا نامگذاری شده است. هدف از این نامگذاری ارتقای وضعیت زنان روستایی و عشائری است که این اهم در جمهوری اسلامی ایران با توجه به جمعیت زنان روستایی و سهم بالای آنها در اقتصاد جدی گرفته شده و عمل می شود.
شعار امسال این روز از سوی سازمان ملل «زنان و دختران روستایی، انعطاف پذیری در برابر آب و هوا» تعیین شده است.
در ایران حدود ١١ میلیون زن روستایی زندگی می کنند که تقریبا ٣٠ درصد جمعیت زنان را تشکیل می دهند. این زنان نقشی فعال در تولید محصولات کشاورزی و دامی دارند، فعالیت هایی که اغلب بی دستمزد است و اهمیتش در اقتصاد و اجتماع نادیده گرفته می شود.