در این رابطه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: با توجه به ویزیتهای صورت گرفته، بیماری خاص و جدی در بین زائران گزارش نشده است. ابراهیم شکیبا با اشاره به شدت موج بازگشت زائران اربعین از «مرز خسروی» اظهار داشت: تمام موارد بهداشتی در ورودی مرز خسروی انجام میشود و در صورت مشاهده سرماخوردگی، […]
در این رابطه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: با توجه به ویزیتهای صورت گرفته، بیماری خاص و جدی در بین زائران گزارش نشده است. ابراهیم شکیبا با اشاره به شدت موج بازگشت زائران اربعین از «مرز خسروی» اظهار داشت: تمام موارد بهداشتی در ورودی مرز خسروی انجام میشود و در صورت مشاهده سرماخوردگی، تب و بیماری اسهالی شناسایی و با نمونهبرداری و آزمایش فرد مربوطه تحت درمان خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه پزشک، ماما، دارو، آزمایشگاه بسیار مجهز و نیروهای بهداشت محیط در پایانه خسروی مستقر هستند عنوان کرد: تمام خدماترسانیها به نحو احسنت در حال انجام است و این خدماتدهی تا پایان آخرین زائر از مرز خسروی انجام میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه بیمار خاص و جدی در زائران برگشتی از مرز خروی مشاهده نشده است خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده علائمی همچون اسهال، تب و موارد دیگر به منظور پیشگیری زائر به بیماری وبا نمونهبرداریهای لازم انجام میشود و تاکنون بیماری جدی در بین زائران مشاهده نشده است.
شکیبا با اشاره به موج بازگشت زائران، روزانه ۴۰۰ مفر تحت درمان قرار میگیرند عنوان کرد: در حوزه بهداشت محیط نیز، کنترل آب، نظارت بر پخت غذا و وضعیت سرویسهای بهداشتی در پایانه مرز خسروی مورد بررسی قرار میگیرد. وی خاطرنشان کرد: بازرسان این مرکز بهداشت به صورت شبانه روزی از ابتدای پیادهروی اربعین تا آخرین دقایق در مرز خسروی حضور دارند و بسیار هم سختگیرانه عمل میکنند زیرا که سلامت مردم برای ما در اولویت است. شکیبا تصریح کرد: در صورت مشاهده درد شکم، اسهال و استفراغ، سرگیجه و مواردی از این قبیل به سرعت به آن رسیدگی میکنیم و نمونهبرداریهای لازم انجام میشود تا ویروسی یا میکروبی بودن یا نبودن بیماری مشخص شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز در این باره گفت: ۷ هزار زائر اربعین مورد خدماتدرمانی در این ایام قرار گرفتند.
بهمن روشنی افزود: بیمارستان قصرشیرین، سرپل ذهاب، اسلام آبادغرب، بیمارستان صحرایی ارتش در آمادهباش کامل برای خدماترسانی به زوار اربعین هستند. وی با اشاره به اینکه تمام تخصصهای اصلی همچون جراحی، بیهوشی، داخلی، زنان، اطفال و اورتوپد در بیمارستان قصرشیرین به زائران اربعین خدمتدهی میکنند عنوان کرد: از آغاز سفر اربعین تا کنون به ۷۰۰۰ زائر اربعین خدمات درمانی ارائه شده است. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه ۶۸۱ مورد بستری اورژانس، ۸۳ مورد بستری در بخش، ۳۰ مورد به بیمارستانهای مرکز استان برای بستری اعزام شدند خاطرنشان کرد: ۶۵۲ مورد به دلیل تنفسی، ۱۱۷ مورد به دلیل بیماری قلبی، ۳۵۳ مورد مسمومیت و ۴۲۳ مورد تصادفی بوده است. وی با اشاره به اینکه تا بازگشت کامل زائران ، ارائه خدمات درمانی در مسیر پیاده روی اربعین ادامه خواهد داشت عنوان کرد : تمام تلاش خود را مبنی بر ارائه خدمت به زائران اربعین در کنار همکاران دیگر در بخشهای مختلف انجام خواهیم داد. مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه نیز گفت: ترافیک ناشی از بازگشت زائران اربعین در محورهای مواصلاتی استان کرمانشاه ادامه دارد که در ۲۴ ساعت گذشته ۷۱۷ هزار و ۷۱۷ وسیله نقلیه در جادهها تردد کردهاند.
فریبرز کرمی اظهار داشت: از این تعداد ۵۹۷ هزار و ۲۱۲ مورد خودروهای سبک و ۱۱۴ هزار و ۵۰۵ مورد سنگین بوده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه بیان کرد: تمامی زائران اربعین که از مرز خسروی خارج شدهاند و بخش اعظم زائرانی که از مرز مهران عبور کردهاند در مسیر رفت و برگشت از استان کرمانشاه میگذرند. وی با بیان اینکه بیشترین تردد در محور کرمانشاه به بیستون به تعداد ۴۳۴ هزار و ۳۶ مورد گزارش شده است عنوان کرد: کمترین تردد در محور گیلانغرب به سرپلذهاب به میزان ۱۰۷۶ مورد انجام شده است.
کرمی با بیان اینکه ۲۳۷۰ تردد در محور قصرشیرین به خسروی ثبت شده است گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱ هزار نفر از طریق مرز خسروی وارد و ۲۰۰ نفر خارج شدهاند. فرماندار قصرشیرین هم در همین ارتباط گفت: از ۱۶۰ هزار زائری که از طریق مرز خسروی از کشور خارج شدهاند تاکنون ۹۰ درصد به کشور بازگشتهاند.
تاتار با اشاره به اینکه غیر از یک پارکینگ سایر پارکینگهای در نظر گرفته شده در مرز خسروی به طور کامل پر شدند گفت: مشکل و کمبودی برای بازگشت زائران به شهرهای خود وجود ندارد و زائران با مراجعه به پارکینگها و استفاده از وسایل نقلیه عمومی میتوانند به شهرهای خود بازگردند.